Nastěhovali jste se do domu, který nebyl uvnitř hotový?

Profilova fotka
Dnes jsem vše propočítala a jistila, že nebudeme mít dost financí na dostavbu. Asipři nastěhování neubudeme mít hned druhou koupelnu, 2 pokoje necháme zatím bez podlahové krytiny (jeden dětský pokoj, pracovna) a nejspíš nezbyde na dveře v interiéru (zatím jen do koupelny). To nemluvím o záclonách, želuziích, parapetech (ty snad ale zvládneme) no a starém nábytku, co se tam nebude hodit....vše se pak bude dodělávat z výplat....jak jste to zvládali?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@klara.t zvládnete, my už tak bydlíme 3 měsíce a zvládnout se to dá, třeba dveře budeme mít 23.12. :-), z nábytku máme novou pouze kuchyni, jinak všechno je z podnájmu...
Odpovědět
My bydlíme už rok bez dveří, s jednou koupelnou, bez sedačky, bez fasády, oblečení mám v krabicích z Ikei, teď dostanu vestavnou skříň k Vánocům, na schodech mám nastříhané lino aby to nebyl jen beton, v patře nic není jen anhydritové podlahy, jedna vrstva vaty a folie, takže všude táhne a fouká prach, pomalu doděláváme sklep, po Vánocích začneme dělat sádroše a v létě fasádu, vše sami, a snad na podzim zkolaudujeme. Důležitý pro nás je, že jsme ve svém, spolu sami ve vysněném domečku který jsme stavěli sami našima rukama, a jsme šťastní jako blechy za každý kousek nového, nechceme si brát hypo, tak jen co zbyde z výplat. Teď si třeba už nedokážeme představit mít dveře, a budeme zkoumat, kde jsou povinné a kam bysme je dávat nemuseli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to hrozny!!!!!! Jsou to 2 roky co bydlíme a nemame ještě nekteré dveře, neni do dělaná ložnice, nemame světla, neni do dělaná spodní koupelna( skříňky) je to na nervy, uz bych to takto nikdy nechtěla, ....... :( raději si půjčit a mít to hotové!
Odpovědět
@klara.t My se stěhujeme příští víkend a taky to nemáme úplně dodělané, funkční to sice bude, ale hodně věcí bude ještě chybět, nábytek bude vesměs z podnájmu...Je to hodně i o pocitu. Třeba já bych už moc chtěla, aby vše ladilo a vypadalo útulně, ale nejde to. V ten moment si říkám, že je lepší nad tím mávnout rukou a říkat si, že je lepší ušetřit na nájmu a vrážet ho do vlastního. Pak si zase vzpomenu na návštěvy, jak jsou zvědavé a plné očekávání...prostě se to pořád tak nějak ve mně bije, i když rozumově, že nejde hned vše, si zdůvodnit umím:-)
Odpovědět
My teda nešli do nového, ale do starého...ovšem hned, ať nemusíme platit hypo, rekonstrukci a podnájem. Takže už půlroku bydlíme v domě, kde máme hezkou jednu místnost (ložnici), a pěknou kuchyni. Jinak všechno staré a šakredé a postupně budeme opravovat. A jde to, i když před návštěvama se člověk pyšnit nemůže :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my nemáme kam pospíchat, jsme v bytě v osobním vlastnictví (je tchánovců), platíme tu jen energie nic víc. ALe už prostě chceme do většího, tady jsme v 1+2 (70m2) ale ten dětský pokoj chybí a už se moc těšíme. Také třeba tu koupelnu horní potřebujeme dodělávat a nechce se nám tam pořád dojíždět. Na tu materiál bude koupený, jen nebude hotová. Zbytek prostě z výplat. Také nechceme hypotéku, jen si půjčujeme něco od rodiny. Také jsem žila v představě, že se nastěhuju do krásně zařízeného nového domu. Nový jídelní stůl, který bude ladit s kuchyní apod...no nebude to....
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip @mat_ova nevím jak vy ale mi si zařizujem dům pro sebe, návštěvy ať si říkaj co chtěj, proto je radši ani nezvem :-D Jinak taky vybavujem postupně....
Odpovědět
@klara.t nebude, u nás dlouho :-) Jsou priority, které se musí dodělat. A zrovna třeba koupelna bude, až na ní našetříme. Teď funguje, i když není krásná, ale to je hlavní. Máme svůj dům a zahradu, a to je krásné i bez nové koupelny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se to. My se stěhovali do domu měsíc před porodem a měli jsme funkční jen ložnici, jednu (tu nejmenší) koupelnu a kuchyň a do domu jsme chodili po 2 prknech. (s kočárkem to teda bylo labůžo, ale na schody prostě nebyl čas.) Co se týče vybavení, tak dveře jsme měli, ale doteď nemáme fasádu, zateplení sklepa, příští rok snad už začneme s terasou a doděláme zahradu a v jednom pokoji není ani podlahová krytina - zatím stále slouží jako skladiště. Kdybych tak měla odhadnout, kdy budeme mít vše zařízené, tak jak bych si představovala, tak tomu dávám ještě tak dalších 5 let :-))) Ale nestěžuju si, aspoň si vše dovybavuju podle posledních trendů a jsem ráda, že mám zdravé děti a skvělé manželství.
Odpovědět
@petrsv1000 Já vím, proto říkám, že se to ve mně bije :-)
Odpovědět
@klara.t zvládnout se to určitě dá. My se nastěhovali a základ byl pokojík, ložnice, 1 WC a koupelna, obývák a kuchyně. Sedačku jsme si koupili po 2 měsících, jinak jsme byli na zemi :-). Koupelna byla nedoobložená a nezaspárovaná, dveře nebyly vůbec a všude jsme měli objímky se žárovkama :-D, ale my byli šťastní, že jsme z pidibytu pryč ;-). Teď po skoro 2 letech konečně sádrujeme zádveří, budeme ho malovat a zařizovat. Prostě neni čas a nebo penízky ;-)
Odpovědět
Byli jsme na tom podobne jako spousta lidi, stehovali jsme se pres 6 lety a nebyla fasada, kuchyne, sice 2 satny, ale ani jediny kus nabytku v nich, zabradli, v loznici pouze matrace ne zemi, bez stineni (zaluzie se pak rychle dodelavaly, protoze to opravdu neslo). Dnes uz chybi pouze horni koupelna a novy nabytek do pracovny (soucasny z puvodniho bytu). Na jednu stranu me to cela ta leta hodne stvalo, ze porad neni hotovo (jsem docela puntickar), na stranu druhou se stavebnictvi a design hodne rychle vyviji, takze to co jsme dodelavali a stale jeste dodelavame je v ramcii poslednich trendu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj, já už v takovým domě žiju 4roky... první rok se chodilo na záchod na dvůr a myla jsem se v lavoru vodou ohřátou v rychlovarce a topila sem uhlím v petrách v "ložnici" a zbytek domu studený jak ... druhý rok už jsem měla splachovací záchod. Třetí rok sem měla vanu, ačkoli vodu mám z ohřívače na dřevo, co máme půjčený a letos dokonce topíme topením... Kuchyň by mohla být do dvou let, zatím stačí plynová dvouplotýnka a nádobí myju v lavoru. k tomu dodám, že v ložnici sme spali na 60let starým gauči, kvůli topení se musela vytrhat dřevěná podlaha, která měla pod sebou akorát tenkou vrstvu asfaltu či čeho, zeminy a hned byla hlína... takže když si tam pes lehal, tak to pořád vyhazoval ten bordel ven. Těď už jsme půl roku v druhém pokoji, kde je už podlaha a vše hotové, tak se hned člověk jinak těší. Ono dost záleží, v jakých podmínkách je člověk ochotný bydlet a jestli to bere jako ůjmu. U mě nikdo nechápal, že žiju s venkovním záchodem bez tekoucí vody a s bordelem od uhlí metr před postelí... ale já byla ráda, že su ve svým, že sme tam s mužem a že tam mám vytoužený štěnátko.
Odpovědět
@mawenzi smekám...není mnoho žen, které by byly ochotny (přechodně) žít v takových podmínkách, ikdyž bych si někdy přál, aby si to vyzkoušely, aby si pak vážily toho, co mají a nebylo jim pořád málo a nebyly pořád s něčím nespokojené...většina lidí by nechtěla takovým způsobem opravovat dům, dokonce ani já, nicméně to něco ukazuje o vašich hodnotách a charakteru a vůli. Ať se vám daří pokračovat ve vašich plánech.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem měla představu, že se budu stěhovat do nového komplet dovybaveného. Ale bohužel to tak nebylo. Chtěli jsme bydlet co nejdřív a tak jakmile to bylo obyvatelné, tak jsme se stěhovali i za tu cenu, že to nebylo hotové (a do dnes, po 4 letech ještě stále není). A vůbec mi to nevadilo. Důležité pro nás bylo, že můžeme bydlet a jsme spolu. Je pravda, že jakmile se člověk nastěhuje, tak už se to všechno pak dodělává hůř, ale věřím, že to postupně doděláme. Když jsme se stěhovali, tak jsme všude měli podlahovou rytinu, byla kuchyň a koupelna hotová. Nábytek jsme neměli nový nikde. Starou sedačku, stůl po babičce a k tomu platové židle ze zahrady :), postel darovaná a skříňky na oblečení z našich studentských pokojů. :) Neměli jsme lustry ale jen žárovky (někde jsou doteď), parapety také nemáme dodnes, nebyli konzole a záclony (to bylo to poslední, co nás v tu chvíli zajímalo), dveře jsme měli jen na wc, ve sprchovém koutě také dveře nebyli. Prostě jsme se nastěhovali tak jak to bylo. Bylo to dva dny před vánoci, ale pro nás to bylo to nejhezčí! V kuchyni jsem měla místo vestavěné lednice starou (asi dva roky), digestoř mi přinese Ježíšek snad letos. Sedačku jsme novou kupovali po 3 letech... Prostě jak se našetří... Nejde všechno hned. Je to sice hezké stěhovat se do hotového, ale když na to není, tak bych si tím hlavu nelámala. A jestli řešíš, co na to řeknou návštěvy, tak myslím, že to je zbytečné. Děláte si bydlení pro sebe a ne pro návštěvy. A pokud to nedokážou pochopit, tak je to jejich mínus, ne Vaše. Pokud jsou Vaše návštěvy rozumné, tak to pochopí a nepomluví Vás!
Odpovědět
Taky mně čeká bydlení v nedostavěném domečku, jen by mně zajímalo jak to je pokud dům není ještě zkolaudovaný. Máte s tím někdo zkušenosti? Nemusím se bát že mi tam příjde sociálka kvůli synovi? Chápu že zatím nebudu mít trvalé bydliště ani poštu, ale co když mně někdo práskne na stavebním úřadě? Zatím nemáme podlahy, sádrokartony snad zvládnem přes svátky, ale čeká nás pak tmelení a broušení o koupelně si můžu nechat min.2 měsíce jen zdát, jsme bez dveří, bez světel, nejsou dodělány rozvody el.ve stropech a sádrokartonové stropy, chybí el.zásuvky - bude jen jedna provizorní. Topit budeme krbem a vodu máme z jednoho funkčního kohoutku. Tam kde bydlím teď se to prostě nedá vydržet - bydlet v jednom domě s bývalým psychicky nemocným manželem je na palici. Všechno by se dodělávalo za pochodu. Nedokážu si to sice dobře představit, ale pořád lepší než spát venku pod širákem.
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t tak to je snad docela normální, že si člověk nemůže pořídit vše hned nové. Přeci člověk nemůže mít všechno ihned, ne?:) Aspoň z každé nové věci budeš mít o to větší radost. My bydlíme už rok a půl, a taky zdaleka nemáme všechno, co bychom chtěli / potřebovali. A to, že se někam něco nehodí, fakt neřešíme. Jsme rádi, že nějaký nábytek máme, a postupně ho obměňujeme:) Navíc ze začátku jsme bydleli "na stavbě" - byt se předělával, a z pronájmu jsme se museli odstěhovat, protože nám končila smlouva. Vydržet se to určitě dá, jen nesmíš chtít všechno ihned
Odpovědět
@kkaccullka já bych to risknul a napnul všechny síly a co nejdříve to dorazil...
Odpovědět
@mawenzi kočičko, máš můj obdiv, neskutečnej! Párkrát jsem v podobných podmínkách fungovala, ale jen na pár dní. Jsi moje Hrdinka ♥ doufámn, že to tam nahoře viděj a milionkrát ti to oplatí ♥ posílám srdíčko :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka Ahoj, jak jsem psala výš, taky jsme se stěhovali těsně před porodem a kolaudovali jsme, když bylo malý 3 roky. Hodně záleží na stavebním úřadě, kdo tam je. My máme super paní, takže ta o tom věděla a vůbec neřešila. Když přišla s nadřízenou na kolaudaci, tak jim bylo hned jasné, že už jsme pár měsíců zabydlení (resp. pár let) a vůbec to neřešili. Kdyby přišla sociálka tak by měla na výběr: buď bydlet v jednom pokoji v domě s dalšíma 4 dospělími a dítětem a střídat se o jednu kuchyň kouplenu atd. a nebo samostatný dům, kde maj děti veškerý komfort? V tomto případě pak fakt záleží na daném člověku a když bude chtít sociálka prudit, tak i ve "zlatém paláci" když budou chtít, tak si něco najdou. :-)
Odpovědět
Také budeme mít spoustu věcí nedodělaných až se nastěhujeme. To se nedá nic dělat. Penízky prostě chybí.. :-N Ale úplné staveniště bych s dvěma dětma asi psychicky nevydržela..Moje maminka si kompletně rekonstruovala byt v paneláku. Bydlela tam v tom, spala pomalu na cihlách, měla jak dlouho vyrabovanou koupelnu i kuchyň. No hrůůza. A to jí na to chodili makat jen po odpolednech dva chlapi, takže se to táhlo jak dlouho!
Odpovědět
My už bydlíme 4 roky a taky nemáme vše dodělané. Nejsme teda takový extrém a nejde v našem případě o životně důležité věci, které by nás omezovaly, ale... Nikde nemáme ještě stále lišty kolem podlah, někde chybí sokly, nábytek, až na sedačku, kterou jsme koupili loni máme víceméně už starý z předchozích bydlení, v ložnici už bych chtěla vestavnou skříň (vejde se tam jenom moje, manžel má svou ve vedlejším pokoji), zateplit strop v garáži, stále nemáme bránu ve vjezdu (plot jsme díky bohu dodělali letos)... no a paradoxně jsme zjistili, že už bychom mohli zase nanovo malovat celý barák. :-D Všechno holt nejde hned, vše je o penězích. A pamatuju si, že když jsme se nastěhovali, průběžně jsme dodělávali plovoučky, dveře, schody, venku jsme neměli lautr nic, do domu jsme lezli po paletách a místo chodníku jsme měli škváru. Je to těžké, ale dá se to vydržet. ;-) A smekám před @mawenzi :-), to bych asi nedala. :-D
Odpovědět
@klara.t My jsme v totozne situaci, jen stehovani uz probehlo minuly vikend :-N Nemame hotovou horni koupelnu, ve spodni mame ve sprse zaves (ale pekny :-D), protoze kvuli me zaneprazdnenosti a nerozhodnosti nemame sklenenou zastenu. Nemame skoro zadne dvere, chybi nam listy kolem podlah. Podlahy i vymalbu teda ve vsech mistnostech mame. Z toho betonu se nanosi sileny binec. Z tohoto duvodu jsem betonove schody pretrela barvou na beton, aby to neprasilo. Pro nekoho s dvemi malymi detmi hrozne podminky, pro nas pohoda. Nemusim furt courat sem tam mezi domem a bytem, nemusim vlacet mensi dite do 4. parta (nemeli jsme tam vytah), v noci mame klid na spani, zadni sileni sousedi a vysavaci manie o pulnoci 8-( Mne nevadi si na nejake veci pockat s vedomim, ze se nekdy dockam. Na horni koupelnu mame veskery material, obkladac vi, ze to bude obkladat, jen musime rict termin. Je toho ted nejak hodne :-N
Odpovědět
@mmmk bože já se tak těším když to čtu, jsme úplně ve stejné situaci akorát to vypukne až za měsíc hlavně žádný schody a sousedi :-D A nejvíc se těším, že nebudu muset celej den říkat neskákej, nedupej, neřvi, neběhej pod náma bydlej lidi...TO BUDE POHODA... čert vem, že nemáme ložnici a budeme spát provizorně v obýváku
Odpovědět
@aneta15 Jj, jdete do toho. My si fakt jen polepsili. Boze, toho uloznyho prostoru :-D Dneska jsem vecer frkla do obchodu a jak jsem to skladala u kasy do tasek, rikala jsem si v duchu "kruci, takovy dzus, mliko, mandarinky... to se mi to do tech schodu pronese" a si predstav tu radost, co me polila, kdyz jsem si uvedomila, ze uz to do schodu nepotahnu? Ze to jen vynesu z auta do baraku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já v různých provizoriích po dobu několika měsíčních rekonstrukcích různých bytů,kde jsme dříve bydleli žila vlastně dlouhé roky..ˇVe 20,30 letech se to v pohodě dá,dneska už bych to nechtěla a jedinou podmínku při stavbě domu jsem měla,že uvnitř bude vše hotové a nebude se nic dodělávat za pochodu(tím nemyslím všechno zařízení,ale dům hotovej jinak komplet,záclona,závěs se dá vždy dokoupit pak)... Když vidím,jak jsem si myslela před 4 lety, co jsme se stěhovali,jak postupně budeme z výplat dělat zahradu,posezení venku,chodníčky,zídky,ale realita je zcela jiná,tak jsem ráda za ten hotovej dům...Je to pak o prioritách,a ty máme dneska jinde,než jsem si myslela před lety, že je budeme mít... ;-) Známí dodělávali druhou koupelnu v domě,sobě ložnici a dětem pokojíčky roky,tu druhou koupelnu vlastně mají hotovou asi po 6 letech a taky to jde.Takže závisí na vás, pokud se vám chce stěhovat a dodělávat postupně,tak určitě ano...
Odpovědět
pro nastěhování mám teda určitý podminky a to že bude hotová koupelna, záchod,ložnice a kuchyň. děti nemáme,tak pokojíčky být zatim nemusi. nemusím mít hned ani krásnou zahradu, ta se doděla,ale vím že jakmile se všechno neudělá hned nebo opravdu v nejbližší době,tak se to neudělá nikdy. abych 2 roky fungovala s vodou na umytí se ohrivanou někde v hrncich na to bych asi neměla. nebo v zimě fungovat bez topení. mamky kolegyně postavila barák před 15ti lety a děti nemaji jeste dodelany pokojíčky v podkrovi. to pak podle mě nemá smysl mít dum,když.člověk není schopnej to dotáhnout do konce. ale nějakou chvíli se to urcite vydržet dá :)
Odpovědět
a jinak starší nábytek nemá vliv na funkčnost domacnosti, v tom problém nevidím. měla jsem spíš na mysli technické věci :-) nábytek můžete časem koupit nový, taky urcite nebudeme mít vše nové hned :-) i když by to bylo fajn, komu by se to nelibilo že jo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t jen pocitej s tim, ze kdyz se jednou nastehujes, tak pak vsechny dodelavky budou trvat opravdu strasne dlouho. Kdyz jeste nebydlis, tak se snazis vse tlacit, aby bylo co nejrychleji, ale kdyz uz mas strechu nad hlavou, tak se tempo hodne rozvolni.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za ohlasy. My se stěhovat nemusíme, nic nás netlačí, ale chceme. V podstatě až tak strašný nábytek nemáme. Sedačku máme 5 let starou, je jako nová, ložnice to samé. Nábytek z obýváku dáme do té nedodělané pracovny, na uložení dokumentů atd. protože do nového obýváku stejně není kam dát. Jen ten kuchynský stůl jsem chtěla nový, židle a konf.stolek. Ale to snad koupíme do rozumné doby. Dětem do pokojíků budemem muset nějaké skřínky z ikea koupit, jelikož ted tu dětský pokoj nemají a mají vše u nás v ložnici a už je to vše přeplněné. Až tak moc nedodělaný dům nebude. V těch potřebných místnostech podlahové krytiny budou, bude kuchyně, koupelna, ložnice, dětský pokoj. JEn asi nebude ta pracovna, horní koupelna a jeden dětský pokoj. Světla si nějaká dočaně donesem z tohoto bytu. Záclony na nějakou dobu oželím, dveře asi také :-/ a krbová kamna také počkají.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?