Kamerový systém

Profilova fotka
Zdravím a jdu si pro radu... Moje mamka by si chtěla pořídit kamerový systém před dům, poněvadž soused jí dělá neustále nějaké naschvály a nemá žádný důkaz (například v zimě jí házel sníh na chodník až ke zdi domu) pro případné další šetření. V jakém úhlu může kamera snímat, aby bylo právně ok? A prosím i o doporučení na konkrétní kameru - mamka nemá internet ani počítač, vlastní obyčejný tlačítkový telefon, takže žádný operační systém s datovými přenosy atd. Chtěla by mít možnost vidět například přes TV co se děje před domem a zároveň, aby se jí to nahrávalo a dalo se případně použít. Chtěla by obraz i zvuk. Existuje vůbec něco takového?
Odpovědět
Řešení existuje. Kolik do toho chcete investovat? Kabel od kamery k televizi není problém natáhnout? Pokud uděláte záznam mimo svůj pozemek a budete ho chtít použít, tak spíše vyváznete s vyšším trestem vy, než soused. Možná souseda kamera odradí od nějakého jednání, jinak bych velký přínos v řešení sousedských sporů nečekal.
Odpovědět
K technickému řešení se vyjadřovat nebudu, ale k tomu nahrávání svého - případně částečně i veřejného prostranství ano. Řešil jsem to kdysi i s kompetentním úřadem. Můžete mít jednak monitorovací kameru - tedy bez záznamu, tam to takový problém není, ale pokud nahráváte i veřejné prostranství - např. vjezd do vlastní garáže, vchodová vrátka k vaší nemovitosti, boční zeď vaší nemovitosti a záznam pokrývá i část veřejného prostranství, měla by být kamera namířena - směrována bezprostředně - co nejvíce na váš majetek. Pokud zabírá i část veřejného prostoru a vy nahráváte co se tam děje, nesmíte tento záznam nikde sdílet, protože by jste porušoval práva osob, které se tam pohybují. V případě že by došlo k nějakému protiprávnímu jednání, tak tento záznam můžete zcela legálně předat orgánu Policie ČR jako doložení pravdivosti vašeho oznámení - jako důkaz přestupku - trestného činu. Ale sám nesmíte takovýto záznam nikde zveřejnit, neboť by jste se sám dopustil protiprávního jednání.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?