Jímka na dešťovku + voda z koupelny

Dobrý den, měla bych dotaz, zda někdo neřešil podobnou záležitost. Uvažujeme nad nádrží na dešťovku, hlavně na zalévání zahrady..avšak při stále častějších suchách by v létě nejspíše moc vody nebylo..Napadlo nás, zda nejde mít svedené odpady jen z koupeny také do této nádrže? Kuchyně, pračka i WC by bylo svedené do septiku. Máme celkem velkou spotřebu vody, tak by bylo škoda ji nevyužít. Moc jsem toho ještě nenačetla, tak možná mám naivní představu. Lze do nádrže také přidávat nějaké bakterie, aby se voda nekazila? Nebo vzhledem k nepřístupu vzduchu a míchání by se to stejně kazilo?
Odpovědět
@jowana a to bys chtela zahradu zalevat vodou s samponem a sprchacem? :-)
Odpovědět
Bude to tam hnít a smrdět. Plus ten sprcháč.
Odpovědět
Profilova fotka
To lze jedině když se to prožene čističkou, ideálně kořenovou. Chtěli jsme to, vzdali jsme to...
Odpovědět
Nevím, mně to zase jako taková blbost nepříjde. Ono z klasické ČOV se taky zalévá a rozhodně to není 100% čistá voda. Navíc tady, když si představím, jak moc je to mýdlo a šampon naředěné, tak mi to nepřijde až takový problém. Možná i záleží, co za prostředky budete používat. Když se budete soustředit na ekologicky rozpadnutelné, tak v tom nevidím problém už vůbec.
Odpovědět
@tulda27 A proč jste to vzdali? My stejně budeme muset čističku mít, tak o nějakém takovém řešení uvažujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 no pro nás je to vybavení navíc, máme v obci kanalizaci. Mě se víc líbila ta varianta s kořenovou čističkou a to se nám na pozemek a do rozpočtu nevešlo...
Odpovědět
@tulda27 Ok, díky za odpověď, tak my to třeba dotáhneme...
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 tak pokud máte čističku nastuduj to. Jsem zvědavá jak to bude fungovat. Muž se bojí, že se bude kazit i ta dešťová. Máme kvůli tomu nějaký super filtr. Letos to napojíme a uvidíme. Bohužel už se nám nenakumuluje zimní voda, snad bude letos trochu víc pršet, aby bylo co testovat 😎.
Odpovědět
Kazdopadne takove reseni je v rozporu s vodnim zakonem a kdyz se na to prijde budete mit problem. Vody z kuchyne, sprchy vany atd jsou taktez odpadni vody a musi se bud odvadet do kanalizace nebo do zumpy nebo predcistit na COV a pak zalevat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Tak jaké řešení by se dalo ještě použít? ČOV spíše ne, trochu jsem přemýšlela nad biologickým septikem..v podstatě bych chtěla něco, kde by se dala od jara do září využívat voda. Šampon a sprcháč mi nevadí, někdy používám mycí oleje a nemyslím si, že bych toho na sebe používala tolik. Na trávu a okrasné keře bych s tím vůbec problém neměla, lepší než aby trpěli suchem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?