Skleněné zábradlí, jaká je údržba?

Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zábradlí tohodle typu. Jaké je to s údržbou a je vhodné k dětem?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme sklněné zábradlí, ale jinak udělané. Můžeš se podívat tady http://www.modrastrecha.cz/blog/evely... S malými dětmi je každé skleněné náročné na údržbu. S většími už to není takový problém. A u tohodle by to bylo téměř bezúdržbové. Největší leštění je, když je madlo nasazené na skle (jak máme mi). Sáhne tam i dospělý, když se přidržuje.
Odpovědět
@marriet1 Moc hezké. Máme skleněnou výplň na horní podestě http://www.modrastrecha.cz/blog/solei... - údržba je složitá, zvlášť při malým dítěti, ale moc to neřeším. Přinejhorším ho necháš nějakou část pokreslit smývatelnýma barvama. :-D Dávej jen pozor, aby odskok od schodů nebyl moc velký a vzniklá mezera moc široká - dítěti tam může sklouznout noha nebo tudy bude házet věci z pratra dolů.
Odpovědět
Profilova fotka
@soleilll vypadá to moc pěkně. Ale není to pro děti nebezpečné? nehorzí rozbití toho skla? já zatím sice děti nemám, ale už ted nad tím hodně přemýšlím ... údržbu bych taky neřešila, prostě se to bude častěji utírat, ale spíše ta bezpečnost ... a můžu se zeptat, na cca kolik zábradlí vyšlo?
Odpovědět
vypadá to pěkně, to je fakt. údržba se třeba hodně řeší i u skleněných sprchových koutů. Nebyla by v takovém případě zajímavá alternativa třeba pískované sklo? Nebylo by to tolik náchylné na nečistoty. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@marriet1 My, když jsme se ptali na sklenění zábradlí, tak nám bylo řečeno, že je maximálně bezpečné. Člověk do něj může bouchnout kladivem a nerozpadne se. Třeba by se i rozbilo, ale nevysypalo. Prý jsou náchylně spíš hrany, kdy stačí ťuknout a hrana uletí :-| . Ale z bezpečnosti mi vychází lépe, než nerezové/dřevěné, atd. Protože na tohle dítě nevyleze. Když jsou šprušle, dítě vyleze nahoru a může přepadnout. Leda dát šprušle na svislo, ale to se mi nelíbí a taky, při troše snahy tam může procpat zae hlavu :-|
Odpovědět
@marriet1 Předpokládám, že standardně se dává bezpečnostní sklo. My máme zábradlí poslepované od všelijakých dodavatelů a ne od jediné (odborné) firmy a i přesto dodali sklo tak tlusté, že si nedovedu představit, čím by se dalo rozbít. Snad jen kdybys jím chtěla prohodit veliký kladivo nebo třeba papiňák. :-D Podle mě to dítě běžně dostupnými předměty nemůže rozbít.
Odpovědět
Profilova fotka
Ted jste mě holky přesvědčily a jdu do toho. Ted jen najít někoho, kdo tohle zvládne. Kdyby tady byl někdo, kdo tohle dělá, budu ráda za nabídku. Frýdek-Místek, Ostrava a okolí ;-) děkuji
Odpovědět
@marriet1 mám e skleněné zábradlí....a dobrý! mám dva kluky 4 a 2 roky a ničím to zatím nerozbili a to jsou velice divoké děti :-) myju ho tak jednou týdně i dýl, nějak to moc nehrotím, víc mi vadí upatlaná zeď na druhé straně schodů :-) bezpečné je určitě, proto jsme ho i chtěli...jinak nám kluci lezou všude a po všem, tady mají smůlu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marriet1 www.glasscomp.cz - sidli v Senove u Ostravy. taky od nich chci brat sklo na kouty, dvere a zabradli.
Odpovědět
Profilova fotka
jé děkuji za tip ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Osobně máme doma tohle zábradlí http://www.empate.cz/zabradli/?offset=40 v předposlední řadě to poslední, naschvál jsme si nechávali dělat kvůli dětem a údržuje se opravdu velice dobře :)
Odpovědět
Jak si všímám, tak máte zábradlí od firmy Empate, jak dlouho ho máte? My právě přemýšlíme, že do novostavby si necháme namontovat schodiště i se zábradlím od této firmy :)
Odpovědět
Článek se načítá
No já si nejsem úplně jistá, ale zdá se mi, že už je to asi 5 let a pořád vypadá stejně dobře.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
holky na kolik vyšlo to skleněné zábradlí?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?