Ohlášení ČOV, kam všude se to musí hlásit?

Ahojky, budeme si zařizovat čovku do RD. Kam všude se to musí hlásit? Doufám že toho nebude moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, jsou dva způsoby - stavební povolení nebo ohláška. U povolení je třeba mít pak 1x ročně kontrolní vzorek, u ohlášky 1x za dva roky kontrola autorizovaným technikem. Samozřejmě doba vyřízení je trochu jiná, nicméně pro ohlášku se nehodí všechny typy ČOV, musí mít nějaký test (nevzpomenu si na název). Toto jsme dokládali my: 1) Projekt 2) Územní rozhodnutí (my měli územní řízení) 3) Výpis z listu vlastnictví 4) Stanovisko k vypouštění odpadních vod do vodoteče (nemáme vsak) 5) Stanovisko k ČOV od Povodí Odry 6) Provozní řád ČOV 7) Certifikát o ČOV 8) Souhlas majitelů sousedních pozemků se stavbou 9) Souhlas ke stavbě ČOV z ŽP
Odpovědět
Profilova fotka
Nehlásíte, žádáte.. koukám, že jste také z Jbc - žádali jste o dotaci?
Odpovědět
Profilova fotka
My teda nemáme ČOV ale septik se vsakem, ale museli jsme nejdříve mít územní souhlas od stavebního úřadu a pak vodoprávní řízení a konečné povolení od odboru životního prostředí. Musíš na to mít projekt.
Odpovědět
@filomena12 Je to tak jak píše kikimarki s magdinou 01. Je na to regulerní vodoprávka (vodoprávní povolení) = stavební povolení. Vzhledem k tomu, že vodoprávní povolení je věc, která se u novostavby domu před zahájením stavebního řízení (ohlášení nebo stavební povolení), je nutno ji vyřídit v hodně dostatečném předstihu před stavebním řízením. Já to řeším tak že do stavebního řízení domu uvádím, že pro vypouštění vod z rodinného domu bude bezodtoková jímka (žumpa). K té není nic potřeba. Po získání stavebního povolení zažádám o vodoprávní povolení na ČOV. Výhodou je, že si stavební řízení zkrátím o 2,5 měsíce a řízení o povolení ČOV už pak může trvat klidně celý rok...
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 Já myslela, že žumpy už se nepovolují? U nás rozhodně ne, dokonce ani septik - museli jsme předělat na ČOV.
Odpovědět
@kuldacz U nás to jde. Možná je to tím, že tady nemáme splaškovou kanalizaci, ale pouze dešťovou. Takže já budu po získání stavebního povolení dělat čistírnu s napojením do dešťovky. Určitě to není tak že by žumpy byly zakázány. Pouze chápu, že jen někde úřední šimlové je nepovolují.
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 Tím bych si tak jistá nebyla. Podle nové (ale nevím, jak nové - tuto informaci mám od projektanta, který si to dost studuje) už by septik neměl projít. Respektive, už nejde mít septik nebo žumpu se vsakem - buď ČOV se vsakem nebo vypouštěním do vodoteče anebo jímka, která se pravidelně vyváží.
Odpovědět
@kimimarki Ano,jímka která se pravidelně vyváží = bezodtoková jímka - žumpa. Sám to chci udělat jak jsem psal výše, tak dám co nevidět vědět...
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 Aha, já jsem nevěděla přesné pojmy, jen vím, co ano a co ne :-) Držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
@kimimarki nevím, jak je to nové nařízení, my tedy máme povolení na septik se vsakem, ale už vydané před rokem a něco. A dle pána, co nám vyřizoval povolení, tak třeba u nás septiky ještě povolují a ve vedlejším městě už zásadně ne, takže závisí na úřednících :)
Odpovědět
Profilova fotka
@magdina01 To mi přijde docela zajímavé - od letoška by to prý nemělo už vůbec projít. (Takže to možná o úřednících je, ale taky můžou riskovat).
Odpovědět
Profilova fotka
@kimimarki jo, je určitě možné, že tam byla nějaká změna a už to vůbec nepovolují. My to máme povolené už z roku 2013.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@magdina01 Tak to asi pak jo, to by souhlasilo :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?