Robotický vysavač pod 16 000 Kč. Poraďte

Bydlíme v přízemním bungalovu a dispozice je ideální k použití robotického vysavače. Jen si říkám, aby byl opravdu dobrý. Nyní jsem měla možnost vyzkoušet zapůjčený vysavač od firmy Vorwerk. Byl super. Má tvar písmene "D" a opravdu se dostal do 95% našeho domu. I rohy nebyly problém. Jen mně vadí cena kolem 16000Kč. Ta je v porovnání s ostatními vysoká. Poradíte mi jiný typ, se kterým jste opravdu spokojeni a přitom jste neplatili tolik? Díky předem za reakce.
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu dobrý dělá Karcher, ale je ještě dražší (22 tis.). Umí se ale i sám vysypat. http://www.kaercher.cz/cz/Vyrobky/Hom...
Odpovědět
@weinfurt Já jsem u toho Vorwerku byla nadšená z toho tvaru. Myslím si, že kulatý vysavač se nedostane nikdy do rohu. Máte s tím Karcherem osobní zkušenost?
Odpovědět
@weinfurt Ještě jsem nad tím dále špekulovala a říkám si, že raději budu sama vysypávat prach z vysavače než mít doma velkou krabici. Zdá se mi to masivní.
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula Nemám, my máme doma Roombu, místnosti máme hranaté a nezdá se mi že by byl v koutech prach. Roomba má takovej štěteček na straně v předu, kterým ty rohy vymete. Jinak ten Karcher, to záleží na prostoru, jestli máte kam tu vyprazdňovací krabici umístnit aby nepřekážela. Já Roombu občas vezmu ven a stlačeným vzduchem pořádně pročistím.
Odpovědět
@weinfurt Ten boční kartáček má taky ten Vorwerk. Vysával fakt dobře. Mohu se zeptat konkrétně, jaký typ Roomby máte? Má něco, co vám vadí? Je to dilema. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula My máme tu nejlevnější variantu, bez časovače ( stála asi 8 nebo 9 tis.). Nevadí mi na ní nic, jsme spokojení. Máme jí už téměř 5 let a zatím jsme ani neměnili náhradní díly. Když se to pravidelně čistí tak to není potřeba. Už ani nevím kam jsem ty náhradní veci k ní uložil :-))) To je nevýhoda velkého domu, člověk něco někam strčí a za dva roky to jde raději koupit, než aby prohledával celej barák :-D Ale nepouštíme jí každej den, spíš tak jen 3x do týdne a nemáme koberce. Na kobercích se to asi rychleji opotřebuje, ty kartáčky. Samozřejmě že už ta baterka nic nevydrží a bylo by třeba jí vyměnit. Ale dětskej pokoj to pořád zvládne projet na jedno nabití.
Odpovědět
@weinfurt Ta baterka mi taky leží v hlavě. Říkám si, jaká je její cena. Aby nestála třeba tři čtvrtě nákladů. Obchodní zástupce Vorwerku cenu nevěděl. Je to novinka. Takže ani nedokázal říct, kolik nabití Vorwerk vydrží.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporucuju take roombu. Je tu o nich i diskuze...
Odpovědět
@hhranolka Jakou máte vy prosím? Spokojenost 100%? Nemáme dům, jen velký byt, takže pokud zvládne dům, tak byt určitě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fangi myslim, ze 560, nebo 562.... Jezdila v byte 85m2. Kombinace koberce, chodba a kuchyn lino a wc a koupelna dlazba. Spokojenost na 100%. Urcite doporucuju model s casovacem. Roomba jezdila 3x tydne, kdyz jsme nebyli doma.
Odpovědět
Děkuju ;-) Budeme mít všude nejspíš vinyl...
Odpovědět
Profilova fotka
LG hom-bot je MNOHEM tissi jak roomba a pokoj vysaje v kratsim intervalu :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@dracula S tou baterkou, nevím jaké mají ty novější typy Roomby baterky, ale ta naše má NiMH. Obecně, u každého takového zařízení má baterie vždy záruku jen půl roku, baterie prostě nemají tu výdrž. Teoreticky mají NiMH ale i LiOn životnost mezi 800 a 1000 nabitími. Ale v praxi je to méně a záleží na tom jak moc se ta baterka zatěžuje. V hodinách vydrží více cyklů než v Roombě, kde má větší zátěž. V Notebooku mi baterka vydržela 7 měsíců :( Notebook za 10000 a baterka stojí skoro 2000 :( a u Roomby je to bohužel podobné, náhradní baterie stojí kolem 1900 :( Ale to si nepomůžete, ať ten či onen, baterie má omezenou výdrž z principu, ne podle značky. Tedy, nevydrží dlouho v žádném robotu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojky,moc by mě zajímalo jak to mají tyhle vysavače s prejizděnim prahu?? máme je všude,tak jestli je vůbec přejede.Děkuji :-)
Odpovědět
někde na netu teď chválili iClebo-smart. Recenze ovšem uložené nemám
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@veronikapulkertova,chtěla bych teď koupit LG hom bot,zajímalo by mně,jestli jsi už měla na tomto vysavači nějakou poruchu a jak dlouho vydržela původní baterka? Děkuji. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?