ČOV STMH od firmy Hellstein.cz - recenze

Profilova fotka
Zdravím, prohledal jsem internet a moc jsem toho k dané čističce nenašel. Budeme stavět RD v obci bez kanalizace (prozatím i dešťové u naší parcely), tak uvažujeme domácí ČOV se zachycování přečištěné vody. Máte někdo zkušenosti s danou čističkou? Po internetu jsou hlavně jejich komerční články a realizace, ale nějak se mi nepodařily zjistit reálné zkušenosti uživatelů .. ČOVka by měla být snad praktický bezúdržbová (jasně, napsat jde cokoliv) a ve srovnání s konkurenčními ČOVkami by snad neměla ani smrdět (ale myslím, že pokud se ČOVka správně používá, smrdět BY neměla žádná), neměla by být náchylná na používanou chemií v domácnosti apod. ... Trochu mě ale odrazuje cena, kdy při stavbě "na klíč" vyjde na cca 100tis. .. S prostorem na pozemku problém není, máme skoro 1900 m2 ... http://www.hellstein.cz/rozdily-v-udr... Nějaké informace k fungování viz. odkaz ... Děkuji za ohlasy :-)
Odpovědět
@sargic Dobrý den našel jsem váš dotaz ohledně čističky odpadních vod Hellstein. Taky budeme stavět a sháním čističku a recenzi na Hellstein od lidí jsem nikde nenašel. Jakou jste pořídil? Děkuji za odpověď.Můžete mi klidně i prozvonit a já Vám zavolám ať nemusíte vypisovat tel. 605 973 653 Děkuji Petr
Odpovědět
Profilova fotka
@kysely Dobrý den. Nakonec jsme od čističky upustili úplně. Resp. HG posudek na pozemku nevyšel úplně ideálně (máme jílovitou zeminu) a na povodí Moravy nám nepovolili za čističkou udělat vsak. Nepřistoupili ani na to, abychom měli za DČOV akumulační nádobu a z té zalévali pozemek (ikdyž se ta voda vsákne max. cca 30 cm a s jílem to nemá nic společného). Jedině tu vodu z AKU nádrže vyvážet na čističku obecní. Tak jsme si řekli, že v tom případě mezikus v podobě DČOV nemusíme kupovat, když vodu musíme stejně vyvážet. Tak jsme udělali klasickou žumpu a bylo. Obec snad v dohledné době začne budovat kanalizaci, takže to těch pár let vydržíme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, má někdo tuto čističku? Potřeboval bych zkušenosti z provozu. Děkuji.
Odpovědět
@zambrotta19 My jsme uvažovali o této ČOV, ale nakonec nám ji zamítlo povodí. Museli jsme mít přepad do potoka a úřad nám ji zamítnul, přičemž ani kvalita projektové dokumentace asi nebyla na vysoké úrovni. Vsak jsme mít nemohli. Ale i tak jsme byli nakonec rádi, že jsme vzali jinou ČOV z vícero důvodů. Pokud budeš chtít, napiš SZ.
Odpovědět
Dobrý den, chci letos pořídit DČOV na chatu (Praha-západ). Provoz v létě víceméně pravidelný (přes týden rodinka s děckem, o víkendu občas babi a děda, kamarádi...), přes zimu bez používání, tzn. cca 5 měsíců odstávka. Můžete poradit ze zkušenosti, jak likvidovat standardní odpadní vodu? Díky.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?