Změna požárně bezpečnostního řešení po kolaudaci

Profilova fotka
Máte někdo prosím zkušenost, zda může developer, od kterého jste koupili dům, zpětně změnit požárně bezpečnostní řešení? Dům byl zkolaudován na základě předložených projektů, požárně bezpečnostního řešení a technické zprávy, která obsahovala konkrétní požadavky. Může po kolaudaci změnit požárně bezpečnostní řešení objektu (která konstrukce má být požární, a která ne, když to bylo v předchozím projektu jasně popsáno?). Díky.
Odpovědět
myslím že před kolaudací ano a v určitých případech po kolaudaci ale musí být schváleno hasiči a poté stavebním úřadem. jde předělat požární úseky napč. někdy je požární úsek instalační šachta. To musí mít protipožírní dvířka any se člověk dostal k vodoměrům, když ale vybetonuji v šachtu v místě stropů nemusím dělat požární dvířka a změní se mi požární úsek ze šachty na patro. Takže to lze ale vše musí být odsouhlaseno, být vými zašel bych na hasiče a zeptal se specialistů na tyto věci oni odpoví. :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 Díky za odpověď. Před kolaudací chápu. Ale po kolaudaci, kdy už bylo původní řešení schváleno, dům podle něj zkolaudován, to mi přijde minimálně nekorektní. Místo toho, aby se stávající stav uvedl do souladu s odsouhlasenou dokumentací, tak se "upravují" papíry.....Budeme muset zkusit ty hasiče.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?