ČOV. Jaké přípravky používáte?

Budeme mít domovní čistírnu odpadních vod. Slyšela jsem, že nebudu moc používat přípravky a saponáty. Hlavně ty co obsahují chlor, abych nezabila bakterie. Nemáte s tím někdo zkušenost a jaké přípravky tedy používáte? Vadí třeba i prášek na prádlo a do myčky?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ptej se dodavatele
Odpovědět
Dodavatel říká, že všechno ekologické! Jenže, co to je - všechno? Neznám prací prášek bez chemie apod. Kolegyně říká, že to kašle a používá vše kromě Sava a čističů odpadů jako je Krtek a tak. S čističkou problém nikdy neměli, ale zato se jim na štědrý den ucpal odpad - paráda... :-p Člověk opravdu nesmí brát všechno moc vážně... Navíc bakterie jsou odolní prevíti, tak by snad mohly něco zvládnout, ne?
Odpovědět
jde o rozlozitelnost a o absenci nebo pritomnost urcitych latek.. samozrejme, ze existuji i ekologicke varianty - od pracich prasku, po cistici pripravky, pr.do mycky (ecover, sonett, jason atd, atd. nebo treba sliz na prani)...a nektere cistici prostredky (na odpady treba), i kdyz nejsou primo ekologicke, tak chlor obsahovat nemusi..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
petra123 • Včera v 19:17 Zdravím všechny co mi můžou pomoci potřebujem jaké baktrie používat a co je zabíjí chtěla bych se zeptat jaké prstředky použivat na pomyvání myčka a prstě jakékoliv mycí prostředky díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tohle by mě taky zajímalo. náš dodavatel čovky nám řekl, že nám po instalaci dá seznam možných prostředků. určitě bych nepoužívala normální prostředky, bakteriím v čovce stačí málo a zničí se. vím, že se dají použít Amway prostředky, ty by měly být plně odbouratelný, ale zase cena je dost vysoká. tak uvidím, co mi za 14 dní řekne dodavatel.
Odpovědět
ahojky ja jsem si už našla saponát na koupelnu a dlažbu savo bez chloru ale místo prášku asi začnu užívat gely do pračky ale nevím jesli to není větší svinstvo ale co je bez chloru je wanish ale vypere tak dobře jako prášek na prani?a co na zachod prí je i savo do wc bez chloru ale ještě jsem ho neviděla no ja nevím co mam používat???septik to nam byl četrdlužen zlata kanalizace :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj a co použít na čištění WC? Ekologický přípravky určitě lze najít, ale objednávat vše na netu se mi necchce, spíš bych radši něco, co běžně koupím v drogerii...
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem našla, že i přípravky BREF se vyrábí s chlorem, i bez...
Odpovědět
tercie fakt Bref a bez chloru??super zkusím se na to zeptat v drogerii i kydyby to stalo ale chci mít zachod čistý a sprcháč bo už jsem byla smutná co budu používat :-( a co prací prášky???jsou lepší než gely???na praní??,co používáš ty??
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak snad normální prací prášky by mohly být, prý už dnes všechny bezfosfátový. mně řekli, hlavně ne savo a taky že se tam nesmí dostat nečistoty, jako třeba když se myje zelenina ve dřezu, nebo písek nebo tak. myslí, že to bude docela trvat než si zvykneme...párkrát nejspíš ty bakterie vyhubím, než na to přijdu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak jsem prolezla všemožný velký drogerie, ale ekologický saponáty jsem nikde neobjevila, ani výrobky bez chloru, takže vůbec nevím, čím budu třeba čistit WC. Prý jedno z těch co se smí, jsou výrobky firmy Amway, ale mě přijdou celkem drahý a nemám s tím žádnou zkušenost. Známí, co taky mají čovku, pý používají veškerý dostupný saponáty, normální prášky do myčky i na prádlo, jar na nádobí, akorát na ten wc nevím, ale prý i bref vonící-čistící přímo do mísy a nedělá jim to problémy, tak nevím, ještě zkusím pohledat. Budu ráda za jakýkoliv nápad nebo tip ;-)
Odpovědět
mimmix tak to mi vykladej to bude mazec si zvyknout :-) tercie :tak to je jediné co mi děla starosti ten čistič na WC pač fakt nevím co mam používat jak se nastěhujem :-( ale jediné co vím co je bez chloru je savo na podlahy a vše kolem dá se koupit v penny za 47kč myslím jar budu používat bo nic špatného neobsahuje a do myčky asi jen jar do myčky nebo somat calgonit slyšela jsem na něj špatné reference od kamarádek. ale ještě nesmí se používat ani gely co se dávají do mísy ale o tuhých blokach nic nepíšou tak nevím bo domestos v tuhé podobě do mísy prí být může ale nečetla jsem co obsahhuje..
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
daniela.m díky moc za tip už jsem se dívala na stranky a začínam objednávat, jen jedna otazka ještě chtěla bych zůstat už klasickké aviváže co používam Lenor a šampony a sprcháče bude to vadit??,prosím ještě o tuto pomoc díky
Odpovědět
Profilova fotka
Danielo moc dík za tip, teď jsem na stránky dedry koukala a určitě to vyzkouším, Mimojiné se mi líbí i design jejich výrobků :-D Přece jen je nutno dbát i na estetickou stránku, když mám prostředky někde v koupelně nebo wc postavené :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak nám už čistička funguje a smíme používat většinu běžných prostředků, kromě Sava, Domestosu, čističů odpadů apod. dávat pozor na oleje, zrnka písku nebo hlínu a jinak všechno jako obvykle. říkali nám, že tekuté prací prostředky jsou šetrnější a stejně tak i prostředky do myčky, takže používat raději ty. jinak je prý všechno v normě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mimmix - mam k tomu jenom takovej dotaz, kdyz tam nesmi byt pisek a hlina, jak myjete zeleninu? preci i kdyz to predtim nejak ocistim do kose, tak stejne se nejake trosce nevyhnu.. nebo troska nevadi?
Odpovědět
Profilova fotka
ducik-je to tak, menší množství by asi vadit nemělo, ale radši to pokoušet nebudu, my máme vyvedenou vodu vzadu za domem kohoutkem ve fasádě, tak to opláchnu tam. jinak asi opravdu očistit do koše nebo umýt v kbelíku, který pak vyleješ ven... je to složitější, hlavně si na to zvyknout a nic nepokazit. já se třeba musím pořád hlídat, abych nevylila nějkej zbytek jídla do záchodu, jak jsem zvyklá nebo abych nesprchovala psa :-)
Odpovědět
holky tak my používáme taky vše kromě sava a domestosu a žadné antibakterialní prostředky máme baktrie v septiku SUBIO s psní mi řekla at používam vše ktomě toho co jsem napsala ale jinak někdy mi smrdí odpady ale tomu asi nezbarníme :-(
Odpovědět
Profilova fotka
petro a myčku máte? já koupila nějaký tablety v DM, měly by být šetrnější než obyčejný. mně montéři řekli, že radši nepoužívat prostředky, který mají v názvu super power, ultra silný a tak, to jsou prý největší svinstva, ale jinak prý jsou všechny v normě.
Odpovědět
mimmix myčku zatím nemáme ale budu používat jar tablety bo na pomyvání taky používam taky jar :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
ahojky, obnovuji téma, budeme mít taky ČOV a z firmy mi pani jen napsala, že nejsou vhodné prostředky na bázi sava, což ví skoro každý, ale že nejsou moc vhodné ani aviváže. Ke zbytku se nevyjádřila, tak nevim., Jak se vám co osvědčilo po čase? Nerada bych se vzdala Jaru a na praní Arielu nebo Persilu v gelu. Našla jsem i nějaký eko prostředky, ale cena je děsná a zkušenost žádná. Taky mě zaujala reklama na praní s kuličkou Ekoginie (nevim, jestli jsem to dobře napsala), ale nic o tom nevim, jestli je to podvod nebo to fakt pere. díky za názory
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Pozri štúdiu na http://www.enviside.sk/2011/vplyv-vyb...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
ahoj my už tedy čov používáme půl roku a zatím se tedy v ničem neomezuji - do myčky somat, finish, do wc vůni breef, wc čistím savem, koupelnu taky .. jediné co bakterie trochu přimrazilo bylo, když jsem nevěděla, že se nesmí vylívat olej .. tak to bylo znát, ale cca po 14 dnech se holky zase probraly .. říkám si ale, že bych k nim mohla začít být "hodnější" máte tedy vy nějaké vyzkoušené, účinné i cenově přijatelné prostředky? jo a zbytky jídla taky normálně splachujeme .. jen ten olej ..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Ahoj, a jak se teda zbavujete toho oleje, do popelnice? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz Ahoj, a jak se teda zbavujete toho oleje, do popelnice? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@boomer máme na zahradě vstup do "kanálu" obecní kanalizace .. takže tam :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 měsících
zrovna jsem se dočetla v časopise Moje zahrádka o výrobcích značky SUBIO, je zde i nový wc čistič, který ještě podpoří práci užitečných bakterií, cena 85,-Kč, asi vyzkouším :-)
Odpovědět
Dobrý den, potřebují pomoc.:(:(:( Máme doma ČOV doma už rok a půl. Pořád smrdí, pán, který nám to dělal na nás sere a pořád říka dokola jeho naučenou básničku. V ČOV je kal černý, šíleně to zapácha, v koupelně vše smrdí, venku, sousedi si stěžuji. Moje babi musela utéct domu, malem se otrávila. Dále vypumpovali jsme ČOV na začatku července z poloviny a nepomohlo to, pak v srpnu celou a najížděli jsme znova. Vzduch byl zaplý 24hod v kuse po dobu 14dnu, ze začatku jsme neprali pak postupně. Chci vědět jestli 5-6 praček za týden je hodně? Máme pračku, která si automaticky vyvažuje prádlo a potom si bere podle toho vodu. ČOV která je za 70 000kč pro max 8 osob je zatím nahovno. V domácnosti bydlí 5osob. Doma chodíme všchni na wc, jak nám bylo řečeno od pana, dále mamka v drogerií se ptala prodavačky na prášek at neničí bakterie. Prodavačka na ní hleděla jak na vola. Používáme tablety do myčky Calgonit Quantum, prášek na úpraní Tide. Dále mamka je naštva, musí škrobit ve škopku jak kdysi v jiném století. To neni normalní. Už jsme neměli doma 14dnu na wc žádně kraviny na čištění wc, Toaleta se umývala přípravkem který je na přírodním způsobu. Vůbec to wc neumylo a koupelnu to same. Zkoušeli jsme nahradní bakterie do ČOV, vydržely max 3dny v ČOV, ze začatku na stěnák maličký hnědý prstenec a pak je to celé bílé. Potřebujem radu. Mamka jednu věc řekla at si ČOV vezme a jde do prdele a at vráti 70 000kč. Zlatý septík. Už nikdy necchi vidět ČOV. ¨Pokud někdo nám poradil byli bychom mu zavazání, nevíme co máme dělat. Kontak je JurokD@seznam.cz
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?