Piano do bytu - ano či ne?

Máte někdo v bytě piano? Ráda bych si pořídila klasické piano, bydlíme v cihlovém domě, kde je 6 bytů.Zajímá mě,zda je piano v bytě moc hlučné a tudíž je lepší ho do bytu radši nepořizovat a nebo zda to není tak hrozné a v pohodě cvičíte a nemáte kvůli tomu problémy se sousedy.Díky za názory :-)
Odpovědět
1
2
Na koleji jsme měli přímo na patře piano, kluk hrával snad každý druhý den. Byl fakt dobrý, krásně se to poslouchalo. Někdy jsem si nechávala pootevřené dveře. Přes dveře to ale slyšet nebylo a to jsme ty koleje měli v dezolátním stavu. Sama jsem zvědavá co Vám odpoví sousedi pianistů. :)
Odpovědět
No právě, o to jde, že já ještě dobrá nejsem a teprve s hraním začnu, tak aby sousedi nešíleli :-D @aurinko
Odpovědět
@merunkova u nás sousedka hrála na housle...fakt jsem šílela, slyšet to je dost záleží na sousedech
Odpovědět
@aneta15 A bydleli jste v cihlovém bytě nebo v paneláku? Vím, že v paneláku je slyšet i to, když sousedi čurají :-D
Odpovědět
@merunkova bydleli jsme ve zděný bytovce o šesti bytech, my měli byt uprostřed a houslistka bydlela nad námi, já nejsem moc konfliktní typ takže jsem si nadávala doma pro sebe ale bylo to fakt příšerný, kolikrát jsem radši utekla ven. když jsem šla domů z páce natěšená jak silehnu a nahoře vrzání byla jsem na brek :-) ale asi to bude i tím že mám absolutní hluch takže to nedovedu ocenit, tak si ho kup a uvidíš :-) ono si od 6- do 22 můžš hrát jak chceš a nikdo Ti to zakázat nemůže :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u nas v panelaku piano i housle - housle fakt tragedie... ale piano poslouchat slo,.... hral na to kluk stejne stary pod nami,... takze mi to ani nejak neprislo, ted jako dospela, kdyby se nam nastehoval nekdo s podobnym zajmem, tak bych nadsena vubec nebyla :) protože jsem to slyšela cele detsví a víc už fakt ne!
Odpovědět
@aneta15 Tak v 6 mám jeste pulnoc, to hraní nehrozí :-D Jsem soudná, cvicila bych opravdu jen v normální hodiny přes den....máme sousedy dvoje vedle sebe a oběma je 87, ti jedni hur slyší, což je asi výhoda a pod sebou mladý pár, bez dětí.Urcite bych se o tom pobavila prvne i s nimi, ale sonduju, jak to v tech bytech vlastne je či není slyšet.Sousedi jsou hodně tolerantní, naše jezevčice tu řve i několik hodin, když nejsme doma, ale zase je nechci ještě prudit s pianem :-p
Odpovědět
No sestra hrala na piano cely detstvi i konzervator a za souseda bych to teda opravdu nechtel. Chudaci sousedi.Znam osobne nekolik pripadu,kdy si sousedi stezovali,ale neni to nic platne=cviceni na nastroj je soucast studia.Me to potkat,jdu si pro prasky.....:( Ono je velky rozdil treba klavir a trubka,to se nese,a treba basa,ta skoro slyset neni. No ale za detstvi jsme se sestrou hrali v panelaku a chudaci sousedi,pak jsem byl v cihle,a tam to slo.Ale neni cihla jako cihla.
Odpovědět
@merunkova my měli od dětství piano v paneláku. Ale bylo to v prvním patře, tak to nahoru nebylo tolik slyšet. Nikdo si nikdy nestěžoval. Zato sousedi ve 4.patře ho měli taky a to bylo slyšet každý tón - seshora se to dolů line o mnoho "lépe" :-D takže záleží, kde v tom domě bydlíte 8-) Nejlepší, když jsme se domluvili a současně jsme se v hraní doplňovali, jak to bylo pěkně slyšet, to asi teda chudáci ty dvě patra mezi námi :-D
Odpovědět
@jarkalada My tu máme 2 patra a v kazdem 3 byty vedle sebe, my jsme nahore uprostred....takze máme dvoje sousedy vedle a jedny pod sebou.Fakt jsou hodně tolerantní, jen nevím, zda to piano je hodně hlučné nebo se to ještě dá....Urcite nemam v plánu do neho triskat, to ne, ale cvicit bych měla, to zas jo :-D
Odpovědět
@merunkova já myslím, že je hodinka denně nezabije :-) Já nevím, já to poslouchávala od sousedů ze 4.patra. Slyšet to bylo, nijak extrémně, že by to rušilo, to ne. Ale jak to slyšeli jejich přímý sousedi pod nima, to nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
V jednom podnajmu jsme zazili ze nekdo naproti v baraku hraval na piano, jak bylo teplo a otevrela se okna tak to bylo slyset pres celou ulici, prvni tyden se mi to libilo, po mesici uz jsem se zacala desit, jestli jako fakt bude porad dokola cvicit tutez melodii, bohuzel ano :-( pak uz jsem radsi chodila zavirat okno kdyz spustil.. a totez soused vedle s kytarou, bohuzel to byl i majitel naseho bytu, takze jsme si tezko mohli stezovat, kazde rano pred praci (tj. nejpozdeji o pul osme rano) spustil a dva roky brnkal jednu pisnicku a postupne se ji ucil.. jestli nekdy moje deti budou chtit hrat na nejaky nastroj, tak mne asi svihne :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud budeš hrát v normální "lidský" čas, tak i kdyby bylo piano slyšet po celém baráku, nemůžete Ti snad nikdo nic říct - to už by člověk nemohl potom doma pomalu nic.. Navíc všechna piana mají aretaci nebo třetí pedál na ztlumení - sice ten zvuk potom není úplně ono, ale na to začátečnický cvičení se to dá. U tchánovců ve zděném baráku hraje sousedka o patro níž a je to slyšet, ale že by se kvůli tomu nedalo třeba koukat na tv, to ne.. mně osobně by to nevadilo, pokud by to nebylo v nekřesťanský čas nebo denně několik hodin :-D
Odpovědět
Slyšíte u vás, když má někdo puštěné rádio nebo televizi? Ono to piáno o moc hlučnější není. Dcerka na něm hraje 2 roky a sousedka na patře o tom donedávna ani nevěděla - dozvěděla se to od nás mezi řečí. Pokud by byl problém, doporučuji koupit elektronické klávesy či přímo piáno - dají se připojit sluchátka a nikdo nic neuslyší :-)
Odpovědět
@merunkova Pocitam,ze jde o pianino.Zkus ho dat na 2 koberce a hlavne! do nej netriskej,ale hraj jemne.Coz je to nejtezsi,ze.Ono je hrat-triskat a hrat rozdil.A vycpani zadnich zeber molitanem se taky delava,nebo cele pianino necim oblozit a utesnit. Hodne stesti a toletance:)
Odpovědět
Ja bych piano do bytu rozhodne nedavala, slyset je to opravdu dost... Kdyz uz nekdo umi hrat, tak se ta da poslouchat, ale cviceni je neco jineho, je to velke mnoztvi etud, stupnic nebo hrani veci s chybami a poslouchat to je vazne docela otrava. Ja jsem z hudebni rodiny, kazdy druhy na neco hraje, v dome jsme meli piano a kridlo a starsi sestra je profi houslistka, takze myslim ze muzu docela posoudit jak takove cviceni vypada :D Ale my jsme vyrustali v RD, takze jsme tim rusili max sami sebe :D teda krom leta kdy segra cvicila s otevrenymi okny a bylo to slyset na konci ulice, jen pro predstavu hlasitosti a srovnani s televizi ;) Takze hlasitejsi nastroj v byte je dle meho docela sobectvi, do bytu max kytaru, ale treba to piano, housle nebo nedej boze trubku!! ani nahodou :D P.S. i na konzervatorich nebo hudebnich vysokych se chodi cvicit do odhlucnenych uceben, na kolejich s tim nikdo nerusi...
Odpovědět
@el2006 Tak to ráda slyším, takové zprávy :-) U nás je TV slyšet jen trošku a to proto, že sousedi jsou staří a mají to puštěné opravdu hodně nahlas.Tak snad to pujde, uvidim, co mi na to reknou.Já mám právě moznost, ze mi známá piano pujci, takze bych ho nemusela kupovat, proto o klávesách a digitálnim pianu zatim neuvazuji.A navic jsem cetla, ze pokud chce clovek hrát pořádně, tak ty klávesy nejsou moc dobrá volba, proto bych radsi piano :-)
Odpovědět
@ondrej190 Děkuju za tip - my máme v pokoji plovoucí podlahu, takze by pomohlo piano podlozit kobercem ,aby bylo mín hlučné?
Odpovědět
@jita48 No ale jak to má dělat clovek, pokud bydlí v bytě, chce se naucit hrát na piano, trubku, housle a nemá v bytě odhlučněnou učebnu,? :-D Přece nezačne kvuli tomu třeba rybařit , právo na noční klid je daný , to je jasné, ale zase nikdo nesmí omezovat ani toho druhého v jeho zivote.Na hudbě nevidim nic špatného, pokud se to děje ve dne.Já se chci sousedu zeptat, ale ne proto, aby mi to dovolili, ale aby o tom vedeli a rekli mi, co si o tom myslí.Pak se rozhodnu.My tu máme právě úžasné vztahy, proto jim to chci říct, jinde bych to asi neřešila.A proto mě zajímá, jak je to piano hlučné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@merunkova tak já bydlela jak v panelákách, tak v cihlových domech a teda musím říct, že v cihlových domech je víc slyšet než v paneláku - v jednom cihlovém pronájmu jsme měli ložnici vedle sousedovic kuchyně, a slyšeli jsme i když krkali a prděli...no děs. Jinak manžel ještě v Itálii bydlel v jednom cihlovém domě, a tam jsou ty stavby mnohem kvalitněji provedené co se týče zvukových izolací, než tady u nás. Není tam slyšet nic. Ale teda když sousedka začne hrát na piano (bydlí nad nima), tak z toho teda šílím (a to ta holka hraje už xx let a hodně dobře, ale je to jako kdyby mi hrála u hlavy, takže musím opouštět místnost). Ono to piano docela hodně rezonuje, takže to slyšet bude určitě. A nepočítej, že kobercem se to zachrání, nese se to i zdma... A jak to ty lidi mají dělat? Většinou si platí hodiny u nějakého učitele:D
Odpovědět
@im4fun To chápu, že chodí k učiteli,ale cvičit se musí i doma a ne jen hodinu u učitele :-D
Odpovědět
Jak už tady někdo psal,není cihla jako cihla.Vyrostla jsem v paneláku a teď bydlíme ve zděném a je snad všechno slyšet ještě víc.Slyšíme i sousedy z vedlejšího vchodu,ze kterými máme společnou zeď.Dcera hraje na klávesy,ale nikdy si nikdo nestěžoval.U kláves je fajn,že se dají ztišit.:-)
Odpovědět
@merunkova uprimne, je to vec ktera k bytu proste podle me nepatri, takze nijak :D mozna na nejake ZUSce by slo treba domluvit pronajem klaviru vecer, ale do bytu bych to vazne netahala. Otazka byla jestli je piano hlucne a z moji zkusenosti proste je a dost. Meli jsme zdeny rodinny dum, ze spodniho patra nebyla v zadnem pripade slyset televize (ani nahlas), kytara, basa, dokonce ani zkouska sboru, ale to piano bylo slyset a docela dost. Pokud mate hezke sousedske vztahy, rozhodne bych je timto nenicila ;-) Myslim si, ze muzete docela dobre zit, aniz by jste umela hrat na klavir :-) Ale pokud se rozhodnete otravovat vlastnim zajmem cely dum, preju hodne stesti a snad si soused nad vami neusmysli, ze mu ke stesti chybi znalost treba stepu (nebo te trubky, kdyz uz jsme u toho :-D) Jinak hlasitost klaviru je asi 92 dB, coz je zhruba stejne jako kdyz kolem projede kamion.
Odpovědět
Profilova fotka
u rodičů jsem měla klavír, sousedi pod námi taky...takže buď hráli oni nebo my nebo současně :) nikdo si nikdy nestěžoval, spíše naopak :) a slyšet to jde... ale ne tak, že by člověk musel zesílit třeba televizi.
Odpovědět
Profilova fotka
@jita48 jinak myslím, že když člověk hraje v rámci normální denní doby a nemlátí do toho jak šílenec, tak nevidím nic špatného na tom mít doma klavír....zase tak kategoricky bych to neviděla :)
Odpovědět
@jita48 Muj nazor je ten, ze nikdo by nemel byt ve svem zivote omezovaný, takze ani ten, kdo chce hrát na piano.To mi prijde sobecké zase od ostatních.Obě strany mají právo na své.Ted mi jde o to, jak to nejlépe zaridit, aby byly spokojené obě strany.Proto se tu ptám na zkusenosti a není mi to lhostejné,chci vedet názory ostatních.Ale rozhodně neberu názor, ze clovek v bytě by hrát prostě neměl, to by byl ve svém životě omezovaný víc než ten soused, který by to poslouchal treba jen hodinu denně :-)
Odpovědět
@merunkova No po pravdě, třeba já bych asi zešílela poslouchat někoho, kdo se to učí, tím pádem opakuje třeba jeden úsek skladby pořád dokola. Sousedův kluk se učil na klavír a koupili mu elektronické klávesy se sluchátky a je klid. Pro začátek si myslím, že je to ideální.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby ses rozhodla pidlat housle, tak bych asi jako soused radost neměla. Protože když se někdo na housle učí, tak je to prostě příšernost i pro ty, kdo mají "hudební hluch" jako já :-D Ale piano se dá poslouchat i u začátečníka, i u začátečníků vydává, podle mě, příjemné zvuky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@merunkova nojo, ale to je docela problém - prostě buď budeš omezovat ty sousedy, kteří to nechtějí poslouchat, anebo se budeš ty cítit omezovaná, jelikož nebudeš moct hrát. Osobně si myslím, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Jednou člověk bydlí v domě s více byty, tak by měl být trošku ohleduplný ale na druhou stranu i tolerantní. Takže bych se spíš ptala, jestli jim to nebude vadit. Pokud by mi řekli že jo, tak bych si koupila klávesy se sluchátkama. Mě zrovna to piano teda vadí hodně a i ve dne by mě to dost deptalo...
Odpovědět
@zmrz_lina No zkus si představit začátečníka, co už při třetím tónu udělá překlep a jede pořád dokola Myslím že to se dlouho vydržet nedá. A máš pravdu že housle jsou šílenost. Sestra chodila rok na housle a ještě když cvičila tak si u toho zpívala i s pomlkama. Takže to vypadalo nějak takhle: příšerné vrzání houslí a do toho ségra "když jsem husy pásala POMLKA, zimou jsem se třásla, POMLKA. No děs :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?