Vestavěné skříně v předsíni. Nemám tucha o financích

Profilova fotka
Zatím jsem na tohle téma tady nikde nenarazila :-( a tak jsem to vyresila takhle :-) Holciny, uvazujeme o vestavenych skrinich do predsine, ale vubec nemam tucha o financni narocnosti a tak. V soucasnosti je tam jedna vestavena (ale ta puvodni, co se delali uz pri staveni panelaku) a za ni mame peknou satni stenu a jednu skrin. Puvodne jsem si rikala, ze bych to tak nechala, predsin jen vymalovala do svetle zelinkava a tu bilou vestavenku nejak natrela, aby tam zapadla a tolik na sebe neupozornovala, ale..... ta skrin je natrena nejakou nejspis latexovou barvou, na kterou se mi Primalex urco nechytne:-( Nevite, zda existuji i barevne latexove barvicky? Mno a nebo me napadlo ji otapetovat, ale s tim nemam moc zkusenosti :-( Jak by jste to resily vy? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus samolepící tapety, výběr je velký, ceny slušné a při trochu šikovnosti a nervech to půjde a bude to vypadat dobře. Nad předýhování dveří jsi neuvažovala? Nebo nalepit na ně nějaké zrcadlo? Třeba i atyp?
Odpovědět
Profilova fotka
já osobně bych ji zbourala a postavila novou, lamino na moc nevyjde, jen ty pojezdy jsou trošku dražší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
andilek: ja bych ji take nejradeji zbourala a mela tam nove vestavene :-) , ale prave ze by me zajimalo (alespon cca.) na kolik ta sranda vyjde (jestli mam pocitat s 10 000,- ci vic?)
Odpovědět
Mám jeden tip, který se mi osvědčil. Máme v paneláku malou koupelnu. Na chodbičce mám vestavěné skříně po celé délce. No, a nechala jsem si do vestavěné skříně naproti koupelny dát pračku a nad ní mám rovnou polici na špinavé prádlo (ale vejdou tam v pohodě dvě police a líp by se to třídilo) a vedle pračky ještě zbývá prostor na prášek a aviváž. Vodu a odvod vody mám vedené v podlaze (vysekaný žlábek pod dlažbou, do kterého se umístily plastové "trubky" připojené k pračce). Je dobré si nechat udělat kouhoutek na vypnutí vody ještě pod umyvadlem (kvůli nočnímu tlaku v trubkách) a po praní vodu vypnouit tam. Elektriku mám dovedenou zadní stranou skříně z obýváku a udělanou zásuvku za pračkou. Je to krásně zavřené ve skříni a nezavazí ani pračka ani špinavé prádlo. Můžu jen doporučit, je to ohromná úspora místa v koupelně.
Odpovědět
Profilova fotka
Karla: a muzu se zeptat, zda jste si skrine montili sami a nebo jste si je nechali udelat od "profiku"?
Odpovědět
My jsme ty skříně měli vestavěné při stavbě bytu jako pevnou součást bytu. Tu pračku jsme si tam instalovali sami.
Odpovědět
Profilova fotka
t1nk, záleží jak velká skříň bude a jestli si jí budete montovat sami, mě třeba vyšlo lamino do dětského pokojíku na cca 15.000,-- a z toho by určitě paneláková vestavná skříň byla ;-)
Odpovědět
Ahojky, my jsme tuhle skříň vybourali a nahradili jí klasickou s posuvnými dveřmi (čili více prostoru) je i trošku kratší, takže zase více prostoru pro pohyb, má nadstavbu takže působí jako klasická vestavěná, neni tam mezi stropem a tou skříní velký prostor takže tu vestavnou nahradila plně ;-) Stála nás 6500,- byl to hodně dobrej kup a poslední kus, takže tam byla malá sleva: http://www.modrastrecha.cz/album/view...
Odpovědět
Vestavěné skříně nejsou levná záležitost - pod 10 000Kč se nedostanete, pokud si ji nechcete dělat sami (což není až takový problém, nechat si nařezat lamino, a pak trocha vrtání a šroubování, brácha něco takového skříňovitého vyrobil a šlo to. Ale teda ne s posuvnými dveřmi, s tím zkušenost nemám). Polepování samolepicí tapetou také není úplně levné - otapetování vestavěnky v panelákové předsíni by nás bylo vyšlo na cca 3000kč, tak jsme radši natírali (ale nebyla nalatexovaná). Latex by měl jít podle mě normálně probarvit nějakou vodou ředitelnou barvou.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my máme vestavěnou skříň postavenou vlastními silami....koupili jsm trámy a lamino na police a potom lamelová dvířka v OBI----ty jsme si sami natřeli....my tranparntním lakem, ale lze je vlastně udělat jakkoliv....tak mě napadá, kdybych chtěla renovovat skříň, asi bych si koupila jn ta dvířka a kostru bych využila, max s úpravou velikosti polic. ta naše nás vyšla do 10i tisíc, ale od firmy by to bylo tehdy minimálně 3x tolik. ale když je to třeba od truhláře v místě, asi je cena zase trošku jiná. myslím že indeco má službu, že na webu předběžně se dle rozměrů kalkulace udělat dá.... jak koukám na tvoje fotky, pokud je to ta skříň hned u dveří, myslím, že je tam místa dost, že můžou být normálně otvírací dveře.....tak bych opravdu koupila jen ta dvířka....
Odpovědět
Profilova fotka
kristi: tak to si mi ted nasadila "brouka do hlavy" a asi zacnu pokukovat po nejakych hotovych skrinich. Sice asi uplne nejlepsi by byla vestavka, ale dat za ni cca 20 000,- se mi opravdu nechce:-(
Odpovědět
my si zrovna nechali vyrobit skříně na míru a všude uvádějí, že pokud je to klasická skříň, tak ceny začínají na nějakých 10 tis. za běžný metr. Nechala jsem si udělat několik nabídek a tak nějak cca jim to vycházelo. Firmy jako Indeco, Woodface jsem rovnou vynechala, protože tam jsou ceny trochu někde jinde.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
kacka.va: hmmm, ani Ty jsi me nepotesila :-) , tak uz to vidim uplne presne: zacnu smejdit po ruznejsch nabitich (zatim se mi v tomhle smeru jevi nejlepsi Europa Mobel) a kdyz me nic nezaujme, tak budu muset z manzilka "vytvorit" truhlare-kutila :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme si ted nechali delat skrin od firmy AZ skrine...... ma 180x250x60cm, laminatove dvere .... a vysla nas na 17tis. ... sice je to trochu vic, ale zase mame skrin presne na miru, v panelaku potrebuju vyuzit kazdy centimetr a tak jsem chtela skrin az do stropu ... v nabytku jsme zadnou nesehnali...
Odpovědět
t1nk: zkus se poptat třeba někde v okolí u truhláře a nebo po těch firmách zjistit, kdy mají jaké slevy. Já jsem chytla slevu na šoupací dveře 35 %, takže nakonec mě ty skříně vyšly za cenu, kterou bych dala za obyčejné otevírací. Jinak já jsem byla rozhodnutá jít do skříní na míru, protože je chci až do stropu a nechci je mít seskládané z různých dílů a hlavně mám tam i šikminy, tak by byl asi docela problém, kdybychom to plácali sami.
Odpovědět
Profilova fotka
t1nk - my jsme se nejprve informovali v Indeco, na kolik by vyšla taková skříň do chodby. Šlo jen o 1 bočnici, rozdělení veprostřed (jakoby na 2 skříně) a posuvné dveře (samozřejmě + kolejnice). No když nám řekla přes 10.000,- (upozorňuju bez polic, ty jsme si chtěli pořídit třeba v OBI apod.) tak jsme se rozhodli, že si to vyrobíme. Takže - bočnici máme vyzděnou, rozdělení veprostřed taky a ještě od stropu asi 25 cm - to nám dělal zedník Ytongem. Tento týden nám přijde truhlář omrknout na ty posuvné dveře - zatím netušíme, kolik si za to řekne. Police a šatní tyč si pak někde koupíme sami. Zedník i truhlář jsou chlápci od manžela z práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím autorku tohoto tématu. S tímto máme velké zkušenosti. Minulý rok jsme koupili byt v paneláku, kde byla klasická komunistická vestavěná skříň - zepředu šatní skříň a ze strany vchod do komory - jakoby za tu skříň. Dvířka byly potažený "moderní" koženkou. Od začátku jsem věděla, že to půjde pryč, byla to jen otázka času. Dnes jsem teprve narazila na tyhle stránky, ale slibuju, že do konce měsíce uložím pár fotek našeho hnízdečka. Tu komoru jsme totiž vyřešily posuvnými dveřmi na zakázku z truhlářství. Přístup, práce, materiál, celková nabídka i montáž bylo perfektní a o ceně nemluvím. Posuvné dveře o velikosti 260 x 180cm vyšly (materiál lamino 1,8cm tlusté) na krásnou částku 7.500,-. Jsou tiché, lehce ovladatelné a posuvné z obou stran, tedy velice variabilní. Foto dodám, jak jsem slíbila. Mohu vřele doporučit. Dovnitř jsme si udělali police a držáky na kola, natáhli elektriku, takže mám konečně zásuvku (tedy prodlužovák) uprostřed bytu, kde mi fakt chyběla, hlavně při vysávání. Za police jsme dali dalších 2.500,-, tedy nás komora vyšla na 10.000,-, ale je to napořád a víme, že investice se opravdu vyplatila. Natřít by samozřejmě v autorčině případě šlo také, ale do tapetování bych se nepouštěla, je to docela risk, že se to nepovede a investice vložené do tapety bude ty tam?! Inu, záleží na jednotlivci, ale určitě můžu doporučit nechat si udělat dveře na zakázku. Pa - zbytek viz album (budu se snažit co nejdříve).
Odpovědět
Profilova fotka
holky, tak tu "klasickou komunistickou vestavěnou skříň" vám závidím, páč my v chodbě nemáme nic, je malinká a potřebuju tam nějaké skříně vecpat a taky sušičku :-D takže bych s radostí něco rekonstruovala, takhle bojuju s centimetry chodba je velká 1,6 x 3,5 a má 6 dveří :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jana 83: moooc dekuju za tip. Podle popisu jsem si vytvorila jakous takous predstavu, ale urcite bych se rada mrkla na Tve fotecky. Predem dikas a pekny den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jana 83: hmmm, tak uz jsem omrkla vasi "komoru" a co dodat? Je prima de luxe, neee, je opravdu moooc hezka a presne takohle dvere by mi vyhovovaly (tri kridla a to prostredni zrcadlove a nebo aspon pruh zrcadla), tak uz zacnu pomalicku rozhazovat site:-))
Odpovědět
jana83: na tu komoru mam jedine slovo...aaaaaaaach x-) x-) x-) x-) x-) x-) Je to lahoda!!! fakt krasna!!! Ja potrebuju takhle nejak vyuzit prostor pod schodama. akorat ze se bojim kolik to bude stat. je to sikmina dlouha cca 3 m takze to nebude lehke...a ani levne :-|
Odpovědět
Profilova fotka
jana83 - teda musím říct, že komora super!!! U nás už byl truhlář zaměřit dveře do vestavné skříně a říkal že včera pojede koupit matroš a hned na tom začne makat x-) My ¨příští týden pojedem koupit police - určo jukne do OBI, Baumaxu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky všichni! Moc děkujeme za chválu, právě jsem to přečetla i manželovi a má taky velkou radost. My jsme z ní taky moc nadšení, je to přesně tak, jak jsme si představovali. Chtěla jsem ještě jakési průduchy (taková ta kovová mřížka dole na dveřích), aby to větralo, ale není ani třeba, mezi těma jednotlivýma kusama je dostatek místa a není problém to jednou za den otevřít, kdyby bylo nejhůř. Přece jen tam člověk skladuje vysavač, mop na vytírání apod. Police jsme kupovali v OBI a Globusu držáky. Jsou všude jiné ceny, takže na takové množství se vyplatí si to objet a porovnat ceny. Vyšly nás celkem na 2.000,- Kč (cca). Tak mori - ať se vám to taky povede a jste z ní nadšeni. Swetlus, neboj se toho, když najdeš šikovného a chápajícího truhláře, určitě to vyjde. My měli štěstí hned v prvním truhlářství. Přesně věděli, co chceme, jakou máme představu a měli jsme navíc štěstí, že kusy, ze kterých to dělají jsou 3m dlouhý, takže na naši výšku 260cm to nebyl žádný problém (hlavně jsem to nechtěla nastavované). Navíc jako jediný v Plzni prý dělají s materiálem silným 1,8cm, což jsem na tu velkou plochu uvítala, aby to nebylo jako papír, stačí, že je to lamino. Dřevo by bylo dřevo, ale to bychom se nedoplatili. Tak ať se to všem povede a máte z toho takový užitek a hlavně radost jako my. Páček.
Odpovědět
Profilova fotka
swetlus - možná se inspiruješ, na úložný prostor pod tou šikminou: http://www.obydleni.cz/clanek/interie... (je tam foto až dole) - narazila jsem na to, tak jsem si na tebe vzpoměla ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
na prakticky akykolvek povrch skrine sa da malovat akrylovymi farbami napr. http://www.modrastrecha.cz/album/view... :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahojky, nevím jestli se můj dotaz hodí přímo sem, ale potřebovala bych nějakou inspiraci jak vylepšit chodu nějaké fota nápady a tak! Díky moc předem za odpovědi a odkazy! :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
@jana83 také budeme chtít přestavovat právě tu původní komunistickou skříň a chtěla jsem novou vestavnou, ale napadlo mě, že by se daly jen vyměnit dvířka a dát nový vnitřek, ráda bych také viděla tu vaši, ale nikde jsem ji nenašla bohužel :-(
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?