Sítě v oknech a přítomnost much

Zdravím. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Máme v oknech sítě. V létě OK, ani komáry jsme neměli. Teď, jak se ochlazuje a ještě přes den svítí sluníčko, vyhřívají se na fasádě mouchy. A co nedokážu pochopit - kolikrát i 10 much leze na síti VEVNITŘ. Čili mezi sklem a sítí. JAK se tam dostaly???? Když po nich cíleně nejdu - jakože bych otevřela okno a vymlátila je plácačkou - během dne odtamtud zase zmizí. Takže se musí dostat někudy tam i ven. Týká se to všech (postupně tak, kudy zrovna hřeje sluníčko) oken - sítí. Zní to kuriozně, že nejvíc much je právě tam, kde je síť. ale já už jsem z toho hotová. Nemáte někdo nějaký názor kudy tam lezou?
Odpovědět
Nám mouchy nelezou, ale berušky ano. Napadá mě jediné místo. Pokud máte pevnou síť jen přes jedno okno, tak ve dvou místech je skvira. Neumím vysvětlit, tak snad fotka pomůže. Já to na jednom okně zatesnila a hmyz tam není.
Odpovědět
Zatím jsem žádnou škvíru neobjevila... Ale už mi to jde na nervy,denně několik much. My to máme takhle viz foto. Síť je v tom větším okně. Ten trojúhelník ji nemá...
Odpovědět
Tak to mě už napadá jen ten malý větrací otvor, který je na vetsine oken dole. Ale ten je opravdu dost malý - úzký. Jinak, jak já mám fobii na vše, co má více než čtyři nohy, tak jsem před podzimem obstrikala všechna okna speciálním repelentem, který má hmyz odpuzovat, aby ani v těch místech nebyl. Účinky mají vydržet asi 12 týdnů. Opravdu máme doma jen minimální množství jakékoliv havěti. Zkuste síť a celé okno postrikat sprejem na mouchy. Možná to na čas zabere.
Odpovědět
@zdemarka můžu poprosit o značku toho spreje? :D :-) já, panelákové díťe, mám dost hrůzu ze vší té havěti, která nás v domě čeká :D
Odpovědět
@kataw Já jsem z vesnice a vadí mi to taky. Odjakživa trpím. Ale kvůli dětem to musím někdy překonat a s repelenty jsem hrdina. Je to kupované v Polsku v Castorame (něco jako Obi).
Odpovědět
Bylo to tam i ve verzi pro jiný hmyz. A někde jsem našla komentář, že deratizacni firmy mají taky nějaký postřik, který se aplikuje v celém domě a breberky to odpuzuje na celý rok. Cena nebyla vysoká.
Odpovědět
@zdemarka tak to ještě prozkoumám :-)
Odpovědět
@zdemarka jojo ten úzký větrací otvor mě taky napadl, jenže ten je ze hry. Ten jsem jako první ucpala,abych ho jako možnost vyloučila😀...
Odpovědět
Ony ty mouchy se prý přes sítě dostanou jako velmi malé a uvnitř usnou a teprve když se okno ohřeje sluncem tak se proberou a začnou růst.Na chalupě jsem s úspěchem používal Atak-kouř.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?