Záclony/závěsy krátké nebo dlouhé, široké nebo úzké na malé okno?

Profilova fotka
Chtěla bych poprosit o radu. Za chvilku se budeme stěhovat do baráčku. Jelikož se budeme muset stěhovat docela rychle, moc úprav nebude, ale chci už mít v některých věcech jasno. Chci si do si do ložnice, obýváku a dětského pokoje pořídit záclony a závěsy. Máme ale malá okna. Moc se mi líbí závěsy až na zem, ale nevím, jestli to nebude vypadat blbě. Do ložnice a dětského pokoje určitě závěsy, aby se dalo zatemnit. Žaluzie jsou málo. Do obýváku mi je to jedno, jen aby to vypadalo pěkně. Barvu výmalby moc neřešte, to jsou fotky z realitky :-) Jaké jsou vaše postřehy, zkušenosti, co se Vám líbí?
Odpovědět
Profilova fotka
@kiwikzk nejvíc záleží na tom co se líbí tobě - jestli máš radši dlouhý nebo krátký záclony.. ;-) ale pokuď nebudeš mít v pokojíčku a v ložnici něco před oknem (třeba nějaký stolek) tak bych dala obyčejný hladký bílý klidně až na zem (nebo případně 2-3 cm nad zem, podle toho jak moc se okolo toho okna bude chodit... a mysli při tom taky na to že tam budeš vytírat nebo vysávat.. ;-) tak ať je buď nenasaješ hubicí nebo omácháš mopem) a nejlíp na každou půlku okna jednu (je to lepší kvůli přístupu k oknu) a do obýváku asi možná radši krátký - podle toho jestli plánuješ dát na okno nějaký dekorace.. ;-) délku si už zvol sama, záleží na tom kam okno směřuje (jestli do ulice nebo ne) a jaký dekorace tam budeš mít/chtít.. a pokuď se ti víc líbí dlouhý tak to stejný co před tím - vem v úvahu jak často se okolo toho okna bude chodit.. kdyby se třeba okolo toho okna chodilo k sedačce nebo ke stolu tak pak je asi blbost mít je až úúúplně na zem.. někdo to přišlápne a máš po nich.. ;-) jinak obyčejný bílý hladký záclony (už hotový) mívají občas v Kice ve slevě a pak jsou za super cenu... kus tak za cca 100,-, takže na jedno okno tě to vyjde na 200,- ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kiwikzk jo a závěsy - k dlouhým záclonám dlouhé, ke krátkým minimálně pod parapet (nebo klidně až na zem) prostě aby to zakrylo komplet celé okno.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
a co do obyváku vertikály?
Odpovědět
Držím palce, miluji záclony i závěsy, neskutečně vše zateplí a zútulní. Je jedno jestli dlouhé či krátké (to je dle tvého vkusu), ale určitě alespoň nějaké a v dnešní době mají nádherný výběr. :-)
Odpovědět
Já mám moc ráda záclony z Ikei. Nejdřív jsem měla záclony krátké a teď má zase všude záclony dlouhé. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Spíš krátké. Pozor, aby záclony nepřekrývaly topení, snižují značně jeho účinnost (mám přímo od kamaráda - topenáře, který mě za to seřval, když jsem kdysi ve studentském bytě měla záclony, co asi 10 cm přečuhovaly přes těleso)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenny.kay jj, to mi taky došlo, ale stejně asi do ložnice dám dlouhé. V ložnici máme radši chladno, takže to snad tak vadit nebude. Dětský pokoj dám nejspíš krátké a obývák ještě nevím. Jinak v bytě teď mám krátké právě kvůli topení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?