Dešťová voda řešená vsakem do půdy, je to fin. náročné?

=-) máme mít čovku,a deštovou vodu máme mít řešenou vsakem do pudy.máte s tim zkušenosti?jak je to fin. náročné a co je potřeba? :-(
Odpovědět
DeŠťovou vodu svedeš odpadovýma trubkama někam za dům, tam vykopeš jamu cca 2x2m,do které smotáš husí krk a celé to zasypeš štěrkem. Finanční náročnost do 3000 Kč ( záleží jak daleko od domu musíš tu vsakovačku mít)
Odpovědět
A není to při dnešních cenách vody škoda? My jsme dešťovku také nesměli napojit do kanalizace, máme teda jímku 8 m3, voda je na zalévání zahrady + napojení na WC. Za rok jsme asi 2x zalévali pitnou vodou, to když byla čerstvě položená tráva a fakt se musela hodně prolévat. Toalety totéž, skoro celý rok jedeme na dešťovku.
Odpovědět
@aneri53 co vás to komplet řešení stálo? jestli to teda víš? jinak dešťová voda nesmí být nikde napojena do kanalizace
Odpovědět
Máme stejné plány - ČOV do vsaku, dešťovku do druhého. Kromě veřejné vody máme i studnu. Vsaky budeme řešit bloky Garantia fy Biowa, od domu by měly být min. 1,5 násobku výšky základů. Cenově to spočítané nemá, ale nezruinuje nás to ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Taky plánuji zachytávat dešťovou vodu na zalévani a mytí aute bohužel jsem neudělal prostup do domu na deštovou vodu abychom mohli sní splachovat. plánuji 6m3 nadrž.
Odpovědět
Budeme mít biologický septik, filtr, za ním jímku, do které bude svod i dešťové vody a odsud společný však. Jímku počítáme 3m3 - mělo by to být dostačující, bude pouze na zalévání. Samotný však není finančně náročný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?