Zabezpečení domu - alarm a fólie na okna

Máte někdo už dlouhodobější zkušenosti s alarmem? Znám několik rodin, které sice alarm v domech mají namontovaný, ale v podstatě stále vypnutý, že to často zlobí, spouští se alarm, navíc, když se alarm zapne párkrát zbytečně, při dalších sirénách už okolí stejně ani nereaguje.... Máte někdo bezpečnostní folie na oknech? Přemýšlím o nejlepším zabezpečení přízemního malého bungalovu a budu ráda za každou radu a vychytávku :-).
Odpovědět
@janasrs ahoj, uz jsem ti odepsala do jineho fora, nema vyznam zakladat na stejne tema zvlast diskusi
Odpovědět
@linee zdravím,nemohu to téma nikde najít,mohu poprosit o odkaz?díky
Odpovědět
@brosta http://www.modrastrecha.cz/forum/elek... jinak to tema tady uz nekolikkrat je: http://www.modrastrecha.cz/forum/jine... http://www.modrastrecha.cz/forum/voln... http://www.modrastrecha.cz/forum/doma... http://www.modrastrecha.cz/forum/jine... a dalsi:)
Odpovědět
Díky za odkazy, hledala jsem, než jsem to založila, ale našla pouze samé staré, rok 2012 apod. a vzhledem k rychlému vývoji veškeré techniky jsem si říkala, že je třeba od té doby plno novinek a změn.
Odpovědět
Koukala jsem se na ty odkazy a jsou tam i z roku 2008, což se mi zdá hodně neaktuální, tak se třeba ozve tady někdo s čerstvějšími informacemi. Co se týče folie na okna, nenašla jsem vůbec nic.
Odpovědět
@janasrs Dobré ráno, zkusím odpovědět, byť ještě nemáme postaveno, ale i o zabezpečení domu je třeba přemýšlet ve fázi přípravy. Myslím si, že když si zloděj usmyslí, že se do domu chce dostat, tak to začne zkoušet a je mu jedno, co za zabezpečení tam bude. Statistika říká, že nejčastěji se vloupává oknem. To, které má levné a jednoduché kování otevře v řádu několika sekund. Proto za prvé volím všechen ten mechanismus vyšší třídy. Jako laik bych to popsal, že čepy mají klobouček a zajíždějí do drážky s takovými zarážkami. Okenní kliky pak budou mít pojistné tlačítko, takže zloděj, který provrtá rám okna, kličku drátem neotočí. Na stránkách výrobců oken se najdou videa, která to ukazují. Sklo do oken si nechám dát rovnou z výroby s folií a co se týče zabezpečení, tak pokrok člověk nezastaví a myslím si, že dnes již není třeba dělat složité zvláštní rozvody (tzv. přípravu ) za 40 tisíc apod., ale že se dají nakoupit v řádech jednotlivých tisíců komponenty v podobě bezdrátových čidel a řídící jednotky. Je pak na každém, co si zvolí dál, jestli sirénu, smsku na své mobily (což je zdarma nebo skorozdarma) nebo napojení na nějakou hlídací agenturu, což taky není za hubičku. Takže nejdřív bych šel cestou co nejvíc ztížit cestu zlodějům a sirénu mít až jako poslední. Když se zloděj do domu nedostane rychle, raději toho nechá. Samozřejmě ne každý, ale většina ano. Tolik můj názor, se kterým lze i není nutno souhlasit.
Odpovědět
Profilova fotka
@janasrs máme alarm, využíváme a nemáme žádný problém. Když se spustí, tak třeba proto, že zapomenu, že je zablokovaná garáž a vlezu tam a za PCO volají snad do 30 vteřin. Je to fakt dobrý pocit a rozhodně jsme rádi, že jsme ho pořídili.
Odpovědět
Profilova fotka
@janasrs jinak žádný problém s planými poplachy. Resp. jednou ho způsobil pes, protože si otevřel do obýváku - od té doby zamykáme. Z PCO se mi nemohli dovolat, tak jeli dům zkontrolovat a napsali mi SMS, že je vše OK. Takže za mě nemám jedinou výhradu. Jinak fólie teď aktuálně manžel řeší, ale to jde trochu mimo mě :)
Odpovědět
Ohledně zabezpečení doporučuji tři věci: http://www.inspirace-interiery.cz/bez... http://www.inspirace-interiery.cz/jak... http://www.inspirace-interiery.cz/jak...
Odpovědět
@bartolomej455 Děkuji za odpověď. Vím, že když se zloděj bude chtít dostat, dostane se všude, ale aspoň někoho třeba "něco" odradí. Na ty kličky se podívám, to mě ani nenapadlo. Díky!
Odpovědět
@baru7 Moc děkuji za zprávu. Na kolik asi tak PCO měsíčně vyjde?
Odpovědět
Profilova fotka
@janasrs prvni pulrok byl zkusebne zdarma, ted 400 mesicne. Za ten klid to stoji:)
Odpovědět
Článek se načítá
Ohledně drátových/bezdrátových čidel. Když stavíte nový dům, nebo rekonstruujete se sekáním do zdí, tak jednoznačně čidla drátová. Nedají se zarušit a jsou napájená z centrály. Když máte hotovo a nechcete sekat, nebo chcete nějaké čidlo dát na špatně dostupné místo, pak dejte bezdrátové.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Uz nevim odkud ci od koho mame nainstalovanou kameru, to bych se musela zeptat muze, ale taky jsme takovehle veci resili pri stavbě domu
Odpovědět
V dnesni dobe je to hodne dabra investice do domu, jednou se vam to urcite vrati
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?