Poraďte s nákupem sušičky prádla za rozumnou cenu

;-) rozhoduji se už dlouho, ted při chladném počasí je při dětech třeba, protože v kamenném domě v sušárně prádlo neschne a doma je sušení nevhodné kvůli plísním, se kterými pojujeme už leta. Děkuji za rady a tipy. :-)
Odpovědět
máme sušičku prádla značky AEG. Stála něco přes třicet tisíc, ale můžu říci že je k nezaplacení. Obecně se dá říci že není moc velký výběr, jelikož sušičky na prádlo moc lidí nekupuje. Docela se divím, protože kdo si to nevyzkouší tak neví. Já už bych nemněnila. Nejenom že náš typ vysuší zároveň dvě plné pračky, ale také žehlí a papá žmolky. Sušička má dvě sýta, na kterých po použití jdou vidět jemné prachové žmolky z oblečení. Nepotřebuje také ani odtok vody kvůli nádobě, takže můžete ji umístit prakticky kdekoliv. Navíc je velmi úsporná a šetří energii.
Odpovědět
Mám sušičku prádla AEG od vánoc a jsem maximálně spokojená. Nechtěla jsem sušit doma v obýváku na sušáku, tak jsem se rozhodla pro sušičku. Ale moje sušička stála 15 tis., protože na dražší nemám. Myslím, že ta cena je pro hodně lidí nedostupná a myslí si,že na sušáku suší zadarmo, proto investovat do sušičky je zbytečné. Ale kdo to nepozná, nepochopí, jak sušička šetří. Nesedím u žehlení nekonečné hodiny a mám krásné heboučké prádlo. Prádlo ze sušičky vytahuji suché a hned skládám a uklízím do skříně. Pro maminky,které mají malé děti, k nezaplacení. :-D :-D
Odpovědět
Ja uz jsme susicek vystridala hodne a nektere byly docela stare. Vsechny susily dobre. Pokud pradlo nevytahnu hned po skonceni suseni, stejne zehlim. No a mam dojem, ze se tam pradlo docela nici. Veci, ktere nesusim mi vydrzi dele. Zda se mi jakoby susicky nicily nektere latky. Ale to obleceni stejne nebudu mit vecne a navic mi susicka usetri dost prace a do par hodin mam vyprano, vysuseno i vyzehleno. U nakupu bych koukala na spotrebu energie, moc jsem se o to nezajimala, ale asi to bude zrout.
Odpovědět
Sušičku jsme měla posledních 8 let a nemůžu si vynachválit. Žádné sušáky po domě, méně prádla na žehlení a hlavně krásně pozbírá žmolky a prach z prádla pomocí filtrů. Právě se rozhodujeme koupit novou a jednoznačně u nás zatím vede AEG ( Lavatherm 58850R nebo AEG 59850). Uvidíme finančně. Záleží , jak často budete sušičku využívat. Zda se vyplatí investovat do energetiské třídy A s nižší spotřebou energie nebo stačí třída B. Pokud bych sušila pouze v sušičce celoročně asi bych si připlatila, návratnost tam určitě bude.Taky bych zvážila umístění v domě. Některé jsou hlučnější a pokud bych chtěla mít sušičku třeba v kuchyni, určitě bych vybrala nějakou s nižší hlučností , třeba kolem 62 dB. Taky stojí za zmínku indikator odloženého startu. Sušení a praní u nás většinou probíhá na noční(levnější) proud. Vyhodou je také indikátor filtru, kontejneru a kondenzátu. Usnadní to práci. LCD displej a více programů už je super bonus. Nikdy jsem je ale všechny nevyužila :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
prosím poraďtě nějaký aktuální model, která je nejlepší ?s jakou máte zkušenosti? kvalita za rozumnou cenu.-) děkuji
Odpovědět
@levata nevím, co je pro tebe rozumná cena, každý ji vnímá trochu jinak, ale já mám třičtvrtě roku tuto http://susicky.heureka.cz/bosch-wtw-8... a jsem s ní nadmíru spokojená. Prádlo je suché tak, že ho rovnou uklízím do skříně, a to byl můj cíl, nechtěla jsem jen předsušit a pak dosušovat na šňůře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?