Jak zlikvidovat suchý záchod?

Hezký den, poraďte prosím, koupili jsme starší rod. domek. Je tam suchý záchod (kadibudka), který asi nikdy nebyl vyvezený. My jsme pozvali pana s cisternou, ale bohužel to nemohl vyvézt ono je totiž úplně suché, vypadá to jak černá zemina. Ani to moc nesmrdí. Záchod nebyl používaný cca 5 let. Co s tím? Děkují Vám za každou radu Eva
Odpovědět
@evelyn16 Vysypal bych na to pár lopat vápna a zahrnul. Nedělal bych si z toho těžkou hlavu.
Odpovědět
@flakac Díky za odpověď, ono ale je úplně plné, potřebovali bychom 2-3 kolečka dát pryč, ale kam?
Odpovědět
To je diskuze doslova o ho*ně. Co takhle na pole? Nebo na kompost a přehrnout kompostem, atd...?
Odpovědět
Profilova fotka
Nedělat z toho vědu a zkompostovat. Pokud s tím máte nějaký problém, tak vyvézt na pole. I dnes jsou kompostovací nebo vysoušecí toalety. Jednu máme doma (na chalupě). Pokud to vypadá jak černá zemina a nesmrdí to, tak už se to asi zkompostovalo samo.
Odpovědět
Profilova fotka
@evelyn16 Lidské exkrementy na pole nepatří!!! Leda by jste si koledovali o průser.
Odpovědět
Suchý hajzl mám doma taky, a žádnou vědu z toho nedělám. Dnes už se tolik nepoužívá jako před lety, kdy byl používán denně. Normálně s tím můžete prolévat kompost (nebo posypávat, máte-li to bez vody), pravda je, že hnojit by se lidskými výkaly přímo nemělo. Pravda, lidstvo vymýšlí vše možné, a snad i nemožné, jak by samo sebe zničilo, o tom celé dějiny lidstva jsou. Jisté je, že časem těmi svými výmysly i celou tuto planetu zničí. Ale co se týká jeho výkalů, shromažďovaných na jednom místě a vyschlých. I když to po trochách rozházíte po zahradě, pokud to nemáte kam dát, déšť si s tím poradí a nestane se vůbec nic. Ono to je dost o tom, jak si živočich řádu člověk pořád myslí, že se od ostatních savců nějak liší, je jisté, že neliší, odpadní látky vyměšuje stejně jako třeba pes, akorát si o tom moc myslí. To je vše.
Odpovědět
@brokolicenoblhoch Ano, čerstvé výkaly nepatří na ovoce a zeleninu, jak se to povedlo udělat někdy v roce 1980 a pak z toho u nás byla největší epidemie žloutenky. Ale proč nedat starý obsah suchého záchoda třeba ke stromům, nebo živému plotu? Tím se stane co? Nic.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Jistě, ke stromům klidně, ale na poli stromy nerostou a vyvážet septik na pole se prostě nesmí, tečka.
Odpovědět
Až do vzniku splachovacího záchoda, se to od vzniku lidstva nosilo ke stromům nebo na pole. Klidně s tím naložte jako s vysoce toxickým nebezpečným odpadem. Tady se bavíme o již řadu let rozloženém exkrementu, v minimálním množství několika kbelíků.
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 absolutni souhlas. japonci lidskymi vykaly hnojili od nepameti. rekl bych ze hysterie je zbytecna.... @evelyn16 naopak, proc se zbavovat cenneho biologickeho materialu v dnesni dobe, kdy je puda obecne vycerpana. Aspon nebudete muset tolik hnojit prumyslovou chemii
Odpovědět
Někam bych to zakopala do země v rohu zahrady a hotovo. Jestli máte obavy s tím hnojit...
Odpovědět
Pokud je to černé sypké, tak už je to jasně zkompostované, klidně bych to použila na zahradě - promísit s hlínou a není lepší hnojivo. Po pěti letech tam už nemůže nic být.
Odpovědět
Článek se načítá
...trošku mi to připomíná, že když jsme vloni na ocelovém mostě přes řeku pro SŽDC měnili mostnice (dřevěné naimpregnované nějakým sajrajtem) tak se to po demontování z těch mostnic stal nebezpečný odpad. Nikdo si tyto pražce nesmí vzít, protože se jedná o nebezpečný odpad, se kterým musí být naloženo jak s nebezpečným odpadem. na to samé místo, se uložili naimpregnované mostnice nové. Když se o ně člověk otřel, tak se od toho sajrajtu umazal. V neposlední řadě, musím zmínit, že když pršelo, tak dešťová voda z těch mostnic zkapávala přímo do řeky. Tak ať mi to někdo vysvětlí, dešťová voda kontaminovaná tím sráčem MŮŽE skapávat do řeky, ale opršelé a vyšusované pražce si vzít NEMŮŽETE, protože jedná o nebezpečný odpad a mohli by jste kontaminovat místo kde by jste je chtěli pro sebe použít.
Odpovědět
@rad5 At žijí úřady!
Odpovědět
A jak postupovali naši prapradědové když kadibudka stala na okraji hnojiště, to potom ta ho.. třídili. Samozřemě že zakopat a hotovo.
Odpovědět
Profilova fotka
Vápnem to nezasypávejte, to je mylný mýtus, vytvoříte v podstatě konzervu. Jak radí ostatní, vybrat lopatou a vyvézt. Když nemáte kam, při nejhorším někam kde to nebude vadit....už je to v podstatě rozložené....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?