Kolejnice na závěsy Ikea

Ahoj všem co jste řešili záclonky a závěsy v domě. Pro co jste se rohodli? My vybíráme a stále nevíme :(.Docela se mi líbí kolenice z Ikei. Tak kdo máte, můžete sem hodit nějaké fotky pro představu jak to asi vypadá v interiéru. Předem moc díky díky díky :)
Odpovědět
@bandoganabel máme kolejnice Kvartal, ale záclony mi ještě nevisí, všude se práší
Odpovědět
Profilova fotka
@bandoganabel máme je v ložnici. Jako nejsou spatne, ale ..... dost špatně se instalují pokud jich chcete mít vedle sebe vice, na větší šířku okna. Musíte to spojit ještě před samotnou instalaci na zed\strop. Blbe se s tim pri te instalaci manipuluje. A ten spoj mezi dvema\tremi kolejnicemi nikdy není dokonalý a když soupu se zaclonou nebo závěsem, tak se mi to v tom spoji vždycky zachytí a chvilku s tím bojuju. Za me jako rychle dočasně řešení fajn, ale už koukam po jiných systémech. Vidím, ze jste Praha-vychod, tak mužu poradit, v Mělníku je česká firma, která stejně garnyze vyrábí primo na miru i s různými druhy ovládání -stylcon s.r.o. Od tech bych chtěla kolejnice já. Jinak i v Hornbachu nebo Obi maji podobné kolejnice, možná by stalo za to je omrknout, jestli se nebudou instalovat lépe. Osobně bych už chtěla kolejnici, která ma dvě drážky pro zaclonu a závěs a mezi nimi prostor na na vrtání primo na strop. Tohle u tech ikeackych nejde, resp. u te trojkolejnice ne, tam jsou tři drážky, ale mezi nimi není žádný prostor pro šroubek. Sousedi to třeba řešili tak, ze to normálně v te prostřední kolejnici provrtali sroubkem, kterému pak odrezali hlavičku,aby tam ta hlavička nezavazela a nezachytavala se o ni záclona. Ale viděla jsem souseda, jak u toho krutě nadával.
Odpovědět
Profilova fotka
@bandoganabel Také máme kolejnici z Ikei a jsme s ní tedy moc spokojeni. Jen nám na ni nevisí závěs, ale pláty látek (japonská stěna). Jak píše @bbn instalace je fakt makačka, dělají jsme to půl dne (vyměřit, říznou,..) ale výsledek je super a žádné spoje vidět nejsou a ani se to nezachytává. Když jsme si to nechali nacenit od firmy, vyšlo nám to na 8-9tis :-D ....v Ikee s bídou půlka :-)
Odpovědět
@bbn mame ikea trojkolejnici navrtanou do stropu a problem v nicem nebyl a to mame spojene tri dily.
Odpovědět
Profilova fotka
@tometa a mužů se zeptat, jak přesně to mate na vrtané primo do stropu? Měli jste nějaké spesl šroubky,které pak v te prostřední kolejnici netrci nebo jak? Nebylo by prosím detailní foto? @bandoganabel ano, pak je ještě potřeba zvážit, jak sikovneho může mate. Musím přiznat,ze bohužel můj muž je trošku nemehlo a tak spousta podobných akci u nás konci trochu "nedodelane" a nepřesně. Mít asi sikovnejsiho může,tak by s kolejnicemi žádný problém nebyl. Takže proto i shanim trochu jednodušší systém na pověšeni, popř. si to nechal udělat firmou, protože to chci mít už opravdu bez problémů.
Odpovědět
@bbn vse pro pridelani bylo v sade pro ukotveni.Mame trojte kolejnice uz ve druhem byte a vsude jsou navrtane ve strope.Detailni foto se pokusim udelat navecer az budu doma.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn také máme trojkolejnici a složenou s několik částí, protože to máme po celé délce obýváku. Možnosti uchycení jsou dvě: 1. do stropu (máme my) a 2. do stěny na podpěrách.
Odpovědět
Profilova fotka
@tometa @vendyh tak my to máme taky uchycené do stropu pomocí tohoto kování http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... A ano, vím, že existuje přichycení na strop nebo na stěnu. Ale já bych to chtěla přímo na strop, jakoby nalepené přímo na stropě. Vím, že se to dá dokonce i přímo přilepit Mamutem, soused to má navrtané v té prostřední kolejnici těmi šroubky bez hlaviček. Ale prostě to není ono, vždy tam mezi těmi kolejnicemi bude ten drobný přechod, ve kterém se to zachytává (nebo je můj manžel nemehlo a neumí to udělat dokonale bez těch zasekávacích přechodů). Takže pro příště chci kolejnici, která se dá bez problémů navrtat přímo ke stropu (bez mezery mezi kolejnicí a stropem) a bude pokud možno v jednom díle. A takové taky existují, vyrábí je např. ta mnou zmiňovaná firma. Vyrábí je až do délky 6m v kuse.
Odpovědět
@bbn My mame ty trojite kolejnice, u male v pokoji i spojovane a neni problem. Mame to privrtane v obyvaku ke stropu, v hornich pokojich do toho tramu, co je tesne nad oknem. Nevsimla sis toho u nas? A teda neni problem s posouvanim i pres ten strop. Je fakt, ze se s tim spojem M. vyhral, ac je odpurce zavesu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk no nevšimla :-) Jako ty kolejnice kvartal samotné problém nejsou, vím, že je to z velké části o zručnosti toho, co ty kolejnice přidělává. A proto už vím, že v našem případě budou ideální kolejnice v jednom kuse s dostatečným prostorem pro připevnění. Ideálně toto
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn máme tam mezi stropem a kolejnicí ten mezikus, ale na obrázku vypadá hrozně velikánský, ve skutečnosti je opravdu malý (cca 3cm)
Odpovědět
Profilova fotka
@vendyh ano, já vím, máme to taky tak a už to znova nechci, proto jsem se připojila do diskuze.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bbn omlouvám se, ale chtěl jsem k předchozímu příspěvku označit autorku. Nezlobte se :). Hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
@vendyh já se nezlobím :-)
Odpovědět
@bbn mi to máme našroubované na stropě,fotku mam v albu a někomu sem i posílal detail foto jak sem to dělal.Není to nic složitého jen si to chce s tím trocha pohrát
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?