Krbová vložka s výměníkem a přikládáním zezadu - máte někdo?

zdravím budeme pořizovat krbovou vložku s výměníkem a přikládáním zezadu.Chci se zeptat jestli to máte někdo takto řešené a jestli byste mohli doporučit značku a tip.
Odpovědět
Ahojky, také jsme nad tím strávili hodně času a moc firem neexistuje s tímto řešením. Romotop - česká firma, Kopok - Slováci a BeF - češi. U nás nakonec po prozkoumání zvítězil Romotop :-) KV 025 W01 BD - teplovodní výměník, dvojsklo, zadní přikládání
Odpovědět
@martina525 ahoj děkuji za odpověď. Také se mi tento typ líbí.mohu se zeptat jestli je to jediný tepelný zdroj ve vašem domě a není problém s přetápěním místnosti kde je krb a ostatní místnosti jsou chladnější?
Odpovědět
Profilova fotka
Také budeme mít prvaděpodobně Romotop.
Odpovědět
@martina525 Také bych rád požádal o zkušenosti jak jste spokojení? Jedná se o celkem drahou vložku. Co kvalita zpracování? Co jsem se díval tak výkon do vzduchu je malý což je u teplovodní vložky dobře. Je tomu opravu tak? Bohužel o této KV 025 W01 BD na internetu není moc zkušeností.
Odpovědět
bohužel Vám zkušenosti nemohu napsat, leč stavba ještě není dokončena a krb není instalován, každopádně počítáme s tím, že bychom chtěli tuto zimu (pokud se nám to podaří nějak vše dotáhnout) bychom měli primární zdroj pouze vložku, ale budeme mít přípravu na tepelné čerpadlo voda/ vzduch vložka měli být jen záložní zdroj a především jsme se nechtěla vzdát pohledu do ohně v zimě (kamna jsem měla již v bytě), ale po komplikacích se stavbou necháme pořízení čerpadla nakonec Jinak kvalita zpracování myslím OK, ale to by nám potvrdil nějaký technik což já bohužel nejsem :-) nicméně váží 300kg takže manipulace je trochu obtížnější
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@martina525 prosím o Vaše zkušenosti s krbovou vložkou, děkuji J.
Odpovědět
@valentynka37 po více jak roce používání musím napsat že jsme se zadním přikládáním naprosto spokojena, už je to bohužel horší s technickým zpracováním této vložky, bohužel neustále padá horní rošt, který je zavěšen na železných packách, které se vlivem horka roztahují. Přestože jsme reklamovali a dokonce firma poslala nové držáky, které by měly být lépe technicky zpracované, opět přesně nedrží, bohužel tím, že padá horní rošt, se vždy rozlomí horní šamot a většinou šamot u dvířek. Takže máme pořešeno dodatečným železným uchycením, který ale vlivem horka pracuje a prohýbá se. Toto přídavné železo vydrží cca 2-3 měsíce tedy spotřeba je 2 do zimy, horší je to se šamotem, který si budeme nyní pořizovat sami, protože uplynula záruční doba. Ostatní vlastnosti vložky jsou velmi dobré :-)
Odpovědět
@martina525 Ahoj s těmito držáky jsem měl taky častý problém, nestále mi to padalo. Až jsem zjistil že je nemám správně naštelované a od té doby klid už nic nepadá. Není to též váš problém? můžeš poslat foto umístění? A jak se vám čistí výměník pro mě to byl pokaždé porod dostat se těm trubkám... ;-)
Odpovědět
@martina525 prosím a jaký typ máte doma?? popřípadě lze tedy foto toho uchycení?? Děkuji
Odpovědět
@valentynka37 kamna jsou od Romotopu KV 025 W01 BD
Odpovědět
@zeedee vymenik nam cistil komenik manzelovi ukazal jak a myslim ze ok v pohode, drzaky vyfotim o vikendu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?