Šatna vs. šatní skříně v pokojích

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti, rady a tipy ohledně šatny. Zvažujeme variantu či si šatnu zřídit (na úkor velikosti ložnice) či klasicky do každého pokoje dát šatní skříň. Určitě se tak rozhodovala spousta z Vás a proto prosím o nějaké informace. Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se třeba rozhodovala podle toho, jaký prostor by mi v případné šatně vznikl. Pokud by se tam daly dát police nebo skříně pouze po jedné straně, tak pak je podle mého názoru šatna zbytečná, protože ty samé skříně můžou být v ložnici a ložnice se zvětší o uličku z šatny a o zeď. Pokud by v šatně vzniknul takový prostor, že by byly police po obou delších stěnách, pak má šatna podle mě význam. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodovali jsme se podle toho, jak velká by šatna mohla být. Když už šatnu, tak si jí představuju jako místnost, kde je prostor se otočit, převléknout... . U nás nakonec zvítězily právě kvůli prostoru skříně.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame satnu. Je to jedna velka mistnost s otevrenymi policemi atd. :) Jsem s tim velice spokojena. Aspon se obleceni neplete v loznici apod :)
Odpovědět
Abych řekla pravdu, tak máme vestavné skříně...rozhodli jsme se pro ně s tím, že šatna je zbytečná, ale po roce a půl bydlení už toho oba litujeme. Sice máme o to větší pokoje, ale z hlediska praktičnosti jsme to prokoučovali. Každý vstáváme jinak do práce a v ložnici se navzájem rušíme tím, že tam někdo štrachá ve skříni a to nemluvím o tom, že jednou budu třeba na mateřské nebo budeme nemocní... kdyby byla v domě samostatná místnost jenom s oblečením bylo by to pro nás praktičtějčí...
Odpovědět
@kamcha O šatně jsem snila už v paneláku, nechali jsme udělat velikánské vestavěné skříně, v 1.domě který byl už hotový když jsme ho kupovali se to s šatnou taky nepovedlo, zase byly v každém pokoji vestavěné skříně a v novém domečku který jsem si před dvěma roky postavila šatna taky chyběla. Nakonec ruším jeden pokoj v přízemí, kde je pracovna a udělám tam velkorysou šatnu a pracovnu přemístím na půdu. Kdybych tu šatnu na stará kolena nepotřebovala může z ní být zas pokoj. Každý vstáváme jinak do práce (v létě přítel dřív než já, v zimě to máme naopak) a takhle se navzájem při oblíkání rušíme, taky přenášení prádla sem a tam mi leze na nervy, v ložnici se mi nevleze povlečení, ručníky, peřiny. Kam dát šicí stroj, žehlící prkno, sem tam je třeba i něco nechat doschnout na sušáku. Teď jak se furt mění počasí tak lezu každou chvíli po štaflích a hledám ve vrchních policích už schované tenké věci, protože už jsem dala dolů zimní. Každý děláme jiný sport a to je dalších ix hader a věcí, které se furt někde válejí. Takže pro nás je šatna nepostradatelná a už se těším až bude i když jsme obětovali jednu plnohodnotnou místnost. Nakonec jsem si spočítala že s policovým šatním programem z Ikei zařídím 10 m2 šatnu za stejný peníz jako za vestavěnou skříň, můžu to doplňovat a měnit podle potřeby. V ložnici se nebude furt něco válet a bude vše pohromadě.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitým kompromisem může být vestavěná skříň v chodbičce mezi pokoji. To plánujeme my při rekonstrukci.
Odpovědět
Děkuji všem za názory, co nevidět to budem muset nějak rozlousknout. Šatna je můj sen, takže snad to vyjde :)
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem bydlela u rodičů, měla jsem pokoj s vestavěnými skříněmi i šatnou. Postupem času se z šatny stalo "odkladiště" zbytečností a používala jsem stejně jenom skříně. Teď v domě máme ve všech pokojích velké skříně a jako odkladiště komoru pod schody, půdu a technickou místnost. Skříně mi vyhovují víc.
Odpovědět
bydlíme v bytě, tady prostor na šatnu není, ale kdybych ho měla, určitě bych si šatnu zřídila. ;-)
Odpovědět
já žiji ve velkém domě kde s prostorem není problém, vždy jsem měla skříně, ale nelíbí se mi že jsou kvůli nim zahlcené pokoje a místnosti. Bez skříní je to vzdušnější :-). Zadruhé teď máme šatnu, sice ještě není dodělaná máme tam zatím staré skříně čekáme na montování šatny a je super mít nějakou samostatnou místnost na převlékání. už nemusím si chystat věci do koupelny abych nebudila manžela atd.. za 3) můžete si tam uklidit cokoli od duchen až po žehličku :-) 4) Když jsem se dívala na cenu šatní skříně, kterou bych potřebovala pro nás 2 vyšla pomalu na 30 tisíc. Takto mám šatnu za 25 tisíc od truhláře a ještě bude místo i pro děti :-)
Odpovědět
@kamcha Ono záleží na tom, co znamená " šatna na úkor velikosti ložnice". Pokud to bude funkční, tak je šatna fajn.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?