Máte někdo kombinované schodiště kov a dřevo?

Profilova fotka
Zdravím. Máte někdo kombinované schodiště kov/dřevo? všude vidím jen betonové obložené nebo dřevěné. schodiště bude umístěno v obýváku/jídelno/kuchyni. bude kolem krbové vložky (komína). máme 2 děti (1 a 3 roky). chtěli bychom aby bylo dominantou prostoru, ale né moc drahé. vybrali jsem si ty na přiložené fotce, ale výrobce nás odrazuje, že je nebezpečné - prý si pod schody často rozbíjí děti i dospělí hlavu. my pod schody chceme mít uložené dřevo. výrobce navrhuje dřevěnou konstrukci, že ta má sílu 6cm a nezpůsobíte si s ní takové zranění jako s ocelí silnou 1,5cm. mohu poprosit o váš názor případně nějaké řešení, které máte vy? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych šla spíš do dřeva...nebo do rovné železné konstrukce (jakoby např. traverza s držáky na nášlapy, nevím jak to popsat). O toto co je na obrázku bych se fakt nerada bouchla...auuu, už vidím ty štychy na hlavě:-D
Odpovědět
@smallpilot Mame, kombinaciu ocel-drevo. Takmer rovnake ako na obrazku, t.j. bocnica presne rovnaka, ale zabradlie mame kotvene do naslapov z hora, nie z boku ako na obrazku + inu farebnu kombinaciu. Chceli sme nieco dizajnovejsie, kedze schodisko je otvorene, ake nepocitaj, ze to bude lacnejsie ako beton/drevo alebo samonosne drevene. Je pravda, ze som sa raz prastil do rohu pri upratovani, ale inak v pohode. Clovek si zvykne, ze tam nieco je.
Odpovědět
Profilova fotka
podivej se na schody u me reference Rd chotysany... uzivatele jsou spokojeni, jde myslim o pekny prvek interieru. schodnice jsou lepsi ocelove, drevene obcas vrzou...
Odpovědět
Profilova fotka
@smallpilot My máme takový typ schodiště jako máš na obrázku. Už nám tam stojí asi rok a zatím jsme se o něho nikdo nebouchli. Neříkám, že to nemůže přijít, až tam budeme bydlet, ale doteď v pohodě. Pokud se vám líbí víc, tak do něho jděte, ať pak později nelitujete ;-)
Odpovědět
Muzu se zeptat na kolik penez vas to schodiste vyslo ja taky premyslim neco takoveho
Odpovědět
Profilova fotka
díky všem moc za názory. půjdeme do toho :) kdyby se někdo bál, dá se to ošetřit i takto - viz. foto. nabídky chodí kolem 100tis., což se mi zdá moc, tak stále hledám. :-)
Odpovědět
@smallpilot Pod 100 sa asi nedostanes ;) Dostal som ponuky z asi 7 firiem a ponuky boli v zasade od cca 100 do 135 tisic, ale zalezi na tvare a velkosti...
Odpovědět
@smallpilot Inak take male zhodnotenie po nejakom case... bola to jedna z investicii, ktoru rozhodne nelutujem. Tomu interieru to schodisko dava uplne iny rozmer. Zatial kazdy, kto videl, tak chvalil :)
Odpovědět
Profilova fotka
@smallpilot My budeme mít to schodiště teda plné, ne průhledné, jako máš ty na obrázku. Zatím máme jen provizorní nášlapy, ale až časem koupíme ty, co tam mají být, tak to schodiště vyplníme. A zábradlí budeme mít skleněné. A nemohli byste sehnal nějakého svářeče, co s tím umí pracovat? To by pak vyšlo levněji, než firma.
Odpovědět
Profilova fotka
@blka já bych chtěla také spíše plné (kvůli dětem), ale manžel chce bez podstupnic. poptávám právě 2 svářečské firmy z okolí, tak uvidím, zda se ozvou. díky za tip.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?