Na co dát pozor při plánování vestavné skříně

Chceme si od truhláře nechat udělat vestavěnou skříň do ložnice - délka cca 5m s posuvnými dveřmi. Měla by schovat veškeré naše oblečení, ručníky a ložní prádlo + nějaké drobnosti. Máte prosím nějaká doporučení, co je praktické, co byste naopak nyní udělali jinak, na co nezapomenout...? děkuji za vaše tipy
Odpovědět
@franzovka Je otazka ci vam truhlar nejak pomoze s navrhom a radami, aj ked podla skusenosti aj z roznych studii, ich rady su vacsinou vseobecne. Ine rozmerove potreby ma clovek, ktory meria 160cm a ine, ktory meria 200cm. Preto doporucujem poriadne zvazit a premerat si oblecenie (vyska a sirka), aby si mala dostatok miesta aj na zavesenie dlhych siat, pripadne kabatov. Ak ta skrina sluzi pre oboch, je vhodne rozne sekcie zvolit tak, aby ste sekcie s kazdodennym oblecenim mohli mat otvorene sucasne. Je dobre si pozriet poskladane oblecenie a podla toho navrhnut delenie polic, kvoli lepsej vyuzitelnosti miesta - ak mam tricka poskladane na sirku napr. 30cm, tak sirka police 50cm je na jednu radu vela, na 2 rady malo.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya souhlasím, že každý má jiné potřeby a požadavky a dle výšky postavy vidí a dosáhne rukou do jiné výšky. já osobně nemám hloubku polic 60cm moc ráda, proto navrhuji, co nejvíce šuplíků a drátěných košů. měřím 170cm a tak mám u skříně v ložnici po ruce schůdek z ikei (možná by šel umístit i do police ve skříni) abych dosáhla o těch 30cm výše :-)
Odpovědět
děkuji, to je přesně to, co mě zajímá... A kolikery posuvné dveře byste volili na 5metrovou skříň?
Odpovědět
Asi 4, ale mozno by som zacal s vnutornym usporiadanim/rozdelenim a na zaklade toho vyplynie pocet dveri. Ale 4 je asi minimum, aby posunovanie dveri bolo rychle a jednoduche.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli na vestavěnou skříň hodně málo místa (160cm šíře) a hloubku jsem zvolila 55cm (je to akorát, není zbytečný prostor za oblečením). Vejde se nám tam s manželem veškeré oblečení včetně povlečení, jen bundy a moje sukně máme v jiné skříni. Výšku polic jsem pak volila 30 - 35cm, Plus každý máme svůj výsuv na spodní prádlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@franzovka nevím jestli už zaznělo, ale udělat kus od podlahy, jinak vám dolů bude létat prach...my máme cca 10 cm a stačí to. Když jsem tohle říkala našim stolařům tak se divili...prý se standardně dělají skříně hned od země a přitom každý kdo ji má takto udělanou si stěžuje kolik je dole prachu....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?