ČOV a přečištěná voda. Jak jste řešili?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - máte někdo zkušenost s vysokou podzemní vodou? Chtěli jsme už objednávat čističku s nádrží na přečištěnou vodou od Ekocisu a místní bagrista nás upozorňoval ať hlavně koupíme nádrž naležato. Zároveň je vidět ve vodovodní šachtě jak je to hodně vyboulené důsledkem vysoké spodní vody. Co v takovém případě dělat? Řešili jste to vybetonováním - dvoupláštěm? Dělali jste si to sami nebo si najali firmu? Kolik vás to zhruba vyšlo cenově? Chceme za ČOV dát nádrž na přečisštěnou vodu a z ní přepadem do vsaku. Prosím o rady - koupit si akumulační nádrž nebo jímku a do ní dát čerpadlo? S čím máte nejlepší zkušenost (budu ráda za konkrétní odkazy). Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 toto ani tak nie je otázka na nás, čo máme, ale na stavebný úrad, čo ti tam povolí...všetky tvoje návrhy sú možné, len je tam to malé ale... Mrkol som do tvojho blogu a máš tam dátum udelenia rozhodnutia o zriadení ČOV...takže by si mala mať stanovené podmienky likvidácie vyčistenej vody. Nie?
Odpovědět
@topvideo1 Ano, ano to já už mám. Mám povolenou ČOV i to, že přeřištěná voda půjde do vsaku. :) Mě jde o to jak to po technocké stráne uchopit. Zda-li jímku použít na přečištěnou vodu (je levnější) a koupit čerpadlo nebo přímo akumulační nádrž,která již má v sobě technologii pro čerpání a přepad do vsaku. Abych to ještě upřesnila v hydrologickém posudku není ani zmínka o tom, že by tam byla vysoká voda. Nicméně to, že je vodovod šíleně nafouklej a při budování sítí to byl dost zřetelné už je jiná věc a další posudek od někoho jiného dělat nechceme.
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 ja mám napr. ČOV, z nej mi tečie vyčistená voda do akumulačnej nádrže 2m3, a prepadom z tej akumulačky do vsakovacích košov v zemi, kde sa prirodzene stráca. Vodu z akumulačky občasne používame na polievanie. Čo je podstatné...akumulačka je zvislý valec, ktorý je obetónovaný a nemalo by dôjsť k nejakej deformácii. Susedovi takto pohyb spodnej vody a zeminy stlačil akumulačku až praskla a musel ju nahradiť novou, myslím, že to sa to stalo, keď bola prázdna - vyčerpaná polievaním. U ČOV sa to stať nemôže, lebo je stále plná a tlaky vody v nej sa vyrovnávajú s podzemnými tlakmi zeminy. Inak moja ČOV je na betónovej platni, tak isto aj akumulačka. Podložie v každom prípade vybetónujte na štrkové lôžko aspoň 10 cm hrúbky.
Odpovědět
@topvideo1 To je výborná myšlenka ohledně toho, že praskla z důvodu, že byla prázdná Děkuju. K tomu mě ale napadá jak je to v zimě? Voda v akumulačce nezmrzne? Chtěli bychom nejspíš 5m3.
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 vody v akumulačke mi nikdy nezmrzla, prívodné potrubie je minimálne 1m pod zemou, čo je nezamŕzajúca hĺbka...toho sa báť nemusíš.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?