Vermikompostér - zakládání, nakládání, užívání

Profilova fotka
Velmi mne nadchly žížalí kompostéry. Mohou být v bytě a při správné údržbě nezapáchají, žížaly neběhají po bytě a máme při ruce místo, kam odkládáme organické odpady. Na půl kilo žížal čtvrt kila odpadů - tak píší odborníci. Stejně by mne zajímalo, zda toto někdo máte a jak jste spokojeni, kde jste sehnali žížaly a zda jste si kompostér vytvořili sami ,,, ,,, :)
Odpovědět
@kasha Ahoj,uz jsi poridila?Taky by me zajimala nejaka opravdova zkusenost.Ted jsem si o tom dost cetla na www.kokoza.cz a celkem me laka si ho poridit.Jen se bojim,jestli to v byte opavdu nezapacha☺?
Odpovědět
Profilova fotka
@uzlinkal ano mám, už nějaký rok,,, nebo dva? mimo mrazy byly venku, ale když jsem tam objevila slimáky, tak šly do sklepa a jsou tam pořád,,, ale jednu zimu byly v obýváku a nesmrdí,,, jen to trvá, než se to všechno vytvoří,,, wormtee mám teprve ted,, a jsem v polovině krabice - přítel mi udělal krabice z ikea a jsou dost veliké, tak to trvá :) ale už jsem i žížalky darovala, musím se poptat, jak se jim tam daří :)) u mně se množí a žijou si,,, skoro je neruším, občas přinesu odpad z kuchyně, ale moc toho nesmí být, akorát :)
Odpovědět
@kasha Aha,takze se tam asi nemuze hazet vsechen bioodpad z kuchyne..(to se mi na tom libi nejvic)..A podle ceho a z jakych krabic jste prosim vyrabeli?Ceny se totiz pohybuji kolem 2tisic a vic..
Odpovědět
Profilova fotka
@uzlinkal ikea plastové krabice i s víky,,, vespod jsme navrtali dírky,,, a žížaůky nemají rády některé věci: banány, pomeranče, citrony, slupky cibule,,, ,,,je třeba si to malinko přečíst, je toho na netu hodně :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?