Předokenní rolety. Máte zkušenost?

Ahojte, chtěl jsem se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti,výhody a nevýhody předokenních rolet...... Díky
Odpovědět
Profilova fotka
My je máme v plánu (už máme i cenovou kalkulaci). Když zhruba tak půl roku vydržíš tak ti odpovím :-D Ale jinak by mě taky zajímalo jak jsou lidi spokojený. Přeci jen to není za pár korun co :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme si je plánovali, ale pak mě odradila víkendová návštěva u kamarádky.Pro lidi s klaustrofobií fakt nic moc..... :-D :-D Přesto jsme si je nechali nacenit a i cena nás utvrdila v tom, že pokud se nehodláme kvůli domu do konce života zadlužit budou předokenní rolety první ze seznamu škrtaných věcí z rozpočtu.
Odpovědět
Profilova fotka
gigi2 ty máš na mysli jako že hooodně stíní :-p ? my je chceme hlavně z bezpečnostních důvodů. Jsme přízemní byt takže to je lepší než nějaký mříže a levnější než PCOčko =-) . Slyšela jsem, že ty venkovní žaluzky fungují i jako izolace, takže v zimě by to mělo držet teplo v bytě ;-)
Odpovědět
Souhlasim s Marketou, v zime drzi teplo, v lete zase chrani pred prehrivanim interieru - my je planujeme do nizkoenergetickeho domu ;-)
Odpovědět
ja je mam v planu hlavne kvuli tomu prehrivani interieru, v lete je tam nesnesitelne. vnitrni tomu nijak nezabrani, nebo jsou i jine moznosti jak zabranit prehrivani? a nevite jak je to s hlukem u predokennich rolet?
Odpovědět
Profilova fotka
jestli vám jde hlavně o přehřívání, tak bych si dala screeny - ti dokáží zadržet sluneční tepelné záření, ale propuští světlo ;-)
Odpovědět
fsvojap a rada kde to najdu na netu? diky
Odpovědět
Profilova fotka
dej do vyhledávače screen rolety a najde ti to spousty odkazů, my si je zatím nechávali nacenit jen od firmy Maron, ale přijdou mi dost drazí (alespoň teda klasické interiérové rolety jsme sehnali mnohem levněji jinde ;-) )
Odpovědět
fsvojap jdu se mrknout dik
Odpovědět
naši mají předokenní rolety už spoustu let a jsou s nima strašně spokojení, když svítí sluníčko tak si je zatáhnou a neobtěžuje je to a v zimě jsou spokojení, že jim to ušetří nějaké teplo.
Odpovědět
Profilova fotka
m máme předokenní roletu na terasové dveře jinak nevidímdůvod v naší kldiné tiché vesnici. :-D ale vnitřní žaluzie ano. vemkovní jsou pro mě do pokojů moc temné. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj my jsme si nechávali dělat předokenní rolety minulý rok, a musím říct, že jsem spokojená. Podle mého názoru rolety nám dávají větší komfort a pohodlí. V létě nemáme problém s tím, že nám celý den praží do oken sluníčko a nakonec jsme našli i firmu, kde jsme je pořídili za super cenu. http://www.rolety.org/
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, Rolety mám a je to paráda. Jak říkají ostatní, v zimě teplo a v létě chlad. Ani není potřeba klima :) A obrovská výhoda co třeba oceníme na bytě co je v 1 patře je bezpečnost. Rolety máme od firmy Lomax a jsme moc spokojeni.
Odpovědět
Taky řeším tento problém, připomínky a hlavně zkušenosti velice uvítám, stavební připravenost je nyní na předokenní rolety. Někdo mne strašil, že při častém používání rolet trpí květiny uvnitř domu, tak prosím napište i jak často rolety používáte - já bych rád zatahoval často z bezpečnostních a tepelně izolačních důvodů. Předem díky za odpovědi!
Odpovědět
Profilova fotka
@ondrafox mame lomax, velka spokojenost. Doporucuju dalkove ovladani, je to pak jeste o vetsim pohodli.... Dale doporucuju perforaci rolet(nevim, zda se to tak jmenuje, ale roleta ma jeste dirky, takze muzes vytvorit takove polozavreno- roleta je dole, ale trochu svetla prosvita) . Rolety zatahujeme kazdy vecer a dle slunicka korigujeme i pres den....
Odpovědět
hhranolka - díky moc, ti mi přišli celkem fajn, ale dostal jsem ještě o 20tis levnější nabídku, tak zvažuju. Ale tyhle druhé zase nenapadlo, že obrovské rolety se nedají tahat ručně, je velké riziko při jejich spouštění dolů (nekontrolovaný pád rolety). Takkže - Smartroll někdo nemá? :-) díky předem!
Odpovědět
Ahoj, ja jsem si objednavala predokeni rolety od firmy Velux, ale bez montaze tu nam delali remeslnici co pracovali na dome. Zatim jsem spokojena, vybrala jsem sice drazsi na solarni pohon, ale ovladani je na dalkovy ovladac coz je prijemnejsi nez to tahat rucne. Slysela jsem, ze to je docela neprakticke a namahave u vetsich rolet. Jinak rolety mi skvele zastini proti slunci tak, ze pri lehkem otevreni nedopada slunecni svetlo primo na okno a presto je v mistnosti dost svetla, taky jsou docela bytelne proti zlodejum a nekdy je zatahuji i pres den tak ani nejde poznat jestli je nekdo doma ci nikoliv pokud by si nekdo tipoval okoli. Doporucuji, ale trosku pohledat na internetu, jelikoz ty ceny i od jedne znaky se dost lisi, ja je kupovala na vrtrading.cz, ale chce to fakt pohledat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj. Se zateplením máme opravdu skvělou zkušenost. Jako poslední jsme se postarali o okna a musím říct, že výsledek je naprosto úchvatný. Už za pár let se nám to tímto tempem vrátí. Rozhodně doporučuji mrknou na firmu Proalu – to je firma, která se nám o vše starala.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, kamarád je má ruční pohon a je to úplně v pohodě. Já si budu dávat el. ovládané, ale tam je více možností. Buď ovládání vypínačem u okna a musíš to držet(nejlevnější el.ovl.), pak pouze zmáčkneš a ona jsede sama, třetí varianta je plus dálkový ovladač(já mám dva, rozděleno 6+6), a konečná čtvrtá a nejdražší je + k tomu centrální vypínač s časováním(to mám já) až budu odcházet zmáčku a celý dům se uzavře :-). JInak dle kamaráda naprostá pecka a úspora energie. Musím říct, že to ale vysoká investice. Manuál nacenili u mě na 54 tis a el. bez přípravy kabelů v domě 93tis. :-), celkem mě to vyšlo na 110 tis :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud mohu také přispět tak když už chcete někdo investovat do rolet tak vybírejte hlavně kvalitní materiály. My jsme měli tyto rolety asi tak před deseti lety a po 2-3 letech jsme je dávali pryč z důvodu výměny oken. Nicméně jsme rolety přesunuli na zahradní přístřešek kde slouží doposud. Jen roleta která je umístěná na západ dost trpí sluncem. Plast je prostě plast. A když potom přišli trochu prudší kroupy tak jsme z rolety měli skoro cedník. Takže pečlivě vybírejte nevím už co jsme měli za firmu ale tenkrát byli také asi jiné materiály a technologie. Ale co si pamatuji tak opravdu když roletu zatáhnete tak máte absolutní tmu.
Odpovědět
Profilova fotka
@petkra můžu se zeptat kolik na kolik rolet to nacenění bylo?
Odpovědět
Profilova fotka
@benjik tak dnes mám definitivní cenu na 10 rolet vč práce a elektroinstalací, jističů ovladačů a vypínačů. Tím, že jsem nakonec nedal originální vypínače ale pouze klasické tak 10 rolet stálo 91 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@petkra děkuji
Odpovědět
Budem dělat nástavbu a já bych ráda do oken předokenní rolety.Jsou 2 možnosti-bud pořídit přímo překlad na rolety, který je ovšem nesrovnatelně dražší než obyčejný, nebo pořídit rolety ve schránce která se zaomítá fasádou. Můj požadavek je aby nebyly vidět-taková ta kastla před okny se mi nelíbí. Kdo se v tom vyzná-je to velký rozdíl mezi těmito variantami kromě ceny? Jsou překlady o tolik lepší? Vím že tam nevznikají takové tepelné mosty a kastl může promrzat, ale když by jsme tu schránku také zateplili nestačilo by to? Manžel tvrdí, že stačí schránka, ale já se bojím aby jsme později něčeho nelitovali. Říkám si jestli není lepší raději si připlatit i když není peněz také nazbyt.Jen aby nás to po pár letech nestálo víc než kolik by nás to stálo ted. Díky za rady.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@petkra a můžu se zeptat kdo vám to dělal a jakou značku máte? Já nemůžu najít žádnou pořádnou firmu v našem okolí, která by nabídla slušnou cenu a byla s ní rozumná komunikace... mám pocit, že v tomhle státě nechce nikdo nic dělat, poptávám jak divá a bez odezvy...
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy nepamatuju se zjistím a napíšu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Pozorně jsem si přečetla diskuzi a měla bych otázku. Někdo tu uvedl screenové rolety. Chtěla bych se zeptat zda je někdo máte na baráčku, jak jste s nimi spokojeni a na kolik vás vyšli. Případně jestli můžete doporučit nějakou firmu. Máte někdo zkušenosti s opavskou isotrou a jejich screeny?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, prosím, vy co máte v novostavbě předokenní rolety...Je nutné mít betonové stropy? Projektant se nám teď ozval, že když chceme přízemní bungalov s nenosnými stropy, tak nemůžeme mít roletové překlady, protože se montují k betonovým stropům, nechce se mi věřit....poraďte prosím....
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?