Jakou koupit ČOV?

Profilova fotka
AHOJ prosím může te mi poradit jakou koupit ČOV ? rad bych znal váš názor jak vaše ČOV funguje, jak jste spokojení nebo naopak nespokojení. My jsme 4 , jakou nám doporučíte, odtok bude sveden do potoka, na ceně tak nezaleží spíš kvalita. A je nějaká firma , která vám i vyřídila veškeré povolení, Na iternetu je toho plno, ale rada od samotného uživatele je přece jen lepší. Klidne i SZ. a FOTO děkuji. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak kvalitní typ ČOV by nás taky zajímal. Teď budeme dávat změnu územního rozhodnutí - máme povolenou jímku, ale chceme ČOV :)
Odpovědět
Jedeme na čističku už asi 10 let a jsme spokojeni. Nyní jsme si dali vyrobit druhou na jiný dům a u stejného výrobce. Najděte si www.Ekocis.cz
Odpovědět
Tak všichni známý kupují ČOV MICROCLAR AT8 - (PRO 3 - 7 EO). Záleží jestli to chcete na chatu nebo k rodinnému domu. Jinak prodejce Vám žádné povolení nevyřídí. On Vám dá akorát doklad o zkoušce těsnosti, nějaký manuál, provozní řád a to je vše. Stavěli jsme tuto čističku tchýně. Před objednáním/koupi je nutné si zajít na odbor životního prostředí na městský úřad a tam se zeptat, zdali je možné ČOV na Vašem pozemku postavit, a vypouštět přečištěnou vodu do potoka. Nemusí Vám to povolit, jestli je v blízkosti nějaký zdroj pitné vody (studna, pramen atd.), dále když Vám potvrdí že si ji tam budete moci vybudovat, musíte udělat hydrogeologický posudek ( pro výpočet vsaku, kvality spodních vod atd.) musí se to udělat i když budete vypouštět do potoka, protože jde o stavbu vodního díla. Takže žádost o vydání stavebního povolení pro vodní dílo, na odboru životního prostředí. Jak tohle budete mít, můžete dovést čističku, ale firma ji pouze doveze a zapojí, takže jámu si na to musíte vykopat samy i se zpevněným vodorovným základem pro uložení, aby nedošlo k poškození ČOV, samozřejmě si budete muset samy vykopat i díry pro uložení odpadního potrubí (od RD k ČOV a od ČOV k potoku), jinak ještě nezapomeňte aby z venku baráku byla zásuvka na elektriku pro zapojení dmychadla, které vhání vzduch do ČOV. Firma Vám ji pak napojí a uvede za příplatek do provozu. Veškerému stavebnímu řízení a povolení se dá vyhnout, že podáte na stavebním úřadě pouze ohlášku o stavbě ČOV se záchytnou jímkou. Tím se vyhnete celému administrativnímu dlouhému procesu, protože když na ČOV bude napojena sběrná jímka a vy nebudete vypouštět vodu do potoka, pak se nejedná o vodní dílo, protože nebudete produkovat odpadní vody. Nahlásíte jen že voda z ČOV je přepadem vypouštěna do jímky, ze které je pak voda využita na závlahu pozemku. Touto vodou i když je přečištěná se nedoporučuje samozřejmě zavlažovat zeleninu a ovoce, protože i když je vyčištěna třeba 98%, tak není zbavena fekálních baktérií. To ČOV nevyčistí, protže ty se odbourávají prej nějakýma UV lampama. Další co stojí za zmíňku, uvažte jestli blízko vašeho domu v obci, je obecní kanalizace. Protože podle zákona pokud je v obci veřejná kanalizace, musíte na ní připojit i ČOV, takže by ČOV byla zbytečná investice. Teď jsem to řešil u svého pozemku, protože za 3 měsíce začínáme stavět, kanalizace ještě v ulici není, ale je plánovaná, a na městským úřadě mě řekli, že ČOV mě povolí, ale za podmínky, že při vybudování kanalizace se bezprostředně do této kanalizace připojím. Že daná obec má už podanou žádost o vydání stavebního povolení na kanalizaci. Takže nakonec volím jímku na vývoz, a počkám do konce roku na obecní kanalizaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?