Sušák na prádlo. Na co je třeba se zaměřit při výběru?

Ahojky, potřebovala bych poradit s výběrem sušáku na prádlo - venkovního. Na co všechno je třeba se zaměřit při jeho výběru? Jaké máte zkušenosti se sušením většího prádla (jako např. ložní povlečení, deky, přehozy atd.)? Jaký typ byste doporučili? ... Předem díky za info. M.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
hm.. docela bych se pridala k dotazu, jen mozna trochu jinak - prodavaji se bezne jine typy vesaku nez takove ty priserne na jedne nozce, kde se pradlo vesi dokola na snury drzene obvykle 4 rameny? doted jsem mela venku obludu z lesenarskych tyci :-D ale unesla vsechno a vesly se na ni 3 pracky najednou.. predstavovala bych si neco alespon na 2 pracky naraz, vetsinou peru o vikendech, tak potrebuju povesit vice najednou. lesenarske tyce se hold k opravenemu domecku uz moc nehodi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nikdo venku nesusite na necem, co neni jen zapichnute do zeme?
Odpovědět
Ahojda ráda se přidám k tomuto tématu. Taky řeším otázku sušení prádla. Nejdříve jsem moooc chtěla ten kulatý, ale ze dne na den se mi úplně přestal líbit a přijde mi i nepraktický - jednak si myslím, že zabere dost místa, a jednak si myslím, že takové povlečení, nebo větší věci se na to špatně věší. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
prave prave, mame dvojdeku a tu na tohle zapichovatko nedam
Odpovědět
taky zrovna přemýšlím nad sušákem ven. Mám vyhlídnutý sušák, co se šňůry rolují, když je složený a je veliký, žádná taková ta párátka, kam se nic nevejde. A nechci nic, co by mi pořád "hyzdilo zahradu", je fakt, že je ale dost drahý.
Odpovědět
ahojte. napadlo ma len take ze kupit snuru a ak je moznost natiahnut ju medzi ploty z jedneho konca na druhy :-N ked sa dosusi pradlo zase to zmotat a hotovo. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kacka - a jak to vypada? takovy ten s tyci uprostred a snurami dokola nebo jiny? mima: napad dobry, ale bohuzel zrovna pro nas nepouzitelny. od plotu k plotu mame dost daleko, bylo by potreba spousta snury a na nekolikrat, protoze povesit od kraje ke kraje, to by se pretrhla pod vahou pradla. navic to neni zrovna vysoko a pes by nechtic pradlo uspinil.. no a do tretice mame my i sousedi uz stare ploty, ktere by to mohly vzit jako osobni urazku :-D ale pro uzkou zahradu bez psa s novym plotem ano ;-) ale my uz mame asi vymysleno, jak na to - stavebni dozor poradil sibenice. nejdriv jsme se smali, ze si to pak budem moct jit rovnou hodit, ale asi by to nebylo spatne.. mame udelanou drevenou pergolu jako pokracovani krovu, ktera ma sibenice proti sobe podpirajici "pozednici" a ten susak vychazi umistit vicemene vedle pergoly tak, ze by sibenice byly ze stejneho pohledu zasazene souhlasne. toz je mozna udelame, taky drevene, stejne barvy jako pergolu a bude.. do horniho ramu sibenice se pak zavrtaji haky na snury.. nevim, jestli je to z toho meho popisu aspon trochu pochopitelne, ale vyhodu vidim jen v jedne noze, takze zabira malo mista.. a nepujde o klasicke "fotbalove brany" nebo hnusna "téčka" oblibena jiz nasimi babickami. co myslite, nebude to ujete? :-D
Odpovědět
ducik: jojo, taková ta tyč a okolo si roztáhneš ramena.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se bránila otočnému na zahradě zuby, nehty a teď na něj po měsíci nedám dopustit.Ušuším na něm 4 pračky najednou, což je naše prádlo na týden.Není to sice nic vzhledného na zahradě, ale pokud nejsem líná :-D , tak ho i na ten týden zase uklízím dovnitř. Na rozkládacím jsem toto množství neušušila za den ani náhodou a nic pevného na zahradě , např. "T"jsem nechtěla.
Odpovědět
Mamka ta také otočný, pobere hodně prádla, i povlečení se na něm krásně usuší, nemá ho na zahradě stále, když prádlo usuší, sušák vytáhne, strčí do technické místnostni. Já sušák používám jen rozkládací, a to občas. Mám sušičku a většinu prádla dávám hned do sušičky a ze sušičky do skříně.
Odpovědět
ahoj, ja mam tento http://www.leifheitshop.cz/inshop/zbo... je to sice ta klasika ale nestezuju si, po ususeni ho sklopim, snury schovane a ta "tycka" co trci vubec nijak nehyzdi, mam ji jakoby za rohem, na zimu ho schovavam, v zemi zustane jen ten hrot, jde to lehce vyndat a odnest takze kdyz se vam tam nelibi sbalite a je fuc. mela jsem tam zatim jen 2 pracky ale jedna myslim by tam jeste klidne vesla, zalezi jak vesite a kolik perete ze. i povleceni bez problemu ;-) mam ho uz 3 roky a porad je jako novy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky a veslo by se na to povleceni na francouzskou (dvojitou) deku? sousedka to ma a me to prijde strasne male, urcite by se mi na to perina nevesla..
Odpovědět
Článek se načítá
Vešlo, klasické je na dvě strany sušáku. A sušák má čtyři strany.
Odpovědět
ducik: ono záleží, jak má sousedka veliký, některé jsou snad až na 6 praček prádla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ducik: já mám délku šnůr přesně 2m, takže pověsím cíhu po délce.Tu francouzskou bych tam nedostala asi. Taky je otázka, co je pojem 1 pračka.Dneska jsou pračky na 4kg, lae taky na 8 kg. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já mám tenhle: http://www.leifheitshop.cz/inshop/zbo... , ještě není zabudovaný, koupený na doporučení kamarádky, je velký, možná by tam vlezla i ta dvojdeka, záleží na rozměru té deky.... má zasunovací šňůry .... a ještě k tomu mám tohle na ponožky, prý je to úžasný: http://www.leifheitshop.cz/inshop/zbo... .... tak už se těším, až to zabudujeme a budeme sušit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, vlezla jsem sem uplně z jiného důvodu - moji sousedé tu věc taky maji a stojí mi rovnou před oknem. můžu teda říct , že dívat se na vlající prádlo na kolotoči neni uplně estetické. už jsem si do zorného pole vysadila šeřík a těším se až to doroste. proč pořád všichni milujou tyhle obludária? taky mám zahradu, rozložím tam sušák, když to uschne tak sušák uklidím. je mi jasný, že jsem sem vlezla s protinázorem, ale mně prostě zajímá, kdo si dobrovolně tuhle nevkusnou věc nainstaluje na zahradu. a taky, že si ji spousta lidí dává tam, kde na to nevidí (páč žádná krása) ... ale že na to kouká někdo jinej už je jedno ... tak mě nezavrhněte, přišla jsem si sem pro vysvětlení co na tom lidi maji :) dík.
Odpovědět
Profilova fotka
jeve: Mám to obludárium,ale mám ten samej názor, takže si sušák při nepoužívání uklízím do garáže.Teda pokud zrovna nemám lenoru. :-D A to máme za sousedy jen srnky... :-D Tohle není otázka sušáku, ten rozkládací je úplně stejně nevzhlednej, jako to paraple, když na něm je prádlo..V tom nevidím žádnej rozdíl.Tohle je o lidech.... ;-) Kdo bude chtít, uklidí jakýkoliv, kdo nebude, neuklidí... Paraple pro mě má jednu obří výhodu, a to množství prádla, které na něm za den usuším.To samé bych na rozlkádacím sušila týden.Takže bych ho vlastně nikdy neuklidila dovnitř. :-D mismar: ten tvůj se mi líbil moc, ale nejsem ochotna za něj dát takové peníze.Venku bych ho nenechávala stejně,na manipulaci je dost těžkej a šnůry má jen o 20cm delší.I proto jsem koupila jen obyčejnej, za pár kaček. ;-)
Odpovědět
přikláním se k názoru "skryté šibeničky" u pergoly, nenápadné, vkusné , jednoduché a účelné: šňůry až se opotřebí jdou šupitopresto vyměnit ;-)
Odpovědět
jeve: jenže přenosné sušáky bych musela mít tak 3, abych na tom usušila všechno prádlo. Nehledě na to, že když trochu foukal vítr, tak pokud tam visely ručníky, tak se mi často stalo, že se mi sušák převrátil. Jinak právě proto chci vybrat sušák, který se dá hned složit a ne mít někde natažené šňůry pořád. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jeve: sušák bude umístěn na místě, kde nebude vidět, sousedi tím směrem mají živý plot a já mám v plánu ho skládat, ne uklízet, takže tam to obludárium nebude, bude tam jen ta tyčka :-), a přenosný sušák s dětmi je nemyslitelný :-), mě jiná varianta sušení prádla nenapadla :-( gigi: mám ho za dost jinou cenu :-), takže se to finančně dalo, za plnou cenu bych ho asi nekoupila....
Odpovědět
Profilova fotka
jeve> ja prave hledam variantu, jak se obludariu vyhnout, taky se mi nelibi. ale prenosny susak pro me neni reseni, se psem na zahrade. to by to pradlo vypadalo. jinak diky za odpovedi damy
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@swetlus Ahoj, ráda bych se zeptala, jak jsi spokojena s tím venkovním sušákem Leifheit linomatic L 400? Máme v plánu taky nějaký venkovní "kolotoč" pořídit a padl mi do oka právě tento od Leifheitu, a tak se chci zeptat někoho na zkušenosti..
Odpovědět
@lenickae Leni, stale stejna spokojenost jak jsem uvedla (a ted na to koukam =-) ) pred dvema lety :-p na zimu je schovany, jinak je furt v zemi, kdyz posbiram pradlo, sklapnu ho a je tam jen ta tycka, me nijak nevadi, sousedy mame za zdi, takze to neresim. vejdou tam dve pracky v pohode..nevim co vic rict, ja jsem spokojena, jsem nenarocna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@swetlus A to ho máte připevněný na ten originální šroubovací držák? Můj chlap ho totiž chce zabetonovat přímo do země, což když tady čtu, asi nechci, když ho můžu schovávat na zimu..ale jde mi taky o to, aby byl hodně stabilní..
Odpovědět
@lenickae my to mame takove napul :-p mame to v originalnim drzaku ale ten mame jeste v betonove roure, co tam v zemi zbyla buhvi z ceho, takze v tom to pekne drzi a jde to kdykoliv vyndat. kdyz zabetonujes ten drzak tak susak vytahnes na zimu a drzak v zemi nechas, je na nem vicko, ktere zadelas takze ti tam nic nespadne a neni to skoro videt. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@swetlus Děkuji za podrobné info..Chlap chtěl betonovat rovnou tyčku sušáku, což se mi moc nelíbilo..A ještě mě napadla jedna věc - otáčí se ten sušák jako kolotoč nebo stojí na místě? Děkuji za odpověď..
Odpovědět
@lenickae ja si ted nejsem jista jestli se otaci v tom drzaku, mozna ze jo. ale me se prave otaci diky tomu ze to mam v te betonove roure, tam se mi toci cely ten susak vcetne toho spodku co ma byt zavrtany do zeme :-p
Odpovědět
@lenickae betonovat tyčku bych nedoporučila, protože je i výhoda při sekání trávy sušák vytáhnout, posekat a zase dát zpět. Zrovna taky vybírám a určitě chci taky točnu, přijde mi to praktické. Když jsem dala ven ten domácí skládací sušák, tak se mi při sušení venku za lehčího větru zklátil k zemi...... Ještě bych doporučila koukat na výšku sušáku. Koupili jsme tchýni jeden levný v marketu a je dost nízký, takže ke šňůrám u tyčky se blbě leze a ložní pomalu courá po zemi, takže já jsem spíš pro vyšší - nejsem prcek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Já taky nechci betonovat rovnou tyčku, jde mi i o to, že když se náhodou někdy rozbije, může se pak jen odřezat rozbruškou :-D . Ale jak jsem mu přetlumočila zdejší zkušenosti a rady, tak si dal říct a budeme zabetonovávat jen ten držák..Chlap nevěří, že to bez zabetonování může držet v zemi jen na našroubování... A co se týče výšky - Leifheit je, myslím, polohovací, nebo ne? Já jsem zase docela prcek (165cm), i na střešní okno potřebuji stoličku :-D :-D :-D. No a rozkládací sušák mám zatím teď a vloni v létě jsem to taky párkrát měla "v kopřivách" :-D, pak jsem ho zatížila cihlami a bylo ;-). ale rozhodně chci kolotoč, už jen pro to množství prádla, co pojme, kvůli psovi, co budeme pořizovat, nezabere tolik místa..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?