Dešťová voda - spor se sousedem

Dobrý den, tímto bych Vás, kdo se dostane k tomuto příspěvku, chtěl požádat o názor. Se sousedem máme domy stojící vedle sebe, v mírném svahu, který se ještě také mírně svažuje na pozemek můj. Nad sousedovým pozemkem je ještě pozemek další a poté následuje pole. Pokud prší, voda a bláto (poměrně hodně) z polí stéká na zmíněný další pozemek (nad sousedovým) a poté i přes mírný sklon neteče voda a bahno k nám, ale samovolně na pozemek sousedův. Ten si nyní chce na hranici s pozemkem, který sousedí s polem postavit plot se zapuštěnou podezdívkou. Vzhledem k tvaru sousedovy parcely se bude plot na této hranici svažovat přímo na pozemek můj a tudíž díky podezdívce poteče všechen bordel z pole k nám. Jak bych to měl řešit? Může toto soused udělat, pokud voda přirozeně teče k němu a postavením plotu s podezdívkou ji svést ke mně? Co můžu a nebo nemůžu dělat? Moc děkuji za názory. Snad malinko pomůže přiložený obrázek. Černé šipky jsou přirozený svah pozemku.
Odpovědět
Postavte taky isty plot pozdlz pola kolmo na suseda. Bordelu zabranite a za plotom mozno budete mat rybnicek s komarmi.
Odpovědět
udělejte si dostatečně vysokou podezdívku s tím pozemkem, co je nad sousedovým... :-D
Odpovědět
@plaintruth @people To mě samozřejmě taky napadlo, ale takto bych to chtěl řešit až jako poslední možnost. Nešlo by to řešit přes úřad nebo podobnou cestou? Není nějaké něco v zákoně, čeho by se dalo chytit? Přece to nemůže jen tak svést ke mně.
Odpovědět
@tomik90 Tady si můžete počíst: http://www.profipravo.cz/index.php?pa... a tady: http://www.chatar-chalupar.cz/o-vodac... V případě přirozených vod máte zřejmě smůlu.
Odpovědět
On si len zahradi svoj pozemok. Na cudzom poli nesmie resp by nemal upravovat povrch. Kto je majitel pola? Preco sa nedohodnete na odvodnovacej trubke pozdl vasho plotu smerom k pozemni komunikaci? Vyhli by ste stavbam drahych plotov a aj uradom a zakonnym blbostiam.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomik90 taky bych si postavil svůj plot s podezdívkou a udělal drenáž... úředníci ti nepomůžou...
Odpovědět
Profilova fotka
Soused bude stavět plot na ohlášku nebo stavební povolení - tam bych jako účastník řízení požadoval, aby na konci plotu udělal déšťovou kanalizaci, aby plot z jeho pozemku nesváděl vodu k tobě... Totiž tím, že tam postaví plot, tak ta voda nebude stékat přirozeně ale jen směrem na váš pozemek.
Odpovědět
@tomik90 v první řadě by měl tý vodě z pole zamezit ten, kdo to pole obhospodařuje, to by měla být jeho povinnost a když to nedělá, tak pak už je to jen cesta pralesem
Odpovědět
Plot je na uzemni souhlas. K tomu potrebuje soused vas souhlas na situacnim vykresu. Pokud mu ho nedate. Spadne to do uzemnobo rizeni a vy budete stavebnim uradem vyzvan k podani namitek (do 10 az 15 dnu od obdrzeni vyzvy). Namitkama se urad zabyvat musi vzdy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?