Skříně Pax z Ikei

Chystám se koupit šatní skříně PAX z IKEA. Máte s nimi někdo zkušenosti? Doporučíte mi je nebo mám připlatit a koupit u truhláře? A co montáž? Zvládne to můj nešikovný manžel nebo raději zaplatit montáž?
Odpovědět
Ahoj. Ja mám skrine Pax a som veľmi spokojná. Sú pekné, kvalitné , ľahko skladné a dobre sa k nim kombinuje ostatný nábytok Ikea, lebo sú nenápadné a variebilné. Mám ich v bielej farbe.
Odpovědět
My planujeme taky nakup rozsahlejsiho satniho systemu od Pax, protoze mame hader a neni to kam davat 8-( Zatim mame z Paxe jen takovou komodu (muze to byt i nastavba satni skrine) a jsem s ni docela spokojena. I kdyz neni drevena (drevotriska, folie) :-( My se pro Pax rozhodli, protoze je tam strasne moc kombinaci a moznosti (treba ukladani kalhot je dokonale) a nechteli jsme dalsi skrin, kde uz je to prednastavene podle nekoho jineho a neni jina moznost zmeny :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Pax mohu doporučit. Máme skříň s posuvnými dveřmi (mléčné sklo-hliník) ve 3m šířce. Je téměř bezúdržbová. Montáž jsme si nechali udělat přímo od Ikea. Ale šikovnější manžel by mohl zvládnout. Montážníci mě nicméně upozorňovali, že je nutné to správně smontovat, aby jezdily dobře dveře... A ty jezdí fakt super. Dotknu se jich jedním prstem a zajednou až do konce. Vnitřní dispozici jsem si navrhla sama, takže jsem spokojená.
Odpovědět
olivia, meli jsme nekolik let bile lakovane skrine pax s prosklenymi dvermi, ktere prezily nekolikere stehovani ..byly prostorne a dalo se do nich koupit spousta uloznych novinek..manzel to urcite zvladne, jenom bych doporucila vybrat uchytky na jeden otvor(takze knofliky namisto madel..).. nevim, jak se cenove lisi vestavena skrin a skrin z ikea, ale ted bych uz investovala do vestavene skrine..pokud planujete v byte/dome zustat..nejvic mi totiz vadi usazovani prachu na klasickych skrinich...
Odpovědět
Ahoj, také máme PAX a jsme spokojeni maximálně. A montáž je jednoduchá, jako u všeho z Ikei, vše jsme si montovali sami, akorát to třeba zrovna u té 2,4m vysoké skříně dalo zabrat ji udržet, než to manža smontuje, ale povedlo se a drží :-D A jak píše Mmmk - výhodu je velká kombinace možností ;-)
Odpovědět
jee holky, děkuji za doporučení, dnes zrovna prší, tak to zajedeme nakoupit, odpoledne smontujeme a večer se strašně pohádáme. Já jsem totiž šíleně nervní, když manžel dělá jakoukoliv manuální činnost, protože je totálně levý. Možná objednám i tu montáž a bude klid. Catf, jaký je důvod nekupovat madla ale knofléíky? Já chci právě skříně otevítací a ne šoupací, tak to je pro mne docela aktuální.
Odpovědět
jinak 2,4 m vysokou skřéň chci radši než vestavěnou, protože se mi vestavěné skříně líbí někde ve výklenku, ale ne ve volném prosotoru u zdi. Jak budu utírat prach, to teda nevím. Jóóó to si ještě užiju a budu si trhat vlasy, proč jsem nekoupila vestavěné. Vestavěnou skříň potřebuji do chodby, ale protože potřebuji otevírací a jedno křídlo dveří dokonce 70 cm široké - nikdo mi to nechce udělat. Bojí se, že by to panty neunesly. Všichni teď kupují ty šoupací....
Odpovědět
Olivia, trochu tomu manzelovi ver ;-) Ja mam jednoho kamose uplne leveho :-D A on se navic u vseho porani 8-( Privezli mu nabytek z Ikei (postel, stul, komodu a nocni stolek) a on hned zacal na netu hledat nejakeho remeslnika, co mu to sestavi. Ja za nim zrovna pro neco sla a nabytek mu sestavila (silene me to bavi). Akorat jsem ted mezi nasimi spolecnymi znamymi za zrucneho remeslnika, ze jsem to zvladla :-D :-D :-D
Odpovědět
olivia, s tim madlem jsem to myslela tak, ze vyvrtat jednu diru do dveri(jsou docela tenke a pruzi) bylo jednoduche, ale vyvrtat druhou, tak aby byla dle rozmeru madla, byl hroznej zahul...taky jsem mela krasne nocni stolky, ktere ladily s tou skrini a k nim jsem sehnala super knoflik..takze me pak mrzelo, ze jsem si vyvrtala do skrine dve dirky na madla, protoze jsem pak nemela stejny uchyty... navic v ikea je mnohem vetsi vyber uchytu na jeden sroub nez madel, takze se daji pripadne i menit, kdyz te ten puvodni prestane bavit:-) mmmk, to jsi teda dobra ;-) ... my jsme davali dohromady tyhle velky skrine s kamaradovou pomoci..pak jsme si poridili nabytek do obyvaku.prosklenou knihovnicku a set na televizi a sedacku ..a dalo to teda hroznou praci.. ten obyvakovy set porad mame a porad vypada dobre, ze se mi ho ani nechce menit :-) olivia, my meli v tech skrinich jeste svetylka, co se rozsviti, kdyz otevres dvere skrine..no musi byt u skrine zasuvka..ale je to takova prijemna vychytavka
Odpovědět
catf, musím si ty všechny úchytky vklidu prohlédnout a něco vyberu. S tou druhou dírkou máš pravdu, asi to nebude nic jednoduchého a zničit jedny dveře - to vjde nastejno jako si objednat montážní službu. Holky a jaké mi doporučíte vnitřní vybavení? Určitě koupím dřevěné vyjížděcí zásuvky na ponožky apod, ty dám více dospodu, úplně nahoru jen obyč police, pak tyč na ramínka... ještě se poradím s manželem, jestli bude chtít ten věšák na kalhoty, který chválí mmmk. A co ty drátěné koše a umělohmotné vyjížděcí krabice? Máte je někdo? Když jsem je zkoušela v obchodě vysunout, tak jim to tam nějak drhlo. Máte to někdo? doporučíte? A stojan na boty???
Odpovědět
olivia, vesak na kalhoty je super, usetri hrozne mista..ted uz maji dreveny..driv meli kovovy, ze kterych napr. vlneny kalhoty od obleku sklouzavaly.. drateny kose mi nevyhovovaly..lepsi jsou plastovy supliky..jsou lehci a tolik se do nich neprasi...taky se mi libila takova delena vysouvaci policka na pasky a kravaty.. boty bych si do skrine s oblecenim nedala kvuli spine..ty mam oddelene v botniku.. co se mi osvedcilo, byl plastovej kos uplne tesne nad dnem..protoze se na spodek vzdycky hodne prasi...takze veci byly nadzvednuty a "oddeleny" od prachu :-)
Odpovědět
Krasotka, máš PAX bílé obyč lamino nebo lesklé? já původně chtělaobyč lanmino, ale v obchodě jsou ty vystavené dveře úplně zničené, takže manžel tvá na lesku. Vydrží to lamino něco?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
aj my chceme tieto skrine, kedze tu asi nezostaneme natrvalo. mam dilemu, ci na dlzku 150cm kupit dve 75cm skrine s posuvnymi dverami, alebo jednu 50 a jednu 100cm s klasickymi dverami... spalnu mame dost malu a bojim sa, ze s normalnymi dverami sa tam uz ani nepohneme... =-) poradite? :-N
Odpovědět
ikke, rekla bych, ze praktictejsi je skrin vetsich rozmeru.... samozrejme pak pri stehovani to bude s tou 100 o neco malo slozitejsi.. My meli dve 90 a jednu 45, vyska 2,2m se sklenenymi dvermi a kazde stehovani si stehovaci pekne "uzili" :-)
Odpovědět
ahojky nemáte někdo rohové řešení? že by ste mě inspirovali jak uspořádát vnitřek, jsem trochu bezradná :-N
Odpovědět
Tak jsme skříně nakonec koupili, nechali jsme si je přivézt a vynést až do bytu a smontovat. Při dopravě se jedna police a kousek korpusu poničili, manžel si toho nevšimnul a podepsal, že vše převzal v pořádku, takže se už to nijak reklamovat nedalo. Naštěstí se to smontovalo tak, že to není nijak vidět. Montáž v pohodě, perfektně po sobě uklidil... Jenom ty zásuvky nejdou vysouvat a zavírat tak hladce, jak inzerují... máte s tím zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky přidám svojí zkušenost - skříně - super, dovoz taky - obdivovala jsem ty borce, že to vynesli do 4. patra po točitých schodech, nemáme výtah :-) . Montáž byl zlej sen - sice nakonec dopadla dobře, ale řeknu vám, že když napíšou, že přijdou mezi 9-10, v 10 nikde nikdo, celý dopoledne a část odpoledne voláte na jejich dispečink, kde se ten jouda, co to montuje nachází a opakujou vám dokolečka, že jede z Vinohrad (ve čtvrt na jedenáct prý dotyčný vyjížděl) a že se určitě vozve, tak jako míra nasr. byla neskutečná a už sem byla docela co do slovníku nevybíravá - volala jsem tam 17x. Inteligent na montáž přijel suverénně ve čtvrt na tři, ani neřekl nic jakože sorry za zpoždění (kvůli tý montáži musela dokonce přijet tchýně, protože já sem počítala s tim, že budou hotový za tři hodiny jak avizovali) vodpálil v osum - takže jsem zvědavá, co s mojí stížností milá Ikea udělá.
Odpovědět
míšo, nevim teda, v který ikea jsi to kupovala, ale např. na zličíně jsou ikea a společnost, která ti to přiveze a smontuje, dvě rozdílný firmy. tzn. stížnost bych poslala na tu firmu, která ti to montovala, a případně do ikea bych to poslala jen jako info. je možný, že se jim pak sejde víc negativních referencí a oni s nima můžou přestat spolupracovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Brala sem to podle objednávky montáže - tam je Ikea, vim, že na to maj najatou firmu, ale objednávku mam ve vztahu k Ikee - taky sem přemejšlela komu vlastně to adresovat, ale holt smlouva je jasná v tomhle směru.
Odpovědět
Právě jsme složili, teda manžel, dvě skříně PAX, rozměry 100x35x205 cm, při otevření na nás skříň padá, máte někdo podobné zkušenosti? a jak jste přivrtávali madla - taky docela problém. uvítám jakékoliv připomínky.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám dojem jestli nemá ikea přímo na webu že skříň se musí připevnit ke zdi - mají to i u malých komod (1) nebo padá protože je prázdná (2) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my sme s tymto druhom skrin velmi spokojny mame cierne v dlzke 4 metre a vysku 2,4 /tu najvyssiu a nepadaju, dolu maju nozicky na upravovanie/ a v strede dvoje dvere zrkadlove vyzera to genialne, skladaju sa uplne super a rychlo, ikea ma super ulozny system, hlavne kosiky a vesiaky na nohavice, vrelo odporucame
Odpovědět
PAX v pohodě, máme 100 cm délku už víc jak dva roky. Pozitivní je, když během jejího používání zjistíš, že potřebuješ nějakou poličku či košík navíc, tak zaběhneš do Ikey, namontuješ a máš to absolutně vychytané. Některé věci člověk odhalí až při používání. Jo a taky myslím, že doporučují vysoké skříně připevňovat ke zdi.
Odpovědět
ja sa podobne pripájam k drvivej väčšine pozitívnych názorov na skrine PAX :-D my sme si kúpili v orechovom prevedení, na akciu, ktorá sa asi len tak ľahko nezopakuje, kúpili sme jednu za 400 :-D (236x100)
Odpovědět
Profilova fotka
laura851: Cožeeeeee!!!????? Já chci takyyy ]-( ]-( ]-( ]-( ]-(
Odpovědět
ospravedlnujem sa za chybu :-N my sme kúpili len korpusy za tú cenu, ale ked sme si to prerátali aj tak sme ušetrili asi 4 tisícky, teda ešte ked si dokúpime dvierka :-x
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
chci se zeptat.. ty skříně máte natvrdo připevněné ke zdi?nebo tam máte nějaký přechod - aby to za tou skříní větralo??
Odpovědět
Zelvatko - pokud máte "čerstvě" postaveno/vymalováno, tak určitě nedávat žádný nábytek až ke zdi. ;-)
Odpovědět
postaveno je už 18 let x-) ale vymalováno bude čerstvě.. ptám se proto, že některé ty zadní části skříní nejsou moc pevné, tak jak jste to případně vyřešili,.. a my to ke zdi musíme přidělat, protože bych chtěla mít nad postelí přidělané skříňky, tak aby to vypadalo stejně.. a zdi nám ze zatím nezjištěných důvodů vlhnou a černají nám rohy..a to větrám pořád..
Odpovědět
Určitě bych po vymalování počkala. A jakou budete mít podlahu? Bude tamnějaká podlahová lišta? Protože to pak také nejde dát skříň až ke zdi. :-N A to plesnivění - jakou máte tl.zdi , z jakého matriálu a jaké zateplení? Popis samozřejmě sedí na tepelné mosty, ale může to být ještě 1000 jincýh věcí ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?