Kam dát prádelnu? Kam byste ji umístili?

Ahoj, zvažuji kde udělat prádelnu - tedy místnost, kde by byla pračka, sušička, špinavé prádlo a podobně - ať to nemusím mít v koupelně. Možnosti mám buď přízemí nebo poschodí. V přízemí bude obývák, kuchyň, wc+sprcha, pracovna a nahoře ložnice, pokojíky, wc, koupelna. Tudíž všechny oblečení budou nahoře a je tam i více prostoru pro prádelnu, ale zase když budu chtít věšet prádlo venku, tak se celkem projdu :-). A když na stáří budeme mít ložnici místo pracovny dole tak nevím jak to bude s prádlem v patře.. Poradíte, kam by jste umístili prádelnu vy?
Odpovědět
@modrooko ahoj, my máme prádelnu v technické místnosti v přízemí a vyhovuje mi to ;-). V létě budu mít s prádlem kousek ven. Jsem zvyklá žehlit při TV v obýváku, takže prádlo vezmu a vyžehlené teprve donesu do patra :-)
Odpovědět
@breberka my právě budeme mít technickou místnost jako takovou ve sklepě, takže prádelna bude asi fakt specializovaná místnost jen na prádlo :-) a nevím jestli i přes léto nebudu líná nosit prádlo ven a nevyužiju sušičku, do které jsem se zamilovala :-) a žehlení je minimální, takže váhám a nemůžu se rozhodnout
Odpovědět
Profilova fotka
prizemi a shoz pradla zhora dolu ;-)
Odpovědět
JEDNOZNAČNĚ JSEM PRO prádelnu DOLE. Opravdu má to více kladů.Už jen noční praní na noční proud je dole lepší. Nebudete pračku v ložnicích nahoře slyšet. A věšení venku je také fajn.
Odpovědět
Pokud máš sušičku, tak klidně nahoře. Stejně nebudeš už jinak sušit. Také jsem měla představu, že sušit budu jen v zimě a v létě venku :-D Ale jak si jednou zvykneš na voňavé a měkké prádlo ze sušičky, tak už venku asi sušit nebudeš. Mimochodem, četla jsem, že právě prádlo sušené venku je plné pylu, alergenů apod. Takže nic pro někoho, kdo má nějakou alergii (u nás manžel snad na všechno možné). A když po každém sušení čistím filtr v sušičce, tak se nestačím divit, co za bordel je ve vypraném prádle. Navíc odpadá žehlení. Takže za mě - klidně nahoře - pračka -- sušička - do skříně
Odpovědět
Profilova fotka
já mám ted prádelnu nahoře, a budem ji stěhovat dolu, naštěstí je kam :-)
Odpovědět
Já mám právě sušičku od podzimu, takže zatím nemůžu posoudit, zda budu sušit venku v létě nebo ne. Ale myslím, že ne. Se sušičkou je to mnohem pohodlnější a prádlo je během jednoho dne vyprané i suché připravené k nošení - většinou bez žehlení.. A navíc jsme doma alergici na pyl, tak bude asi lepší sušit v sušičce i přes léto. A navíc jak vidím ten bordel, co je v každém vypraném prádlu.. Ale fakt nevím jesli prádelnu umístit dole, kde se mi to zdá asi takové logictější, ale je tam mnohem méně místa, takže by se muselo dost ubrat z nějaké jiné místnosti. Nebo ji dát nahoru.. Pořád nevím nevím, naštěstí mám ještě dost času to pořádně promyslet. Ale všem děkuji za příspěvky - a pokud máte někdo ještě nějaký názor, tak sem s ním ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko Podle mého názoru pokud budete mít nahoře skříně nebo šatnu a budeš prát a sušit v sušičce, tak je logický dát prádelnu nahoru, nahoře se vysleče špinavé, naháže do pračky, do sušičky a zase roznese do skříní. Já to tak mám totiž taky :-D akorát přes léto budu sušit venku, tak to si s prádlem ven seběhnu, běhala jsem u našich před panelák, teď to dávám na balkón nebo běhám po schodech stejně v zimě do sušárny. To mi zas taková tragédie nepřijde. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ja jinak netusim, jak ty dve mega kravy - pracku a susicku vytahnout nahoru, nedejboze kdyby jednou vytekla atd. Dole mi to prijde fakt logictejsi a uznejme, ze behani do schodu nam treba casem udela peknej zadek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko byť máme tichou AEG, máme ji dole v technické místnosti, kde je i kotel, bojler, Atrea, mycí vana. Vešel se tam i sušák prádla a možná i díky všem těm "teplým procesům" tam to prádlo vedle bojleru a kotle rychle uschne. Výhodou je také přítomnost té mycí vany - hlubokého dřezu - ve kterém si mohu namočit před praním prádlo. Nahoře v "čistém" patře bych si to nedokázala představit. Takto mi to max vyhovuje. Možná i z toho důvodu, že v technické mám pod mycí vanou i sklad všelijakých mycích prostředků - fakt je to takové technické zázemí. Skvělý by byl i shoz prádla, jak zmiňovala kristi, ale u nás by to technicky nešlo vyřešit, tak prostě jednou týdně koš z horní koupelny snesu dolů a vyměním ho s totožným druhým (už prázdným) a postupně peru. ;-)
Odpovědět
Tak já jsem to řešit nemusela - máme bungalov :-D Pračka i sušička v techn. místnosti. Ale dostat ji do patra kristi není žádný problém pračka i sušička váží 60-70 kg, takže 2 silné chlapy a v pohodě. Proti vytečení jsou už dnes pračky snad také chráněny. A co se týká hlučnosti, já se někdy chodím dívat, jestli ještě pere nebo už je hotovo, jak je tichá.Ale to je na každém, kam ji dá. Modrooko má výhodu, že ji může mít jak v přízemí, tak v patře. Dost lidí řeší, kam ji vůbec dát. Už jsem ji také viděla v kuchyni :-( , ale to bylo v bytě, ne v domě.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame dole technickou koupelnu a tam mam i prani. V patre mame sice vsechny pokoje, satnu... Ale pro prizemi jsme se rozhodli hlavne proto, ze tam mame pracovnu a kdyby se neco stala a nevylezli jsme schody, tak abychom meli prani v prizemi.... Jinak i kvuli zehleni, v loznici ani v pradelne bych nezehlila - zehlim v pracovne ci v obyvaku.... Jo a z patra mame schoz a ten je k nezaplaceni!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My budeme mít pračku i sušičku v patře - horní koupelna je kvůli tomu podstatně větší než spodní. Důvodem bylo, že nahoře se převlečeme a věci dáme do špíny, pak do pračky, z ní do sušičky a pak rovnou do skříně, ev. v létě pověsím ven na terasu nad garáží, a nemusím nikam courat z patra do patra.
Odpovědět
my máme prádelnu nahoře, mám i za svoji pracovnou, jelikož máme všechny ložnice nahoře, kromě pokoje pro hosty, tak by se mi nechtělo nosit prádlo dolů a hlavně pak zase nahoru. máme nahoře i balkony na pověšení, ale prádlo ven nevěším, všechno mi jde z pračky do sušičky a pak rovnou do šatny.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?