Parní čistič podlah. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Víte jak ukazují v televizi ten parní čistič na podlahy i koberce? Jak to tam doporučují hlavně pro ty, kteří mají doma malé děti? Tak mě to samozřejmě jako hrozně zaujalo, ale bojím bojím, již jsem se jednou takhle spálila, když jsem kupovala extra super malý vysavač PowerVac 1000, který svou sací silou uzvedne i bowlingové koule... no nakonec nevysál ani psí granuli... Tak bych jako potřebovala vědět, jestli s tím máte někdo zkušenosti... Mě se to hrozně líbí, ale přeci jenom to stojí tři tisíce... tak jako znova se obalamutit nedám! :-D :-N =-)
Odpovědět
1
2
No, mě to jedna klientka hrozně vychvalovala, že to fakt vyčistí, ovšem ten její stál cca 15 tisíc ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Nooo, tak to za ty peníze ještě aby ne... :-N
Odpovědět
Tak ja jsem na tom podobne. Capart se zacal uz plazit a ja mam desnou fobii ze spiny a bacilu. V obyvaku mam drevenou podlahu a manza tvrdi, ze na dreveny parkety je to blbost. Pochopitelne, ze v reklame tvrdi opak...Navic jsme jednou cestou autem vyslechli nejaky porad o testech parnich cisticu a milena pani doktorka, vrchni testovatelka pravila, ze jsou vsechny na houby...Toho se manza pochopitelne chytil a je po ptakach. Asi bych taky potrebovala zkusenosti nekoho kdo tu hracicku ma, abych ho presvedcila:-)
Odpovědět
neeve, sestrenice si koupila takovy cistic za 30 tis. Myslim, ze za 3 tisice to bude jako s tim PowerVacem ;-) Ukazovala nam, jak to funguje - mne to prislo hrozne zdlouhave. Nejdriv se musi podlaha naparit a pak se da na tu hubici frote rucnik a ta naparena spina se tim setre. Cistila tim i okna a plisen ve sprchovem koute. Vsechno bylo pekne ciste, ale vzdycky se to muselo naparit a setrit..ja uz bych cekala, ze se to udela jednim ukonem. Me to vubec nenadchlo. A na spary drevenych podlah bych se to neodvazila vubec pouzit. Ja jsem nekde cetla o vodnim vysavaci za cca 40 tis,ktery rovnou vsechno vysaje a umeÿje. Myslim, ze to bylo od AEG. Mame 2 kocoury a vsude chlupy, takze musim nejdriv vysat a pak setrit mopem a tohle by se mi jako pomocnik libilo, ta cena je ovsem desna.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, také mě to v reklamě nadchlo, mám doma ruční parní čistič a jsem s ním velmi spokojená, proto, když jsem viděla ten z TV začala jsem uvažovat, ale není čistič jako čistič, záleží na výkonu a barech. Má "kachna " je slušná, ale kolegyně koupila s 1/2 parním rázem a je o ničem.
Odpovědět
katy, a co je to za znacku a kolik stal?
Odpovědět
Profilova fotka
Catf: je to české Bravo a stálo mě kolem 1300 Kč v prodejně, má parní ráz 45g/min. což je slušný a výkon 1400 W čistím s ní dost a skoro vše.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
olicek • Dnes ve 14:42 Ahojky, možná už to tu někde je, ale nemůžu najít :-( Máte někdo zkušenosti s parním mopem a parní kachnou? Chtěla bych si jí pořídit, ale nevím, jestli to nejsou zbytečně vyhozené peníze. :-) zdina • Dnes v 15:22 ja mam asi tyden parni vysavac a naprosta spokojenost. Napred jsem si rikala , co to bude za blbinu (predem ohlaseny darek) a zatim si to nemuzu vynachvalit. Uz jsme i starej vysavac dala do krabice a ulozila. Za ten tydcen jsem jeste ani jednou nevytahla kybl a mop. Vsechno cistim tou parou s vysavanim. Dokonce uz mi pustila i spina kolem zdi. Takovy ty cmouhy, ktere zustavaji obcas po mopu.
Odpovědět
Dájí se mopem také uklízet černé chlupy po psovi? Zatím je pouze luxuji. :-) Poradíte mi nějaký lepší způsob? Jak vyčistí mop světlý zašlapaný koberec?
Odpovědět
Dobrý den, po asi půl denním pátrání na téma parní mop, parní čištění atd. jsem našel asi nejpřínosnější tyto informace: http://www.parnicistic.estranky.cz/st... ) Zdá se, že všichni řešíme stejnou věc a to jaký přístroj by nám spojil vysávání a umývání podlahy zároveň. Zatím to vypadá, že takový na trhu není, alespoň pro domácí použití. Dále mě trochu mrzí, když už někdo napíše, že takový přístroj má a je s ním maximálně spokojen, už většinou nenapíše konkrétní výrobce a mode, ani konkrétní zkušenosti. Zní mi to občas jako " koupila jsem si jablka a byli opravdu dobrý " . Nezbývalo mi než se zamyslet selským rozumem: " Pára rozpustí mastnoty, tlak páry je schopen oddělit nečistoty od povrchu a ze spar, ale odejít musí buď do hadru, nebo se jen rozmažou po povrchu a tudíž i zpět do spar." Výhodou jsou uhynulý mikroorganismy, kteřý samosebou nemohou 100 stupňovou páru přežít. Parní vysavač pouze odsává ochladlou páru, tedy nadbytečnou vodu, která se z ní vytvoří a zůstane na podlaze, je zřejmě bezpečnější na dřevěne podlahy. Ale jasně píšou, že nečistoty neodsává, dle mého názoru jen ty nejmenší. Ale chlupy by zřejmě filtr okamžitě zaplnily a ucpaly. Člověk opravdu nachází polovičaté informace a zdá se, že výrobci zatím takový přístroj pro domacnosti nemají. Ale zůstávám optimistou a hledám dál... Jen prosím spokojené uživatele o bližší zkušenosti a info o jaký konkrétní výrobek jde, mockrát díky. Petr
Odpovědět
tak mamině jsme koupili parní čistič - z tvproducts.cézet, a nezdá se to špatný.. mamina s tím teda frčí téměř každý den, mají doma všude dlažbu a ten hadr dostává hodně zabrat.. já jsem zkoušela tu parní kachnu - taky z tvproducts a zatím mě to s ní moc nejde.. snažila jsem se vyčistit žaluzie, ale nic moc..ale zas známí tou kachnou vyčistii naprosto celou kuchyň a obklady v koupelně. plasmuska: chupy s tím opravdu z koberce neodstraníš..buď budeš mít psa a nebo budeš mít čistý koberec.. a zašlapaný koberec ten se tím dá zregenerovat.. docela dobře, ale musíš to dělat často..na tom parním mopu je takový nástavec, ale ten je tam spíš, aby se nespálil motor..no, a ten hadřík bude velmi špinavý..ale tak po několikerém použití páry by to mělo být OK ;-)
Odpovědět
Ahoj petre, ja jsem dostala Becka 2000 parni cistic. Mam male dite a pubertaky a psa. Vysavac pred tim jsem mela etu s el. kartacem. Vyborna, ale kdyz jsem vysavala koberec timhle s parou, tak jsem mela nadobu stale plnou chlupu. Trvalo to asi tyden, nez se koberec vycistil. Pred vanocemi jsem s tim umyvala okna. Obcas nejakou smouhu prisuzuji tomu, ze to bylo poprve. Na okna mam specialni sterku. Neoblibena cinnost jako cisteni trouby, to se az clovek divi kolik mastnoty tam bylo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky mam parni mop z TV Shopingu a jsem z nej tak trochu rozpacita. Rozhodne necisti vytrvale skvrny, jak je prezentovano. Dalsim problemem je fakt, ze po kazdym vytirani se musi navlek minimalne v ruce vyprat v prasku a pro jistotu jeste zakapnout savem. To by nebylo az tak zly, ale neprijemny je, ze mop zanechava celkem smouhy a nemuze se do nej pridat zadny cistici pripravek. Ve finale mi to pak pripada, jako kdybych umyla podlahu spinavym hadrem - je matna a flekata...Pomaha kapnout trochu pripravku primo na ten navlek. Co se tyce tech navleku samotnych, na ty jednorazove rovnou zapomen - jsou na nic. Chce to pouzivat jedine ty frote dlouhodoby...Jak dlouho ale vydrzi zatim netusim...Tak snad jsem ti trochu pomohla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahojky Zdino, mám možnost koupit ten vparní vysavač od 2000od Becka, ale mám jisté pochybnosti o jeho účinnosti, zvláště ještě poté , co jsem csi vyžádala o zhodnocení na fóru vysavače pro domásnost tam mi taky nesdělili nic pochvalného , nemluvě o tom, žena netu se hromadně prodává. Předem děkuji
Odpovědět
podivejte se v pondeli k lidlovi http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
lidičky,je parní čistič na plovoučky? především pak na vinilové podlahy? :-o
Odpovědět
@pavlina05 ahoj, my máme vinylové podlahy a podlahy úmývám buď mopem nebo parním vysavačem, máme značku Kärcher SV 1902, když se podlaha umyje vysavačem tak mi přijde že vydrží déle čistá než s mopem a že se na ní nechytá tolik nečistot, je výborný i na koberce, používám ho i na kožené sedačky, odtud jde špína super dolů, protože i když to setřu hadříkem tak párou se tam vždycky něco najde, používám i na textilní sedačky. ps: máme vinylové podlahy přelakované.
Odpovědět
@jennifer jé,díky,tak jej asi pořídím ;-)
Odpovědět
@pavlina05 nemáš zač. my jsme si to pořizovali právě kvůli koberci a sedačkám, protože máme pejsky a všechno jim dovolím žvejkat na sedačkách, takže i když se to setřelo a vypadá to čistě, tak párou se prostě dostane toho spoustu ještě ven a koberec je hned krásně zpátky bílý. já to čistím všechno jenom vodou, protože se mi už parkrát stalo že když jsem tam dala nějaký přípravek a k tomu druhý přípravek proti přepěnění, tak to občas přepěnilo a pak to vyteklo, a vodou je to krásně čisté. jediné asi negativum na vysavači je to, že když chceš vysávat párou, tak se musí pořád držet ten čudlík na páru, což při ploše 440m2, někdy bolí prst. ale jinak je vysavač super, je k tomu i spoustu kartáčů, stěrka na okno..... je super třeba i na sedačky v autě.
Odpovědět
@jennifer dík.a co vodní kámen v koupelně?jde pryč tou parou? Taže vinyl se při té páře nějak nepoškodí?Díky
Odpovědět
@pavlina05 vinyl se nepoškodil, jak jsem říkala máme na něm tedy lak. a v koupelně myslíš kde vodní kámen?
Odpovědět
@jennifer na sprch.koutu na tom skle
Odpovědět
@pavlina05 na sklo ve sprše jsem to nezkoušela, jelikož se nám voda na tom skle nedrží.
Odpovědět
@pavlina05 raději bych se přímo informovala u výrobce nebo prodejce vinylu, mě se to právě taky moc líbí, konkrétně, co má @jennifer, ale bohužel mi firma, odkud vinyl máme parní mopy vůbec nedoporučila, protože je tam moc vysoká teplota a výkyvy teplot.....:-(
Odpovědět
jj,výrobce nedoporučuje
Odpovědět
@pavlina05 jj, tak bohužel, že :-( @jennifer Jindřiško prosím, nemáš náhodou ještě například ten okenní čistič od Karcheru? Teď mam dilema, zda si mam přát ten nebo raději ten malý ruční parní..........myješ tim svym okna? nerada bych koupila parní čistič, který je sice výceúčelový, ale okna bych musela leštit a leštit ;-)
Odpovědět
@breberka ahoj, čistič nemám, okna nám myje firma, protože jak máme ten prosklený strop tak to sama neumyju, tak si volám firmu, ale slyšela jsem na ten čistič samou schválu. my máme od toho karcher akorát ten vysavač a ten je dobrej, má teda i v sobě na okna, ale to jsem nezkoušela.
Odpovědět
@jennifer aha, to je pravda, že jsi to tam někde psala, že to myje firma, ale i tak díky ;-)
Odpovědět
@breberka nemáš zač, jsem ti moc nepomohla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
jůůů, konečně nějaká kloudná diskuze, co hledám. Nemám tedy 11 tis na parní čistič, ale koukala jsem na Kärcher SC 2.550 C. Jde mi taky o vinylovou, nelakovanou podlahu a sedačku (je z "teflonové" látky a zatím nemám info od výrobce, zda ji pak nezničím. Chovím kočky a jsou po bytě chuchvalce prachu a chlupů - to je asi třeba fakt předem vysát, co? Nemáte zkušenost, jak moc bude pak podlaha mokrá....? prosím pomozte, jsem bezradná z recenzí. Všuichni jsou chytrý a pak zjistím, že mají z kaufu za 333,- Kč :(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?