Koaludace - papiry , popelnice

Dobry den , chtela jsem se zeptat , mame temer vsechno hotove , jen jedny protipozarni dvere nam chybi . Jak se postupuje pri kolaudaci , ci ohlasce stavby abychom dostali cislo popisne , popriade popelnici ? Dekuju
Odpovědět
Nejprve zajdete na st. urad pozadat o potvrzeni dokonceni stavby (drive to byla kolaudace). Oni vam reknou, co k tomu budete potrebovat a jake kroky budou nasledovat (nekde oslovi obecni urad sami, nekde to musi stavebnik udelat sam).
Odpovědět
@puhelin nebude pak problem s tim , ze uz bydlime ? Mame totiz asi nekde napsane , ze musime vysadit novy strom tresen , ktery jsme pri stavbe pokaceli , tak aby nam pak nezakazali tady po tu dobu bydlet
Odpovědět
@kenhany K te zadosti budete muset vy i vas dozor dat cestne prohlaseni, ze stavba je provedena podle overene projektove dokumentace stavebnim uradem, tzn., ze je dokonceno to, co mate povolene. Takze je to na vasem cestnem prohlaseni.
Odpovědět
@puhelin jo takhle , dobre dekuji . A pote bud prijde kontrola nebo ne ?
Odpovědět
@kenhany Muzou u vas provest kontrolni prohlidku, to ano. To je ze zakona mozne dokud nemate stavbu dokoncenou. Urcite mejte vsechny revize v poradku.
Odpovědět
Někde chodí, někde ne. Dají vám asi 3 týdny, i měsíc dopředu vědět, zda dorazí a kdy. K nám měli dorazit, nakonec to 1 den předem kvůli koronaviru zrušili. Obec kvůli číslu popisnému kontaktovali sami.
Odpovědět
@kenhany Mám to asi měsíc za sebou takže moje čerstvá zkušenost: Na stránkách města jsem si stáhl žádost o přidělení čísla popisného+ čestné prohlášení, že je stavba provedena v souladu s projektovou dokumentaci. K tomuto jsem přiložil geometrický plán stavby a podal to na stavební úřad. Nebýt úředníka, který mi dělal problémy jelikož mám dům o pár cm větší tak by to bylo okamžitě schváleno. Nicméně shodou okolností onemocněl a já požádal vedoucího o přidělní k jiné referentce a ta mi do týdne udělila číslo popisné. Po udělení čísla popisného jsem vyplnil další žádost tentokrát na katastru a společně s geometrickým plánem podal. Nyní mám již dům zapsán v kastru. Mám všechny revize v pořádku, ale nikdo po mě nic nechtěl a o kontrolní prohlídce nepadlo ani slovo. Myslím si, že v tuto dobu je nejlepší žádat jelikož strach o úředníky je tak velký, že jim zkracují pracovní doby a celkově kontakt s lidmi na úřadech. Na prohlídku ve většině případech nikoho nepošlou.
Odpovědět
Zjistěte si na obci specifika...my ještě nemáme zkolaudováno,ale už jsem zaplatila popelnici-stačilo číslo pozemku a platí se,jakoby tu bydlel jeden člověk,a k parcelám už měli kdysi přidělená čísla popisná, aby to v ulici šlo popořadě, takže mi i řekli, jaké bude naše. Samozřejmě není zatím nikde zanešené,ale už kvůli DPD,PPL atd můžu vyvěsit provizorní ceduli a zásilky chtít konečně na čp🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?