Kamerový systém - co vše je potřeba?

Prosím Vás, zvažujeme kamerový systém, ale v projektu se s ním nepočítá. Co vše k tomu potřebujeme. Bude to patrový dům, obytné podkroví, ale nízká půda se nebude využívat, musí být elektřina ke každé kameře? Bude potom problém to navést někam? Nebo nám tam má firma tu elektřinu pro jistotu nějak vytáhnout? A hlavně co nás zajímá - kam se nahrává záznam? Musí být pevný počítač, který je neustále zapnutý, nebo mají kamery třeba někde pevný disk na který se to nahrává? Zatím ani tak neřeším jaké kamery, ale to, jestli se s tím musí počítač, než se začne stavět. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@mardaren Pokud budete uvazovat IP kmery pak ke kazde kamere utp kabel. Svedeno vse do mista kde bude DVR (nahravaci zarizeni s harddiskem) Po tom UTP se daji kamery vetsinou napajet (PoE) ale pro jistotu muzete natahnout jeste dalsi kabel pro DC napajeni (12-24V) Pokud budete chtit klasicke tak pak koax+neco na napajeni opet sveeeno do 1 mista. U wifi kamer je potreba taky resit napajeni, ale tam hodne zalezi jak maji reseny zdroj. Osobne bych nejprve rozhodl jaky kamerovy system chci.
Odpovědět
Chceme kamery, aby bylo rozeznat lidi i v noci. Kamery by měli být asi 3. Jinak o tom nic nevíme.
Odpovědět
@mardaren nejlepší le sousedka s notýskem, jako napajení stačí 1x měsíčně čokoládka
Odpovědět
Profilova fotka
mám NAS server synology - tuším to vyšlo i s disky 6 TB - ted nevím 11 000 Kč a pak dvě kamery - každá stála 3000 kč, do každého místa, kde má být kamera natáhnout utp kabel a vše to spojit v technické, kde bude záznamové zařízení atd. tam pak je i ke každé kameře napájecí zdroj asi za 500 kč - takže žádný další kabel jsme do místa s kamerami netahali. Licence jsou u NAS serveru zdarma na 2 kamery, pak už se za každou další platí. Mám tam i spoustu hudby a filmů fullhd ne jen kamery - to je vedlejší produkt. Pokud chcete jen kamery, tak se prodávají i jiné různé sestavy - v různých cenách. Jen píši postřeh jak to mám já - kamery samozřejmě Hikvision -))
Odpovědět
Profilova fotka
Pouze UTP kabel ke každé kameře.Doporučuji pod každou kamerou dát hlubokou krabici.V ní se schovají ty propojky.Určitě už je nejlepší IP kamery.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?