Různé vychytávky v domě

Dobrý den, firma už nám pomalu začína stavět obvodové zdivo a příští týden příčky, tak mě napadlo, jaké vychytávky do domu udělat a poradit se tady. ( Víc hlav, víc ví :) ) Radši připojim půdroys. 1) Udělat ve sprchovém koutě něco jako takové police viz obrázek a spíše žlab? 2) Do chodby dát k zemi 3x led světlo na čidlo aby když se půjde v noci na wc, tak aby se nemuselo rozsvítit velké světlo a neoslnilo to ( nebo dát na spínač?) 3) Konkrétně k lednici. Nechat jí tam kde je nebo jí přemístit do levého rohu dole ? 4) Více zásuvek než méně určitě. 5) Internet už mám řešit už ted s poskytovatelem kudy povedou kabely k PC? 6) Bude tam teplovodoní podlahové topení na elektrokotel, takže asi lepší dva okruhy kde by byla ložnice a zbytek domu? + ovládání přes wifi je možné? Děkuji za rady a odpovědi. Budu rád za další tipy :) (snad je vše srozumitelné :) )
Odpovědět
Ja si dal v ložnici vypínače na světlo k posteli
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám "noční" světlo v chodbě trvale svítící (vypnuté pouze na alarm). Spotřeba zanedbatelná. Co se týká kabelů, tak nejlépe natáhnout husí krky, aby se daly měnit.
Odpovědět
Profilova fotka
Ty police - niky v koupelně do zdi si určitě dejte, je to opravdu praktické na sprcháče a tak a určitě lepší než drátěný program, který různě rezne a zanáší se a špatně čistí a nevypadá tak dobře, jako niky
Odpovědět
Obecně dnes koupíte LED žárovky A++ ta spotřeba je minimální. Dal jsem na chodbu vypínače - nikdo nezhasíná, vypínače ochmatané... Nainstaloval jsem PIR detektor a je klid. Na chodbě toho světla obecně moc nepotřebujete a svítíte po krátkou dobu. Co se mi osvědčilo jsou svítidla s dvěmi žárovkami. Do jedné dám neutrální bílou a do druhé teplou žlutou. tak mohu měnit barvu osvětlení a nálady v místnosti. 3) lednice - do rohu NE jestli tam není místo na větrání může se přehřívat - směrem z chodby může sloužit jako nástěnka pro děti nebo zapomětlivého manžela. 4a) Já dal víc zásuvek - pak jsem však zjistil že na světě jsou dva druhy lidí - jedni nechávají přístroje v zásuvkách a na obdiv ostatním a mají plnou linku věcí, ti druzí jako já to raději poklidí. To nechám na Vás. 4b) Dal jsem zásuvek hodně. Nakonec jsem, ale zjistil, že je lepší investovat do kvalitní prodlužky a vše vypnout vypínačem na prodlužce, než nechat zapojené přístroje v "standby". Tak mám vždy jistotu že jsem vše vypnul. Ať uděláte zásuvek kolik chcete, tak zjistíte že jich v daném místě není dost, nebo jsou tam naopak zbytečně - na to přijdete až tam budete bydlet. Snad jen singl zásuvku bych fakt nedával alespoň dvojzásuvku nad sebe, nebo dvě do rámečku vedle sebe. 5) Internet -jestli bude wifi tak to řešte, protože to půjde z půdy až do routru a z něj switche. Těžko radit. Ale tam kde budou pevné předměty jako je TV, PC, ... tak zcela určitě dejte kabel... wifi je tak dobré na mobil nebo tablet.... Teď se rozjeli dotace na Internet optikou, takže tam kde bude routr, by měl véct i chránička pro připojení optiky z venku - jak budete za rok či dva do baráku vrtat díru?.... 6) Už se to tu probíralo na mnoha místech... nechte řízení na kotli a na nějakou nádstavbovou regulaci se vykašlete. Nerozumím do ložnice a zbytek domu? No teplovodní topení má snad rozdělovač? tam to zaregulujete. Osvětlení - určitě doporučuji řešit venkovní osvětlení u vchodu, vjezdu či cesty. Uvažujte také nad nočním osvětlením okolo domu třeba instalovány pod střechou - je to bezpečnostní prvek. Co osvětlení na terasu máte. Doporučuji instalovat na zadradu rozvodnici pro budoucí techniku (čerpadlo k bazénu, čerpadlo k nádrži navodu, osvětlení a zalévání zahrady... Uvažujete s kabely nad videotelefonem, kamerami, ovládáním zastínění, ovládání branky, brány, garážových vrat?
Odpovědět
niky v koupelně 100% doporučuji,máme je také a perfektní-spodní obkladačka cca 2-3 mm do spádu pro odtok vody. nesmáším drátěný program-údržba,rez a rozvrtaný obklad....dále si žena nemůže vynachválit druhý topný žebřík v technický. a co mi nyní chybí je příprava pro bazén a nádrž s deštovkou. jinak parádní věc je světlovod do chodby a posuvné dveře do zdi.máme z chodby do obýváku a zádveří do chodby,kde by byla velká četnost dveří a je to párádní! čistě elegantní když jsou dveře schované,křídla nikde nepřekáží.jinak venkovní osvětlení v podbití taky hlavně v zimě,kdy je brzy tma se osvědčilo.máme bungalov,strop SDK a volná půda,takže rozvod pro kamery případně dodělat nějaké světlo není až tak problém.pro takový případ mám 2 menší a jeden tlustší husí krk vyveden z pojistkové skříně zdí na půdu,abych v případě potřeby tažený kabel stropem dotáhl k jističi.a už se hodilo letos! nějak jsem nepočítal zásuvka pro susičku ve variantě vedle pračky....
Odpovědět
ještě jen,komín bude umístěný dle projektu v ložnici?ze zkušenosti bych ho např. obezdil 5cm vaty a 5cm příčkovka.-při vychru v něm dost hučí.jak ho budete vybírat-kde budou revizní dvířka-je z toho trochu bordelu.a máte vyřešen odvod kondenzátu?-do nádobky či kanalizace? asi bych osobně udělal posuvné dveře z chodby do obýváku-posuvné do zdi do příčky ve špajzu a proti dveřím do špajzu by byly dveře 40cn do "komůrky" kterou bych obezdil komín.ten úskok zdi bych srovnal. a v komůrce v pohodě vyberete komín a schováte nádobu na kondenzát.Jinak zase z naší zkušenosti-púdu mám plnou vaty-nezakryté a výlez z chodby jsem dal do garáže a jinak bych ho schoval např. do podbití na terase-tak to má soused.pokud budete mít vatu nezakrytou jak já,tak nepředstavitelný bordel prachu z vaty při otevření!
Odpovědět
Uvažovala bych nad jiným rozložením kuchyně a orientací dveří do špajzu. Dveře od špajzu bych dala směrem do kuchyně, aby na ně přímo navazovala lednice (nebyla přes roh místnosti). Pokud nechcete, aby třeba byly vidět, tak lze řešit nějakými nábytkovými dvěřmi v dekoru kuchyně. Na lednici by měl ideálně navazovat dřez. Sporák a případnou digestoř bych dala na venkovní zeď s odtahem skrz zeď ven. Tvrdí se, že čím kratší cesta ven, tím lepší odsávání.
Odpovědět
@profitechnik Promiň, ale cíleně dávat v novostavbě prodlužovačky je kravina... Stejně tak lednice je v rohu v pohodě. Pokud to bude vestavná lednice, vždy tam je mřížka na větrání a dostatek místa i za ní. U wi-fi vyloženě switch mít nemusí, když bude mít router s dostatkem výstupů. bendavenda: - Niky určitě, je to pecka. - Zásuvku na WC, na případnou vůni, možný žebřík do budoucna apod., - Zásuvky ven, na zapnutí vysavače na vysátí auta, na vánoční osvětlení, pokud používáte, na gril apod. - Vyvést nezámrzný ventil na vodu ven, na mytí auta, zalévání apod. - Uvažoval bych nad druhým WC - Tam, kde bude PC dát UTP zásuvku, za televizi bych dal 2. Za TV víc zásuvek. - Z technické ven minimálně husí krk bych si dal, na budoucí optiku, nebo protažení jiného kabelu. - Regulace vodní podlahovky není to pravé ořechové, ale rozmlouvat ti to nebudu. - Nezapomenout odvětrání WC, jinak celkově ten půdorys není nic moc. Chybí mi tam klidová zóna oddělená od společenské, ale někdy to tak vyřešit nejde.
Odpovědět
@davex S tu ledničkou, ano to musí být vybraný model. Prodlužka, no jo tak to v životě bývá - vše nenaplánuješ
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?