Jaké máte půdní schody v dřevostavbě?

Dobrý den, zajímalo by mne, jaké máte půdní schody v dřevostabě. Projektant mi navrhuje nějaké zateplené kvůli rosení. Přijde mi celkem hodně dát skoro 10 tisíc za schody, které budu používat 2x ročně. Díky za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý. Tak tam dejte skládací. Ušetří to i místo.
Odpovědět
Profilova fotka
my dali skládací, dřevěné, obyč, neoizolované a lituji. Střechu zateplenou na půdě nemáme, takže je tam dost chladno a ač doma nemáme vysokou vlhkost, nějaká tu přesto je a dostane se tam. když otevřu poklop na půdu, tak na těch bocích se dělá plíseň. Voda tam prostě kondenzuje.
Odpovědět
Úplně se mi vybavili schody v horských chatkách, takový ty prudký :-D. A mít barák tak bych do skládaček nešel. Když schody tak pořádný.
Odpovědět
nemusíte dávat 10tis za schody... oslovte místního truhláře ať Vám vyrobí pořádně zateplené a parotěsné schody
Odpovědět
dali jsme Minka solid 12, zateplené.Také dřevostavba.Teprve stavíme, tak bez zkušeností.
Odpovědět
No určitě aby byly parotěsné. Dá se koupit jen poklop bez schodů. Pokud byste tam lezli raz za rok, pak si ten žebř donesete. Stačí takový dekl, určitě by měl být protipožární (jestli to v projektu máte). Parošku si k němu doděláte a budete mít klid. Zateplení se potom dá řešit nad tím deklem odděleně.
Odpovědět
@ondra_cha muzete nejake parotesne doporucit?
Odpovědět
navrhuje mi toto http://www.stahovacischody.cz/stahova...
Odpovědět
@mitote Jestli to mohu doporučit, to zatím nevím, ale koupil jsem protipožární uzávěr od firmy JAP, má označení PP (je to bez schodů). A má glejt PP. Ke kolaudaci se to hodí, někteří úředníci tomu mohou hovět. Vypadá to solidně, zrovna se pomalu chystám k tomu, abych k tomu vyrobil mezi kleštinami otvor, a samozřejmě potom abych k tomu přizpůsobil i tepelnou izolaci střechy.
Odpovědět
@ondra_cha a schody k tomu nejake pridelas nebo jak?
Odpovědět
Schody proč, na co by mi tam byly?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Právě přemýšlím, jaké schody vybrat do projektu. Ve stropě je dostatečná izolace, půda nezateplená, takže pokud nechci mít na chodbě tepelný most, plesnivé víko a rezavé kovové součásti schodiště, rád bych něco odzkoušeného, ale zároveň ne zbytečně drahého. Doporučíte? (Buď skládací žebřík, nebo vysouvací schody)
Odpovědět
Článek se načítá
Taky se přidávám - zrovna řešíme. Máme menší otvor, takže jsem se ptala v "našich" stavebninách a tam je to na zakázku za 3 týdny a za skoro 8 tisíc... obvolala jsem pak Baumax, OBI a Hornbach a nejlepší byl Baumax - za 2700 Kč a 5 cm zateplené polystyrénem... Ale našla jsem, že někdo si koupil právě v těchto hobbymarketech a je to šmejd a raději koupit kvalitní... ale ten cenový rozdíl je šílený, je ale lepší do toho zainvestovat?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@walckiers Můžu se zeptat, co jste nakonec vybral? My máme Dolle F30 a už druhý poklop se ze strany půdy kroutí a jeví známky kondenzace vody. Jinak máme ve stropě 40 cm vaty, střecha nezateplená.... Díky
Odpovědět
Schůdky Wippro GM4. Pokud se k nim správně přilepí parozábrana, jsou OK. Při velkých tepelných rozdílech (venku okolo -4C) ale na samotných složených schůdkách a na víku kondenzuje voda (jsou z kovu, takže s tím nic nenadělám), takže pár kapek vždy spadne. Podle termokamery ale izolují dobře. Půda je nezateplená, takže je tam prakticky stejně jako venku. Řešením by bylo asi další záklop nebo alepoň provizorní zakrytí polystyrenem nad nima.
Odpovědět
Profilova fotka
Také mám Jap ale jen proto, že dělám v Přerově kde se vyrábí a přes známého je mám za polovic a bez DPH.Loni při největších mrazech to taky kondenzovalo ale hodil jsem přes to 20cm polystyrenu a už je to ok.Lezu tam tak 2x za rok takže to neřeším ale určitě existují i lepší, funkční a dražší varianty.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?