Prostor 2,80x1 m. Jde v něm zřídit šatnu?

Ahoj, nevím zda už tady takové téma je či ne tak to tedy zkusím. Mám představu šatny v naší ložnici předělením prostoru, který je za dveřmi tak nějak nevyužitý. Předělením prostoru by vznikl prostor 2,80 dlouhý 1 m široký. Jde mi o radu zda v takovém prostoru jde zřídit mini šatnu. Než doma něco navrhnu ráda bych jaký koliv postřech k tak malému prostoru pro vytvoření šatny. Děkujííí všem :-)
Odpovědět
podla toho, ake mas naroky a ocakavania. Zober si meter a predstav si, ze mas tolko miesta /sirku/ miestnosti, a ci sa tam da pohybovat, ak mas po jednej strane este nejake police a pod. Ja by som do toho urcite nesla, my sme mali v originalnom projekte satnu siroku 1,5 m a celkova rozloha 3,2 m2, cize trosku viac ako tvoja, a ja som ju radsej zrusila, a tym zvacsila chodbu, a radsej si tam dam po celej chodbe vstavanu skrinu, ako by som mala uzku tmavu chodbu a maly kumbalik, kde sa nevopcham s nicim. Ale na druhej strane ked je ta vasa miestnost tak ci tak nevyuzita, tak skus.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, mám stejnou představu jako holino. Máme v obýváku výklenek 220cm x 150cm ,ale chybí mi inspirace a nápady. Vím, že firma může udělat grafický návrh, ale přece jen, ráda bych se dozvěděla vaše tipy a rady, jak nejlépe tento prostor pro šatnu využít. Co tam nesmí chybět, nebo co je naopak zbytečné.....a pod. Takže děkuji všem a tipy sem :-) ;-)
Odpovědět
holino: Myslím, že není problém ani z tak úzkého prostoru udělat šatnu. Já jsem si nechala do nového baráku taky udělat k ložnici šatnu a jsem moc ráda. Podle mne by bylo nejlepší si nechat podél celé stěny udělat regály od spoda až nahoru, mezi to třeba nějakou šatní tyč a budeš mít ideální prostor na ukládání oblečení. A hlavně vše při jednom a ne hledat skříň po skříni. Já šatnu zatím vyřeším tak, že si v Ikee koupím hotové regály.
Odpovědět
Taky hlasuju pro šatnu. A jak píše janamachackova, ragali po celé délce šířce v hloubce jaká každýmu vyhovuje a je to ideální využití malýho prostoru. Ale samozřejmě každýmu vyhovuje něco jinýho, já měla od začátku podmínku v baráku šatna a dokonce to vyšlo i tak dobře že je vchod ze dvou pokojů. Takže šatně zdar
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, 1 m sirky je dost malo na to, aby tam nekdo chodil, to bych spis videla jako velkou skrin.. ono rikat se tomu da satna, ale asi bude kvuli tem rozmerum treba, aby byly obrovske dvere po cele delce satny, takze de facto to bude skrin ;-)
Odpovědět
holino: mě přijde metr šířka dost málo. vezmi si, že jen skříň, aby tam v pohodě visela ramínka by měla být ideálně 60 cm hluboká a 40 cm na chození okolo a sahání do polic mi přijde jako dost blbé. Jinak ale jednoznačně, pokud má někdo prostor, tak šatnu doporučuju. My máme udělanou šatnu z jednoho pokoje a to je super, když ráno jeden vstává dřív, tak ho nebudí štracháním věcí v ložnici, normálně si může rozsvítit a hlavně není pak ložnice zastavěná skříněma.
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych tedy prostor o celkove sirce jen 1 metr resila poradnou skrini .. trebe bez dveri a v sirce toho 1 metru bych udelala posunovaci stenu.... jinak 1 metr na klasicou satnu je opravdu malo,.. na 40cm se ani neotocis.... my mame naplanovanou satnu sirokou 2,15metru .. a z kazde strany bude skrin cca 50cm...
Odpovědět
Díky za postřehy - samozřejme přivítám i další :) ...ještě pořád nejsme rozhodnutí - vím že právě nejde o překotný rozměr - představu mám takovou že spodní část by tvořila ramínková čášt - takové ty 3 věšáky kde se věší jen ramínka s oblečením a pak zbytek police po celé délce o šířce 35 cm na krabice se sezonním oblečením + uschova žehličky, prkna na žehlení, sušák, a jiné domácí malčkosti :-) ...co vy na to??? - pořád si některá myslíte že je to neřešitelně malé ??
Odpovědět
já si pořád myslím, že je to malé, i když budeš mít 35 police, což taky není nijak závratný, tak ti zbývá jen 65 na manipulaci, mě to přijde zbytečné vymýšlet takhle šatnu. Já bych byla být tebou jednoznačně pro vestavěnou skříň po celé šířce pokoje, přesně jak psala hhranolka.
Odpovědět
Profilova fotka
podle me bys do te skrine toho dala mnooohem vic jako do "usporne" satny
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravím všechny stavitele ;-). V budoucnu mám v plánu předělat současný pokoj pro hosty na naši ložnici. Jedná se v podstatě o největší místnost v domě a rádi bychom tedy v ložnici měli i šatnu. Uvažuji nad tím, že bychom šatnu vytvořili jen tak, že bychom část místnosti přepažili sádrokartonem a do šatny pak umístíme skříně, které mám v současné ložnici a v pracovně. Nevím ale jak řešit vstup do šatny. Klasické dveře se mi tam dávat nechtějí. Máme starý dům, kde jsou původní a krásné dveře ze dřeva. Takové už neseženu a cena by asi byla taky vysoká. Tak nevím, jestli vstup do šatny řešit jen nějakým závěsem? Prosím o tipy, případně, jak to máte vy?A jak je to s velikostí šatny? Bude stačit tak 2m na 5m? Celá místnost má cca 5x6m nebo 6x6m, to jen odhaduji, zatím jsem ji neměřila. Budu ráda i za jakékoliv fotky pro inspiraci. Taky mě napadlo, jestli šatna neztratí na svém účelu, když v ní budu mít klasické skříně? Ale zase je mi líto je vyhazovat a kupovat nějaké poličky či podobně. Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
@consti My budeme mít šatnu také oddělenou přepážkou od ložnice, ta je také velká asi 5x6 m. Šatnu ale budeme mít větší, protože tam máme šikminu. Vaše 2 metry mi připadají malé na to, že tam chcete dát skříně (také záleži na tom, jaké mají skříně dvířka). Co se týká zavírání, budeme tam mít posuvné dveře do stavebního pouzdra. Doporučuji šatnu také odvětrat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kirik tak ještě mě napadlo udělat ji třeba 2,5mx 4m a dveře nedávat, ale dát ten sádrokarton od jedné strany stěny a zakončit ho třeba 2m před další stěnou. Sádroš by pak nebyl přes celou délku ložnice, ale jen přes její část. Při vstupu do ložnice by se tedy do šatny nedalo vidět a bylo by tam vidět např. z postele. Nevím, jak to vysvětlit, snad to chápeš. ;-) . Odvětrání by nebyl problém, v šatně necháme z jedné strany dveře vedoucí do další místnosti (která je průchozí i z druhé strany. Nemá cenu dveře zazdívat. ;-) A v šatně, kdy bude takot velká neplánuji, že bych měla skříně po obou stranách ale třeba jen po jedné nebo na střídačku, tak by tam snad prostor byl i kdyby byla šířky 2m. No uvidím ;-) .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Mám dotaz k šatně...??? Plánuji šatnu ale nemám zkušenosti...myslíte že je blbost nechat jen regály bez dveří? nebude se na to prášit???? Je lepší to mít uzavřené jako skříně? díky moc za odpovědi mějte se
Odpovědět
Profilova fotka
@krispulka2009 Máme na chalupě šatnu - viz fotoalbum "rekonstrukce domu". Dveře jsou pouze do té šatny ( z pokoje to vypadá, jako že je to vestavná skříň), ale uvnitř té šatny už jsou jen regály a šuplíky. Naprostá spokojenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?