Jakou zvolit kanalizaci na chatě?

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak a co se musí řešit při kanalizaci? Koupili jsme pozemek a na něj si natáhli mobilheim. V něm je chemický záchod, takže tam odpad není, ale je tam umyvadlo atd. musíme dělat ČOV? nebo jak se to řeší? Pod naším pozemkem teče potok, ale přímo to do něj pouštět opravdu nebudeme ;-) Nevít ejaké je nejlepší řešení a i cenově nejméně náročné? :-) Jde nám pak i o následnou stavbu. Vodu máme na hranici pozemku přivedenou a jak se to pak řeší, když budeme potřebovat vodu na stavbu baráku? Myslela jsem totiž, že vodárna nepustí vodu dřív, dokud není vyřešená kanalizace. Moc děkuji všem K.
Odpovědět
Profilova fotka
@klarazitova Septik pro mobilheim stačí- pokud není poblíž kanalizace veřejná. Pokud v něm budete bydlet či do něj častěji jezdit, udělejte si tam normální wc. Záleží také, zda je v obci vodovodní řad, či je potřeba to řešit studnou, ale to jste si museli zjišťovat před koupí pozemku, ne? =-) ;-)
Odpovědět
Ono je tam menší sousedství o třech baráčcích a je tam udělaná společná ČOV na kterou se máme možnost potom napojit, ale.... tím že je to společné, tak se ta platí nějaký fond oprav atd. a tím, jak tam jezdíme jen na víkend by se nám to zatím nevyplatilo
Odpovědět
Profilova fotka
@klarazitova No v tom případě si teda nechte chemické wc a myjte se v potoce, protože septik vyjde na desítky tisíc.
Odpovědět
jo to já vím, ale mně jde o to, co musíme splnit, aby nám tam vodárna pustila vodu? Jak je to třeba na stavbě, když je holý pozemek a dělá se tam základová deska a prostě se staví? Taky tam někde musí být voda a ti lidé žádné septiky ani čov nemají. Jak je to řešené nevíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@klarazitova Podle mě je jim to jedno, protože na zahradách taky mívají lidé přípojky vody kvůli bazénu a zalévání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?