Je povinnosti mít u venkovní kanalizace čisticí kus?

Ahojte,chtěl bych se zeptat,jestli je povinnost mít u venkovní kanalizace čistící kus (šachtu)?Prý to bez toho nikdo nezkolauduje...
Odpovědět
Profilova fotka
asi záleží , co který provozovatel kanalizační sítě vyžaduje. U nás je kanalizace obecní, obec na tom trvala aby tam revizní šachta byla.
Odpovědět
Musel jsem dělat čistící kus, tak aby se k němu dostalo čistící auto s tlakovou hadicí... nejdále 10m od hranice pozemku. Nakonec jsem to vyřešil vyzděnou šachtou do které jsem dal zpětnou klapku. Takže dvě mouchy jednou ranou. Na druhou stranu je dobré si ten čistící otvor udělat už jen kvůli sobě.
Odpovědět
@requied geigery z každého svadu jsme dali + zpětnou klapku a než jsme to zasypali,tak došli z obce a že jim je to jedno,nevdí jak si to uděláme,ale chlapík od kanalizace říkal že je to povinnost.Nevíte jaký průměr?Od nájezdu je to dobrých 25m
Odpovědět
Maximální vzdálenost která lze bez větších problémů čistit je 30m, takže jestli máte čistící kus u domu tak druhý udělejte těsně u hranice pozemku a je to bez problémů. Průměr potrubí by měl být řešený v projektu. Jako minimum bych pro RD viděl 125, ideálně 160mm. Jinak nevím co mají společného geigry s kanalizací... vy svádíte vodu ze střechy do splaškové kanalizace? A ten "chlapík" Vám k tomu neřekl nic bližšího?
Odpovědět
Ne,jen řekl,že to musí u novostaveb být a myslím zmínil čtyřstovku..což se mě zdá být moc.V projektu to není.Geigery též chytají nečistoty ze střechy.Ano vše jde dohromady do jedné kanalizace a čističky.
Odpovědět
@tommi4 "čtyřstovkou" určitě myslel rozměr té šachty, která jde od kanalizace nahoru na povrch a do ní se pak napojuje kanalizační potrubí od domu. Takže buď možete koupit originál šachtu nebo ji třeba vyzdít jako jsem to dělal já.
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 no to se divim ze by to v dnesni dobe nekdo povolil. Obecne plati ze destova voda se musi likvidovat na pozemku a nesmi se poustet do splaskove kanalizace. Jsou za to i pokuty protoze napor destive vody muze vyplavit a tim znehodnotit cisticku
Odpovědět
@jumpmans Musí se likvidovat na pozemku?Máme to napojený vše dohromady a z obce ani vodovody a kanalizace nic neřekli,že se musí likvidovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 nám před 3 lety povolily svádět vodu ze střechy do kanalizace, ale u nás je zvlášť kanalizace dešťová a zvlášť kanalizace splašková (do splaškové by to nikdo nepovolil); před 2 roky začal stavět soused a tomu to už nepovolili a musel udělat jímku na vodu a trativod... Opravdu se divím, že vám to teď povolili @jumpmans
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 jak pise i catt82 - zakon stanovi nakladani s destovymi vodami a mozna reseni 1. likvidace na vlastnim pozemku 2. rizeny odtok separatni destovou kanalizaci 3. RIZENY odtok spolecnou kanalizaci (ve vyjimecnych pripadech) variantu 3 skoro nikdo nepovoluje a znamena, ze tam musi byt nejaka retencni jimka a pomale postupne odcerpavani do kanalizace.
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 nicmene zasadni je zrejme to co stanovi odbor zivotniho prostredi v uzemnim rizeni a stavebnim povoleni....
Odpovědět
No já jsem rád, že dešťovku "likviduji" u sebe, protože ani 6 kubíků vody mě někdy nestačí na zalévání.
Odpovědět
Článek se načítá
@radar64 to je jasný.Strýc má nádobu na 24 000litrů a minulý rok mu to na zalívání zahrádky nestačilo :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?