Předokenní rolety s elektrickým ovládáním?

Ahoj, chceme si nechat udělat do velikého okna předokenní rolety. Nevím však, zda zvolit elektrické či manuální ovládání. Rozdíl v ceně je, a ne malý. Já jsem pro mechanický, manžel pro elektrický pohon. Prosím o nějaké info, kdo máte doma tu či onu variantu. Moc bych byla vděčná za fotografii manuálního ovládání - jak to vůbec vypadá?
Odpovědět
no az to je velke okno tak dajte elektricke lebo ta rolete bude strasne tazka a tazko to pojde hore manualne sa namakate ;-)
Odpovědět
l.s má pravdu. Nakonec máme v domě kombinaci manuálních a elektrických z uvedených důvodů. Naprostá spokojenost jen foto nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
@hellunka Bohužel ani já fotku poslat nemůžu, ještě je namáme namontované ;-) Ale ten mechanický mechanismus je dost ohyzdnej. Je to vlastně taková bílá krabička, kam se navíjí pásmo za které taháš. To pásmo je široké asi 2cm, takže podél okna bys měla pruh pásma a na zdi bílou krabičku. Myslím, že pokud řešíte jedno okno, tak je lepší určitě elektrika. My máme taky kombinaci.
Odpovědět
Profilova fotka
taky hlasuji pro eletriku, již z výše zminovaných duvodu. manualne vytahnout roletu u velkeho okna je nekdy docela tezke, treba deti by s tim mely potiže určitě
Odpovědět
Profilova fotka
Lepší než pásek je myslím klika. Jde to s ní docela snadno (vyzkoušela jsem ji nedávno v Motole, kde ji taky mají k venkovním žaluziím - a okna jsou tam docela velká). Nevypadá to úplně nejhůř a podle mě to půjde snadněji a rychleji než tím páskem.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My mame exterierove rolety na elektricke ovladanie, tiez na velkych oknach. Museli sme dat hlinikove, pretoze plast by taky rozmer nezvladol. Su aj adekvatne tazke, takze nas predajca ukecal (chvalabohu) na elektricky pohon. Zvonku to vyzera uplne ako obycajna roleta, akurat tam bolo treba doviest kabel. Zvnutra nemame nic - tie otvory na vypinace sme zaomietli a mame to na dialkove ovladanie (od firmy kappak). Ale mozno to urobit aj ako obycajny vypinac na svetlo napr. pri okne alebo pri dverach izby. Inak elektricky pohon odporucam, obzvlast na velkom okne. Kluka je sice lacnejsia, ale dlho to trva a namakas sa. Susedia maju vonkajsie zaluzie a povodne ich mali na kluku a po dvoch mesiacoch ich to prestalo bavit a prerobili to na elektricky pohon. Ak sa rozhodnete pre elektriku, preklepnite si dodavatela. Nas bol fajn, akurat po dvoch rokoch sa nam zacali rolety zasekavat a nesli vyhrnut ani zhrnut. Ale poriesila to reklamacia, vraj sa to stava, pretoze teplom sa roztiahol nejaky plast v tom mechanizme, takze museli pouzit iny kus. Takze aby ste to neobjednali od nejakeho neznameho, ktory nebude za par mesiacov existovat :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Po čase oživím tuto diskuzi se svým dotazem - kam jste umístili vypínače k roletám s el. pohonem?? Standard je prý vedle okna (praváci napravo, leváci nalevo). Řídili jste se tímto pravidlem a vyhovuje vám to, nebo jste si je dali úplně někam jinam? Díky všem za zkušenosti!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?