Je u jímky potřeba projekt?

V současné době se nám dělá projekt na dřevostavbu. V místě stavby domku je jen dešťová kanalizace.Budeme mít povoleno jen jímku. Nyní jsem zjistila, že součástí projektu nebude projekt na jimku, kterou chceme.Nevím jestli je u jímky potřeba. Prosím napište jak to je ve Vašem případě při stavbě domku.
Odpovědět
dobrý dne,já má zkušenosti že projekt jímky je potřeba,alepoň nějaká typová plastová jímka a přípojka kanalizace k tomu,podélný profil,situace umístění
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít jímku na dešťovou vodu a projekt jen na jímku jsme jsme nedělali, jen v projektové dokumentaci bylo zmíněno, že u domu v zemi bude a její objem. Když jsem podávala ohlášku na stavbu RD, tak jsem ohlašovala "stavba RD, oplocení, terénní úpravy a jímky dešťových vod" a nic dokládat nechtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
My to stejné jako ykram - taky po nás nikdo nechtěl žádnou dokumentaci. Jen se to zmínilo, že bude prostě u domu a budou tam svedeny odpady.. Dokonce ji pak ani nikdo nekontroloval.. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
@dlaky prosim Vas a kolik stoji taky projekt?
Odpovědět
@dlaky ... zdravím, dívala jsem se, že nabízíte i domácí čov ... je možné s vašimi čov vypouštět i do vod podzemních? dle hydrogeologického posudku máme spodní vodu cca 2 m pod terénem ... díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme okres Břeclav a po nás vyžadoval Vak Břeclav k vyjádření k ohlášce toto: - situace se všemi přípojkami - podélný profil - kdo je investor - rozměr vodovodní šachty - výpočet spotřeby + mě upozornili, že pokud bude kanalizační přípojka křížit vodovod, tak požadují podélný profil Ale co VaK to jiná pravidla. Přítel také vyrábí jímky a vím, že se klientů vždy ptá, pod které vodárny spadají, protože každá vodárna požaduje něco jiného a mohl by pak nastat problém při kolaudaci...
Odpovědět
jímku máme zakreslenou v projektu, stejně tak je v projektu zmíněno jaká jímka, jaký materiál a jaké potrubí bude k jímce přivedeno. ke kolaudaci, resp. k oznámení o užívání stavby náš stavební úřad vyžaduje i revizi - tlakovou zkoušku kanalizace doporučuju zeptat na stavebním úřadě, co vše, tzn. jaké dokumenty budou jako přílohu při kolaudaci vyžadovat - já se neptal jestli potřebujeme to a to, ale nechal jsem mluvit paní, co oni budou vyžadovat, bychom neměli aktivně něco navíc :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@dlaky ... díky za odpověď ... ano, zpracovatelka hydrogeologického posudku mi ústně sdělila, že musíme mít 1 m od výtoku přečištěné vody pro zasáknutí do vrstvy zeminy .... lze to tedy s vámi řešit konkrétněji? o čov máme zájem ... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?