Výpočet ceny elektřiny PRE: spotřeba 4500 kWh (90% NT, 10% VT)

Mám PRE. Dokáže někdo spočítat jakou budu mít cenu za 1 kwh? Celková spotřeba 4500 kwh ročně. 90% u NT 10% u VT Zajímá mě finalní cena včetně DPH a všech dalších poplatků. Díky🙂
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zateplovak:

Mám PRE. Dokáže někdo spočítat jakou budu mít cen…
@zateplovak Tak to je snáď akurát čítanie s porozumením a matematika základnej školy. To, čo je za MWh vynásobíte počtom MWh a to čo je za mesiac vynásobíte 12 a sčítate. Reálne pri porovnávani dodávateľov vám stačí porovnať cenu za VT, za NT a stálu platbu. Distribúcia je fixná.
Odpovědět
Stačí sečist mwh ve VT a vynásobit spotřebou ve VT potom sečíst Mwh v NT a vynásobit a spotřebou v NT a měsíční platby vynásobit 12. To vše sečíst a vydělit celkovou spotřebou.
Odpovědět
Dokáže to někdo spočítat? Už na to nemám nervy. Zajímá mě finální cena včetně dph a komplet poplatky. Celkem 3500 kwh v NT 500 kwh v VT Celkem spotřeby za rok 4000 kwh za rok. Tarif d57d Zlínský kraj Dík
Odpovědět

Dokáže to někdo spočítat? Už na to nemám nervy. Z…
@zateplovak Jak už tu někdo psal, dobré je se orientovat mezi nabídkami jen u ceny za dodávku bez DPH. + měsíční poplatek. Ostatní je dané a nemá na to vliv samotný dodavatel. Pokud to potřebujete přesně spočítat doporučuji použít AI - např. Chatgpt, kde mu zadáte hodnoty a on vám to vypočítá podrobně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@zateplovak Jak už tu někdo psal, dobré je se ori…
@petr13 Gpt ai To pokazde spocita jinak. Bohuzel
Odpovědět
@zateplovak 😁 tak nejdříve se vypočte cena za VT 3194+870+240 je 4304 za MWh dělo 1000 je 4,3kc/kWh ve VT to samé v nízkém 2831+269+240 je 3340 to je 3,3kc. A teď stále platby 144+526+15 je 685 za měsíc krát 12 je 8220 rok to se viděli spotřebou 4000kwh Je 2,1 tato hodnota se bude měnit v závislosti na spotřebě. A toto stačí secist už s vypočte OÚ hodnotou za spotřebu cíli 6,4kc VT a 5,4kc v NT na celkovou cenu stačí pak vynásobit spotřebou
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@zateplovak Jak už tu někdo psal, dobré je se ori…
@petr13 Na chatgpt by som sa nespoliehal, výsledky nepočíta, ale odhaduje. Málokedy u zložitejšieho výpočtu trafí správny výsledok. Ale sebaistota mu rozhodne nechýba.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@zateplovak 😁 tak nejdříve se vypočte cena za VT …
@edison101 Ahoj, Jsi si jistý? 500 kwh u VT 500x6,4=3.200 kc 3500 kwh u NT 3500 x 5,4 =18.900 Dohromady zaplatím jen 22.100 kč??? Ze vším všudy?? To jako vážně?? Mám novostavbu a skvěle zateplenou. A mám TČ země x voda a za rok to za komplet celý dům vychází na cca 4000 kwh za rok. Díky za reakci!
Odpovědět

@edison101 Ahoj, Jsi si jistý? 500 kwh u VT …
@zateplovak celkem jo samozřejmě je to plus minus pár Kč neřešil jsem haléřové položky a dívám se i že podle aktuálních ceníku je v nabídce nižší částka za jistič než je aktuálně. Teď to bude jen za jistič cca o 500 Kč ročně víc ale i tak to je dle mě normální cena za energie u novějších domů.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@zateplovak celkem jo samozřejmě je to plus minus…
@edison101 Díky moc. To mi stačí. 1850 kč zálohy za měsíc komplet za všechno je u mě super. Dům 180 m2 užitkové plochy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?