Zatemnění špaletových oken, když nechceme žaluzie

Profilova fotka
Prosím o radu, jste zkušenější a máte víc nápadů :-) Rekonstruujeme památkový dům a musíme mít špaletová okna, barva bude slonová kost, vysoké 1,74 m x širké 1,16 m (viz ilustrační foto). Nechceme klasické žaluzie - měli jsme je v bytě a nějak nám to nevyhovovalo, vadilo mi to, že nešly pořádně čistit a že tam byl pár dní po umytí zase vidět prach.... Klasickou roletku asi taky nebudeme moct dát, protože budeme větrat převážně horními okny (kvůli dětem, aby nevypadly z patra), a když třeba v létě v noci budou horní otervřené, přes roletku by vzduch nešel.... a zase bez zatáhnutí by světlo z ulice svítilo do pokojů. Takže bych potřebovala nějaké řešení, aby se mohli "zaclonit" horní i spodní okna zvlášť a nebyly to klasické žaluzie.... Nevím, někde jsem viděla takové hodně tlusté žaluzie - že i údržba byla lehčí a navíc u nás by mohly být mezi dvěma okny.... nebo jestli je ještě nějaká jiná varianta, kde by se to dalo nechat udělat přesně na míru?? Děkuju za každý tip ;-) :-)
Odpovědět
http://www.modernipanelak.cz/data/sha... Nebo pak vertikální žaluzie http://www.rolla.cz/?cube=zaluzie-ver...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u mě jen pocitově .. žaluzie (natož vertikální wtf?) a špaletová okna fakt nejdou dohromady. Co předokenní rolety? =-)
Odpovědět
Pokud jste v památkové zone tak nemuzete mit před okenní rolety,teda tohle bylo řečeno nám :/
Odpovědět
Profilova fotka
@obla a jaký okna jsou když nejsou špaletový?aby tam mohly být žaluzie?nebo vertikály?
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Teď trochu nerozumím ..?
Odpovědět
Profilova fotka
@dandaa Aha, to nevím.. chtělo by se konkrétně zeptat .. tak třeba okenice? Ty se ke špaletovým oknům hodí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hladikovapeta Podle hloubky zapuštění okna a velikosti té výklopné horní části.. není možné dát tedy roletu na zeď? nad okno? Že by to ten výklop neomezovalo? Určitě by to šlo nějak přizpůsobit. Budete mít jisto jistě nádherná okna a žaluzie by je prostě pokazily.Působí to na mě jako roubenka, nebo srub se zámkovou dlažbou a plastovým bazeném. Prostě sloučení neslučitelného.
Odpovědět
Profilova fotka
@obla no ja jsem myslela že špletu má každý okno právě a krásně se mi tam hodí akorát do ty mezery mezi špaletama vertikály
Odpovědět
Profilova fotka
@obla nebo možná když není zatepleno a fasáda tak ty špalety nejsou vyrazný?
Odpovědět
Profilova fotka
@obla No ono uprímně řečeno, náš dům není kdo ví jaká památka :-D Je to dům na náměstí - historického města, bohužel manželův dědeček byl takový trošku "ňouma" a nechal se do všeho ukecat, až vloni jsme zjistili, že ho nechal zapsat do památkově chráněných domů.... je tam dole v chodbě klenba, ale to asi v každém domě na náměstí i v jiných částech našeho městečka :-) ale jinak nikdo špaletová okna mít nemusel :-( takže kvůli památkářům musíme ty okna mít, jinak je to nově zrekonstruovaný byt... Z druhé strany máme normální Euro okna -jednoduchá.... jenom do ulice musí být špaletová.... Žaluzie klasické určitě nechceme.... nebyla jsem s jejich údržbou v bytě spokojená :-( ale jinak vezmu cokoliv, ať už se to k tomu "hodí" nebo ne... ale chtěla bych, aby to šlo zatáhnout zvlášť ty horní dvě okna a zvlášť spodní... protože v létě je tam docela teplo a když budem chtít větrat (když budou děti spát - musíme větrat jenom horními), aby šly ty spodní zatáhnout a naopak.... právě jsem si říkala třeba nějaké ty vertikální žaluzie, jak psal @stavitel_jf - kdyby šly dát do spodky a vršku zvlášť a nějak mezi ty okna (do prostoru mezi oběma okny)...?aby to šlo třeba i sundat o omýt....
Odpovědět
@hladikovapeta Ten první odkaz co jsem vám poslal jsou horizontální segmentové žaluzie. Není to ten klasický plíšek, ale něco jako "destičky" které jsou dál od sebe a jejich údržba je celkem komfortní. Dají se udělat tak, že budete ovládat horní a dolní část odděleně. Zajděte do firmy která se specializuje na výrobu žaluzií a rolet a jistě vám dají profesionální a úplnou nabídku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?