Jaké čerpadlo na kanalizaci? Poraďte

Ahoj stavitelé, právě řešíme zásadní dilema s výběrem přečerpávací jímky a hlavně čerpadla pro náš RD. Situace je taková, že máme kanalizační jímku veřejné kanalizace na nejvyšším místě pozemku a bez přečerpávačky se neobejdeme. Do čerpací jímky povede spádová kanalizace v délce cca 4 m, z čerpací jímky bude tlakové potrubí do spádové jímky v délce také 4 m a převýšení mezi dnem čerpací jímky a dnem kanalizační jímky, do které budeme čerpat je přibližně 2,5 m (při hloubce čerpací jímky 2 m). Jímka bude sloužit pro dům obývaný 3 a 4 lidmi (konkrétně Nova77 od Rýmařova). Zatím mne zaujaly dvě varianty: 1. Set od Eleda http://www.tlakovakanalizace.cz/tlako... 2. Set ACS-2 http://www.jimky-plast.cz/precerpaci-... Předpokládám, že na samotných jímkách nic nevymyslím a rozhodující je samotné čerpadlo a elektronika. Proto bych chtěl poprosit o zodpovězení následujících otázek: 1. Je čerpadlo ELPUMPS BT 6877 K dostatečné pro uvedené účely (přepravný výška, výkon)? 2. Existují nějaké výhody čerpadla od Eleda, které by měly zásadní vliv na funkčnost? 3. Máte nějaké zkušenosti s poruchovostí uvedených čerpadel? 4. Nebylo by dostatečné pořídit pouze plastovou jímku, k ní třeba čerpadlo ELPUMPS BT 6877 K, provoz řídit pouze plováky u čerpadla a na nějaké speciální elektroovládání a signalizaci poruch se vybodnout? Omlouvám se, za možná hloupé dotazy, ale už v tom ležím docela dlouho a zatím se s tím nedokážu poprat :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahoj, mám dotaz, je vhodné čerpadlo Shredd 1100 QG do tlakové kanalizace? např. zde http://www.pumpyvich.com/66,shredd-11... Všude jsem ho našla pouze jako kalové čerpadlo, nikde zmínka o tlakové kanalizaci, ale člověk, co nám dělá přípojky, tam chce dát toto čerpadlo, tak nevím, zda se tomu bránit a chtít přímo do tlak.kanalizace nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo nemáte tlakovou kanalizaci??? =-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Chtěla bych obnovit téma a poprosit o radu ohledně tlakové kanalizace. Budeme se připojovat na obecní ČOV, ale je nad terénem našeho pozemku, tak bych potřebovala poradit s čerpací stanicí. Potřebovali bychom doporučit nějaké čerpadlo s řezacím zařízením. Popřípadě i firmu na severní Moravě, která je spolehlivá a mohli by jste doporučit? Děkuji
Odpovědět
@lucie777 Ahoj, můžu se zeptat, jestli jste nakonec uvedené čerpadlo pořídili? Nebo jste vybrali jiné. A jak jste spokojeni? Taky to teď řeším a nevím si rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@martiny82 Máme jiné čerpadlo, rozhodně bych si toto do tlakové kanalizace nepořídila, máme Sigmu, asi za 15tis, je to vysloveně na tlakovku, nakonec nám tu kanalizaci díky Bohu dělal někdo jiný, takže vše funguje, jen jednou odešel plovák, ale bez problému ho vyměnili. Já být tebou zadám zadarmo poptávku na AAA poptávka a ozve se ti spousta firem a cenovýma nabídkama, taky jsem vybírala tam. :-)
Odpovědět
Zdravim taky me na pozemku ceka vystavba tlakove kanalizace. Tak vybiram firmy na Sev. Morave
Odpovědět
@lucie777 Díky za informaci. Můžu se ještě zeptat jestli máte sigmu efru?
Odpovědět
@tombra A už máte nějaké firmy v užším výběru? Já zatím oslovil presskan a sineko. A u obou to vyjde kolem 50 tis. Celá přečerpávací stanice. Asi zkusím ještě tu aaapoptávku. Ale nemám s ní zrovna dobrou zkušenost. Už jsem tam 2 x něco řešila a vybrala firmu a moc dobře o nedopadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@martiny82 Jj, to je ono. Chce to zjistit na netu reference na tu konkrétní firmu, pak člověk nenaletí a samozřejmě neplatit vše předem a tak podobně.
Odpovědět
@lucie777 Díky moc. Tak já jdu dát poptávku a uvidím.
Odpovědět
Článek se načítá
martiny82 zatim jeste nemam zadnou firmu v blizsim vyberu
Odpovědět
Mohu se jenom prosím zeptat, kterou Sigma efru máte (http://www.sigmashop.cz/scripts/hlede... děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?