Kořenová čistička. Jste s ní spokojení?

Chtěla bych se zeptat, zda má někdo vybudovanou kořenovou ČOV a jak je s ní spokojený. Na webových stránkách o KČOV píšou, že dobře funguje třeba i v zimě, máte s tím prosím někdo nějakou zkušenost?? Děkuji:)
Odpovědět
Ahoj mě se ta myslenka hrozně líbila když jsme původně měli vybraný velká členitý pozemek s potokem. Nakonec stavíme jinde a máme klasickou. Kořenová by nám sežrala moc místa. Ta co nám nevrhovali (a myslím že to jinak nejde) musela mít před sebou klasickou malou čističku nebo septik - primo do ni nemohli jit fekalie a to ji trochu prodraží. ALe jinak dá se udělat že krásně zapadne, ideálně do ekozahrádky :-)
Odpovědět
NO já jsem dneska začala shánět informace a vypadá to parádně ta zahrádka:). S odpadem ze záchodu je problém, to jo, ještě jsme uvažovali (abychom nemuseli dělat ten septik), že bychom záchod udělali suchý, separační nebo nějaký takový ten ekologický. Pak by teoreticky žádný septik nebyl potřeba. Ale zatím nemám moc představu, co je reálné a co není.
Odpovědět
No otázkou je zda ti pak povolí kolaudaci. Asi by jste mohli mít jímku tu vyvážet a kořenovou čističku. Jinak pokud ti jde hlavně o ten vzhled jde navrhnout obdobnou zahrádku s´vodní plochou :-) to budeme mít my. Pokud jde i o to čistění myslím že je potřeba mít na pozemku potok, ale jistě to nevím. Jinak suchý záchod by vám hodně snižoval kvalitu bydlení za to ta čistička nestojí :-) myslím.
Odpovědět
sicinka: potok na pozemku máme a v domku je "historická" jímka s přepadem do potoka, takže jsme to chtěli udělat tak, že ještě před tím než to půjde do potoka, by to prošlo tou KČOV. Takže jsme zatím ani nepřemýšleli, že bychom to nějak kolaudovali, když to bude spíš naše iniciativa k dobru potoka a vlastně bychom to tam ani dělat nemuseli. A vy to máte jak zkombinované? Septik a KČOV?
Odpovědět
Ahoj nevím jak u stávající výstavby, já ted řeším povolení ČOV pro novostavbu a je to vše od projektu, přes hydro posudek po nesmysly co si kdo vymyslí. My jsme chtěli kupovat pozemke s potokem a tam využívat klasickou malinkou ČOV a z toho přepad do kořenové a tam vypouštět i zbylé vod z domácnosti. Nicméně nakonec jsme koupili jinde a tam jak jsem psla bude jen klasická. Tenkrát jsem to dost řešila povolení na ní být muselo se všemi náležitostmi, což teď u nás trvá skoro rok. Nicméně spouta lidí má čov bez povolení a kořenová je ještě jiné kafe a ve staré zástavbě vás nikdo neudá nebo nebude oxidovat při koluadaci .-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
KČOV asi moc prez ceskeho urednika neprojde :( .... ale treba na Sumave jich je v Np dost, ve svete jakbysmet .)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?