Jímka - plast nebo ocel a jaký objem?

Prosim o nazory, jestli je nesmrtelna ocelova i proto, ze pres ni muzu prejizdet autem nebo plastovou jimku? A jaky objem pro 4 lidi? 10m3? 15m3? A jaky je interval vyvazeni?
Odpovědět
Ocelová nebo betonová?
Odpovědět
@ladislavpetra Zde je matematika celkem jasná. V současnosti se počítá s denní spotřebou vody 60 - 80 l/den na osobu. Čím větší tím méně častější vyvážení. Zda ocel nebo beton rozhodnout dle ceny a životnosti .
Odpovědět
Volal jsem na firmu co by nam vyvazela jimku a nejvetsi auto maji 11m3. Ja osobne bych volil 15m3, ale kdyz prijede auto na 11m3, tak tam 4m3 - ten poctvej material 😃 vzdy zustane, tak jestli nevolit 12m3 a 1m3 je takova ta rezerva, prece jen nikdy s vyvozem nebudem cekat az po okraj. Ted jestli plast nebo ocel. U ocele vidim jednodussi instalaci. Nevim.
Odpovědět
@ladislavpetra zjistěte si kolik se opravdu do té jímky vleze. Protože to že má jímka 15 m3, neznamená, že se tam vleze 15 m3. Je tam vtoková roura. V jaké výšce? Zrovna jsem narazila na jednu diskuzi kde toto řešili.
Odpovědět
z toho plyne, že 10m3 je nesmysl a minimální objem 15m3. Nejradši bych 20m3, ale ty ceny jsou uplně jinde. Já za pár let budu mít kanalizaci a tak je to dočasné východisko a další poplatky k bydlení no.
Odpovědět
@ladislavpetra důležité je i jaké máte podloží? jak vysoko spodní vodu? na to pozor. Vyhla bych se hlavně samonosným jímkám sklolaminátovým i plastovým - 15 m3 už je obrovská nádrž, když ji vyprázdníte může praskat. Tlak zeminy, nebo spodní vody může jímku rozdrtit. Nejlepší je asi betonová od prověřené firmy, nebo plastová s obetonováním, ale pěkně na klíč se zárukou. Pohlídat si uložení. Na jímky dávají firmy 20 let záruku, ale každý problém který pak řešíte shodí na nevhodné uložení. O ocelové jímce jsem neslyšela? nemáte na mysli plastovou s ocelovými výztuhami?
Odpovědět
měl jsem na mysli ocelovou https://dum.bazos.cz/inzerat/79739056... volal jsem na stavební úřad a není problém, když budu mít papír o tlakové zkoušce, že nikde nic neuniká. Vydrží tlaky zeminy a věřím, že na tom můžu nechat i stát auto.
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra nám projektant řekl, že je de facto buřt jak velkou jímku, protože fekální vozy mají objem +-7m3, takže jestli se u vás zastaví 1 x 14 dní nebo to budete vyvážet jednou za 2 měsíce a jede k vám třeba 4 denně pak to vyjde na stejno
Odpovědět
Proto se začíná tím, že se informujete na firmě, jak velké vozy mají. Tady vodárenská má 7,5m3 a jak jsem psal 11m3. Když budu mít 15m3, což dle průměru je 1x za 2 měsíce. Ono kdyby jel 4 denně, tak se to nechutně prodraží.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?