Vnitřní rolety do střešních oken od firmy Fakro

Profilova fotka
Ahoj, právě měníme střechu a podkrovní okna a budeme instalovat do střešních oken vnitřní rolety od firmy Fakro a to buďto zatemňující rolety (ARF) nebo zastiňující rolety (ARP). Je tady někdo, kdo tyhle rolety má? Kdo mi poradí, zda jsou výhodnější ARF nebo ARP? Případně dobré tipy (vychytávky) jaký druh materiálu rolety či barvu zvolit? Vzhledem k praktičnosti, údržbě, dlouhodobém vzhledu apod.? Máme podkrovní byt a v létě je tu nehorázné vedro, naštěstí máme klimu, ale i tak do většiny místností pere slunko skoro celé odpoledne. Nevím, zda zvolit světlou barvu rolet ( aby bylo v bytě při zatažení aspoň trochu světlo) nebo raději tmavou (zase ať to tu není jak v hrobě :-D ) Budu ráda za jakékoliv postřehy. Díky
Odpovědět
Ahoj, s prvním dotazem ti bohužel neporadím to je lepší se poptat spíš dodavatele co z těchto technologií je výhodnější a lepší. Každopádně co se týče barev je určitě lepší světlá, nebo taková, která propustí aspoň určité procento světla. V noci tě nebudou rušit světla z ulice a v pokoji bude furt tma a ve dne to aspoň trochu prosvětlí byt. Trochu jsem hledal a našel jsem, že firma Sundrape nabízí i roletu s různými vzory můžeš prozkoumat tady: http://www.sundrape.cz/rolety/latkove.... Myslím si, že do nějakých prostor se hodí více vzorovaná roleta než obyčejná jednobarevná.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@nikollita mame taky fakro. v pokojich jsem dal venkovni markyzy AMZ - tu tmavou latku co propusti 1% a z hlediska zabraneni prehrivani je to super. Nicmene je tma. Mame je ve fasadni sestave se svislym oknem takze to nevadi. kdybych mel pouze stresni, dal bych zvenku AMZ s 10% (zejmena kdyz mate klimu - obrovsky to pomuze, ale tolik nezatemni) na noc to staci. pokud v koupelne jsme dali ARP svetlou s potiskem - cislo 213. Je to prijemny, nicmene nezatemnujici, nechteli jsme ale aby na nas nekdo koukal uvazuji ze do pokoju dam na svisla okna taky tu arp, misto zaclon.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
proti přehřívání jsou nejúčinnější markýzy na střešní okna..zatemňující rolety dokážou místnost úpně zatemnit - nepropouští žádné světlo a zastiňující rolety jenom částečně stíní - blokují část světla..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?