Izolace kanalizační trubky - odvětrání kanalizace

Dobrý den, řešili jste někdo izolaci svislé kanalizační trubky (odvětrání kanalizace), která přechází z vytápěného prostoru do nevytápěné půdy a je vyústěna nad střesní krytinou? Na půdě tvoří krásný tepelný most..... :-( (ten druhý je odkouření kotle) Díky
Odpovědět
@walckiers mame zaizolovany odtah od ventilatoru na WC. Kondenzovala nam tam v te trubce voda a kapala pak pres ventilator zpatky na WC. Po zaizolovani problemy zmizely. Ale proc to delat pro odfuk kanalizace? nic tim nezkazis, kdyz to zaizolujes, ale pochybuju, ze si nejak pomuzes... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no tak my zrovna řešíme právě problém, že se nám tato trubka rosí zvenku a voda stéká do vaty.Kdyby se nerosila, tak bychom to vůbec neřešili, protože studený most znamená, že zima mostem leze dovnitř, což v tomto případě není. Jen se odpadní teplý vzduch začne chladit, ale až na půdě, kde je to jedno. Takže spíš pozor na to rosení.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Kdyby se odpadní vzduch chladil na půdě, tak se trubka nerosí. Chyba je jinde. Tak schválně kde.
Odpovědět
@slabici Pro mě je to tepelný most, protože mi jím odchází teplo z obytného prostroru. Pokud na něm kondenzuje voda, tak to jeině že ze spojů trubek odchází netěsnostmi (nebo netěsnostmi okolo této trubky v parozábraně) teplý vzuch, který se při přechodu do studené půdy sráží....
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem použil toto https://www.hornbach.cz/shop/Hlavice-... Žádný odtah nad střechu.Funguje to druhým rokem a žádný problém.Samozdřejmě žádný zápach v místnostech není.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?