Pořizuji EZS. Drát či bezdrát?

Ahoj, uvažuji nad pořízením EZS. Dům ještě nestojí, máme možnost si vymyslet co kde bude. Jedná se o přízemní dům. Detektory pohybu a rozbiti skla, požární hlásič, venkovní alarm, klávesnice, GSM modul. Skvěle vychází např. Jablotron Oasis bezdrát a mám hodně podobnou klakulaci na dráty - od Paradox. Jaké máte zkušenosti? Díky
Odpovědět
Pokud nemáte postaveno - jednoznačně dráty. Nemusíte řešit dosah, rušení. Celkově je to levnější. Odpadá starost s bateriemi. Zkuste se mrknout na Galaxy Flex, vyrábí to Honeywell. Mělo by to být levnější než Jablotron. Je to renomovaná firma.
Odpovědět
Já osobně jsem také pro dráty. Jinak Jablotron měl v minulosti pár špatných modelů ústředen, ale jinak značka je dobrá, jen to chce někoho, kdo s tím už od začátku dělá a dokáže rozumně poradit (a vybrat vhodný model). Drahé to ve srovnání s ostatními není, navíc je tam výhoda s možnými opravami (což třeba od Paradoxu za pár let je problém)
Odpovědět
Já jsem jednoznačně pro drát. A doporučil bych Prosys. Je sice o něco dražší než paradox, ale je na mnohem vyšší úrovni. A taky jsem si ho namontoval. Galaxy flex je taky dobrá volba - jako většina věcí od Honeywell :-) Ale to je jen ústředna,. Čidla pohybové Optex, nebo Honeywell, siréna Jablotron, GSM komunikátor Jablotron (stačí David), Tříštění skla považuju za zbytečnost - ono je celkem jedno, jestli rozbije sklo a vezme ho tříšťák, nebo vleze dovnitř a vezme ho pohybové, to je otázka několika vteřin. Mag. kontakty, tam je to celkem jedno... a požární čidla, tam moc na výběr není. .. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dráty a vše od jablotronu. Mě teda přijdou zbytečná i magnetická čidla. Když zloděj vymlátí sklo, tak ho pak zabere až pohybové čidlo. A nejde to magnetické čidlo tak trochu ošálit, že k němu přiložíš jiný magnet?
Odpovědět
taky máme jablotron ale bezdrát a jsme spokojeni, pro nás jsou magnetická čidla v oknech dobrá, zapínáme je na noc.
Odpovědět
máme drát jablotron a budeme ho opět dávat
Odpovědět
Profilova fotka
Naši mají ten Paradox a spokojenost.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Doporucuji rozhodne dratovou verzi. A co se tyka znacky, volil bych Paradox. Narozdil od Jablotronu je to plne programovatelny system, kde se daji odladit pripadne rusive vlivy. Prosys neni spatny, cenove i kvalitativne srovnatelny s Paradoxem, jen se u nej po case zacinaji objevovat problemy s vyvazenim smycek a zpusobuje to falesne poplachy. Jak uz nekdo zminoval, tak cidla Optex = spolehlivost. GSM komunikator jedine sbernicovy (u Paradoxu PCS200), protoze umoznuje nejen predat poplachovou zpravu, ale soucasne je mozne system pres telefon i dalkove ovladat a dotazat se na stav. Detektory na tristeni skla jsou v domku zbytecne, magnety doporucuji na vchodove dvere a vrata do garaze. Pozarni detektor napriklad Texecom Exodus. Dalsi pripadne rady pres PM, at si tu nedelam reklamu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?