Jak vyřešit mělce položený vývod kanalizace ze základovky?

Není v nezámrzné hloubce (min 80cm) ale jen cca 40cm.....
Odpovědět
Profilova fotka
Zaizolovat (např. tubex apod.), udělat klidně z EPS (XPS) kastlík na potrubí? Nebo navýšit zeminu nad stávající terén?
Odpovědět
@walckiers je to v poho, v kanálu je teplo.
Odpovědět
Neni tam stala voda a spad tam je takze neresit
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je to mozne, obalil bych trubku do podlahoveho mirelonu. Metr cca. 10kc..... Nejni to zrovna nejlepsi reseni, ale lepsi, nez neizolovat. Ikdyz tech 40cm mi prijde malo. Jak pisou nahore, ze neresit, tak bych si nebyl uplne jisty..mame vedenou pripojku vody k dilne asi 30-40cm pod terenem, ktera zamrza pri teplotach -15 a niz, trvajici vice jak 2 dny.
Odpovědět
@walckiers Já bych to pro sichr zaizoloval, ale nemělo by to vadit ani tak. Ještě je možnost kolem potrubí vést topný kabel. @wwwdancer Voda zamrzne, takže přípojka by se měla dávat do nezámrzné hloubky nebo dobře izolovat. Oproti tomu v kanalizaci se tvoří teplo, takže to není takový problém.
Odpovědět
@wwwdancer ono se bavi ale o kanalizaci a ne pripojku na vodu.. 😂
Odpovědět
U domu (černá nopová fólie) je to v malé hloubce, ale hl. řád je ve 2metrech, takže tam navíc budou skoky
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 ano, vim. Psal jsem to jako priklad @tente84 teplo ano, ale nespolehal bych na to. Resit pak v zime zamrznuty odtok-lahudka. @walckiers navysit teren nepujde?
Odpovědět
Profilova fotka
@walckiers Je to kanalizace. I spláchnutý ho*no je horký a prohřeje cestou okolí i kdyby to okolí bylo promrzlé. Pouze!! shora položte 5 cm extruďák šířky 0,5m až metr na každou stranu. Ale i to bude zbytečně přehnaně zaizolované. Spíš jako ochrana před zapomětlivou pěstitelkou :-) Do kontrolní šachty nezaházené kanalizace mi sněží a nic se neděje. Voda ten sníh hravě spláchne. Šachtu vodoměru mám částečně nezaházenou (jen půl metru zeminy) a v zimě stačí izolace vodoměru pouze!! z vrchu několika dekami. Teplo z nitra země udrží, že nezamrzne. Ta Vaše kanalizace v klidu zmrznout může, není tam voda. Proto i ten polystyren nad ní může být zbytečný.
Odpovědět
V pohodě, nám ústí odpadová trubka ze sklepa pouze nějakých 30cm pod úrovní terénu, jak už se tu psalo v kanalizaci je teplo navíc tam teče voda jen nárazově, porovnávat vodovodní trubku která je pod tlakem a je v ní stále voda s kanalizační trubkou je jak míchat hrušky s jabkama ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?