Zástěna ke sprše v technické místnosti - z čeho? tipy

Nechám si doporučit tipy, jak vyřešit zástěnu ke sprchovému koutu v technické místnosti. Máme vyspádovaný roh místnosti a chtěli bychom něčím oddělit zbytek místnosti, aby se tolik nenastříkalo. Sprcha slouží hlavně na mytí psa a bot. Z kaleného skla to vychází na cca 5000 Kč bez montáže a dopravy. Do technické místnosti, kde je mj. i kotel na dřevo, mi to připadá trochu luxus a ani ne jako vhodné řešení. Z čeho byste to udělali vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@viados sel bych asi do toho kaleneho skla. plast ti moc nevydrzi a pokud budes chtit pouzit ciry polykarbonat, vyjde podobne cenove jako to sklo. pak je low cost varianta zaves. coz mozna nemusi byt uplne spatne...
Odpovědět
Profilova fotka
nějak nechápu, co vyřeší zástěna při mytí bot či psa. to budete nazí ve sprše s onou mytou věcí/tvorem? :-N pokud se tam nebudete přímo sami sprchovat, ale jen něco mýt, tak vždy nacákáte ;-)
Odpovědět
Jestli dobře chápu, tak jde nejspíš jen o oddělení jedné strany, zepředu bude sprchový box otevřený. Já bych to prostě vyzdila a okachlíkovala, a zepředu udělala podobně vyzděný nízký rantl. Nějak takhle: https://cdn.decorpad.com/photos/2014/...
Odpovědět
Profilova fotka
@viados A co možnost si tam postavit zídku? Případně z jedné strany by se mohla obložit obkladem. Záleží jestli chcete aby se dala zástěna srolovat nebo ne. Mě osobně se taky zdá 5000 kč do tohoto místa dost vysoká částka. Pak mě napadá něco udělat z plastu, že by to bylo něco jako šoupací dveře.
Odpovědět
@viados My měli z boku zídku cca 1 m vysokou (bylo to v rohu místnosti) a ze předu vysoký sokl. Záleží taky jak velký pes to je (já mám dva bígly cca 13 kg). Pokud máte místo tak je toto dobré řešení a sokl může být klidně vyšší. Předělali jsme to a máme teď tu nejhlubší rohovou vaničku co se vyrábí a je to podstatně lepší (našli jsme i další využití na praní prádla co se nedá dát do pračky, mytí zeleniny ze zahrádky), uvažovali jsme že v budoucnu dokoupíme zástěnu (ty no name) zas nejsou tak předražené a dají se koupit za slušnou cenu). nebo sprchový závěs - je to přece jen technická a nebo koupila nějakou levnější skleněnou zástěnu s vaničkou - v setech to bývá za slušnou cenu. Nevím jak teda Váš pes, ale ti moji koupání nesnáší, takže se furt třepou a zdrhají a voda je fakt všude :).
Odpovědět
Tady to jde lépe vidět.
Odpovědět
@kkaccullka Díky, to vypadá dobře, ale moje představa byla, že to půjde snadno oddělat, když bude třeba. Což by zídka nešla. @jumpmans Díky za tip. Jo, možná to vyřeší závěs na tyči zahnuté do 90° oblouku. :-)
Odpovědět
@llama Hezký pesánek, náš má 20 kilo. ;-)
Odpovědět
@viados to je fotka z internetu :-) My barák teprve plánujeme, takže vlastní fotku psího sprcháče ještě nemám. Naši kabelkoví mazlíci mají 25 a 33 kilo :-D
Odpovědět
ahoj, jako nováček na fóru bych chtěl přispět :-). Kalené sklo je kalené sklo. Co se týče hygieny a údržby je to neocenitelné. Cena je vždy o dohodě. Když jsem potřeboval sprchový kout, tak jsem se spojil s prodejcem a dohodli jsme se na slevě. Když najdeš produkty, které prodává pod svojí značkou, tak ti dá slevu vždy. Já jem si s prodejcem na internetovém obchodu sjednal slevu 1500 Kč na kout.
Odpovědět
Profilova fotka
@hexer no a ja obednal sklo primo ve fabrice a byl jsem na pulce venx z internetovych obchodu.
Odpovědět
I to je možnost. Ja nevěděl, že ještě nejaké fungují. :-). Jak jsi řešil, těsnění, magnety a panty?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@viados Šlo by to vyřešit i klasickým závěsem na tyči, pokud to potřebujete mít pohyblivé, tak tohle bych viděl alespoň jako provizorní a levné řešení a později uvidíte jestli se vám to osvědčilo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?